Regisztráció  Belépés
Tüntetés-Több tízezres tömegre számít a rendőrség
... UKRAJNA EURÓPAI UNIÓS ÉS NATO-CSATLAKOZÁSÁT A NATO FÕTITKÁR-HELYETTESE. ÚJBÓL ELUTASÍTOTTA JORDI SÁNCHEZ KATALÁN ELNÖKJELÖLT SZABADLÁBRA HELYEZÉSI KÉRELMÉT A SPANYOL LEGFELSÕBB BÍRÓSÁG. TÖBB EZER PALESZTIN VETT RÉSZT A GÁZAI ÖVEZET HATÁRÁNÁL A SOROZATOS, ERÕSZAKOS TÜNTETÉSEKEN, EDDIG TÖBB SZÁZAN SÉRÜLTEK MEG. LEGKEVESEBB 25 EMBER MEGHALT AZ ISZLÁM ÁLLAM TERRORSZERVE...
2018-04-14 09:27:48
Katalán válság - Ismét előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság Jordi Turull katalán elnökjelöltet
...
A madridi bíróságról a kijelölt börtönökbe szállítják a vádlottakat, Carme Forcadell, volt katalán parlamenti elnököt, Raül Romeva, volt katalán külügyi tanácsost, Josep Rull, volt területi ügyekért felelős tanácsost és Dolors Bassa, volt munkaügyi tanácsost.
Pablo Llarena bíró döntésével helyt adott az ügyészség kérésének, amely egyebek mellett a szökés, elrejtőzés vesz...
2018-03-23 19:52:21
Katalán válság - Lázadás és közpénzek hűtlen kezelése miatt vádat emeltek Carles Puigdemont és több volt katalá
... október 1-én alkotmányellenesen megtartott és rendőri erőszakba torkollott függetlenségi népszavazás megrendezése és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt kell felelniük a bíróság előtt.
Pablo Llarena bíró 2012 decemberére teszi annak a folyamatnak a kezdetét, amelyben megállapítása szerint a függetlenségi politika pártok és civil szervezetek közös megállapodás...
2018-03-23 13:31:45
Katalán válság - Nem választotta meg Katalónia elnökévé Jordi Turullt a katalán parlament
... jelenlévő képviselők többségségének támogatása is a győzelemhez, jelenleg azonban Turull ennek megszerzésére sem számíthat.
Ráadásul péntek délelőttre idézést kapott a madridi legfelsőbb bíróságtól, pártja pedig attól tart, hogy a bíró elrendelheti előzetes letartóztatását.
Jordi Turull az október 27-én leváltott katalán kormány tanácsosa és szóvivője volt, és más volt k...
2018-03-22 22:43:02
Katalán válság - A katalán elnökjelölt párbeszédet ajánlott a spanyol kormánynak programbeszédében
... jelölt volt a posztra.
Előbbi Brüsszelben tartózkodik önkéntes száműzetésben, ellene elfogatóparancs van érvényben Spanyolországban, utóbbi pedig előzetes letartóztatásban van, és a bíróság nem hagyta jóvá szabadlábra helyezési kérelmeit.
Jordi Turull beszédében a leendő katalán kormány legfontosabb feladatának a katalán intézmények helyreállítását, a spanyol állami bea...
2018-03-22 21:03:03
Katalán válság - Új elnökjelöltről szavazhat a katalán parlament már csütörtökön
... tanácsosa és szóvivője volt, és más volt kormánytagokkal együtt november elején egy hónapra előzetes letartóztatásba került.
Később óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de ellene is bírósági eljárás zajlik az alkotmányellenesen megtartott függetlenségi népszavazás megrendezése és a katalán függetlenségi nyilatkozat elfogadása miatt.
Turull és még öt másik függetlensé...
2018-03-22 11:31:26
Katalán válság - Lemondott a katalán elnökjelöltségről Jordi Sánchez
... hivatkozva, hogy ez a "legjobb szolgálat", amit tehet az országért.
"Ennek a lemondásnak sosem kellett volna megtörténnie" - fogalmazott a parlament elnöke, aki bírálta a legfelsőbb bíróságot, amiért nem engedélyezte Jordi Sánchez számára, hogy elhagyja a börtönt, és így személyesen megjelenhessen az elnökválasztó parlamenti ülésen.
A spanyol alkotmánybíróság határozata ...
2018-03-21 13:02:45
Katalán válság - Ezrek követelték Barcelonában a katalán köztársaság megvalósítását
... leállítani mindezt. Az elnökjelöltet ezért zendüléssel gyanúsítják.
A katalán parlament hétfőre hívta össze elnökválasztó ülését, ám Sánchez nem lesz jelen, mivel a spanyol legfelsőbb bíróság nem engedélyezte szabadlábra helyezését.
Az alkotmánybíróság viszont korábban kimondta: a jelölt személyes megjelenése elengedhetetlen az elnökválasztáson.
A barcelonai megmoz...
2018-03-12 11:36:21
Katalán válság - Az alkotmánybíróság nem hagyta jóvá Jordi Sánchez elnökjelölt szabadlábra helyezését
... megkezdje többnapos elnökválasztó ülését, amelyen elengedhetetlen a jelölt személyes megjelenése.
A végső döntést arról, hogy Sánchez ott lehet-e a parlamentben, a spanyol legfelsőbb bíróság hozza meg, ahova kedden nyújtotta be kérvényét az elnökjelölt.
Pablo Llarena bíró szerdán öt napot adott az ügyészségnek és a védelemnek, hogy ismertesse álláspontját a kérelemről. E...
2018-03-07 15:12:46
Katalán válság - Az előzetesben lévő elnökjelölt a szabadlábra helyezését kéri
... előzetes letartóztatást elrendelték, azaz a bűnismétlés, a szökés, és a bizonyítékok megsemmisítésének veszélyre.
A védelem precedensként hivatkozik arra, hogy 1987-ben a legfelsőbb bíróság engedélyezte az előzetes letartóztatásban lévő Juan Carlos Yoldinak, hogy részt vegyen jelöltként a baszk parlament elnökválasztásán.
Juan Carlos Yoldi a Herri Batasuna (Népi Egység) ...
2018-03-06 13:24:54
1 2 3 
Címkék: Jordi Turull, Carles Puigdemont, Jordi Turullt, Jordi Sánchez, UKRAJNA EURÓPAI UNIÓS ÉS NATO-CSATLAKOZÁSÁT NATO F&#213, ÚJBÓL ELUTASÍTOTTA JORDI SÁNCHEZ KATALÁN ELNÖKJELÖLT SZABADLÁBRA HELYEZÉSI KÉRELMÉT SPANYOL LEGFELS&#213, TÖBB EZER PALESZTIN VETT RÉSZT GÁZAI ÖVEZET HATÁRÁNÁL SOROZATOS, SZAKOS TÜNTETÉSEKEN, EDDIG TÖBB SZÁZAN SÉRÜLTEK MEG, EMBER MEGHALT AZ ISZLÁM ÁLLAM TERRORSZERVE, Carme Forcadell, Raül Romeva, Josep Rull, Dolors Bassa, Pablo Llarena, Előbbi Brüsszelben, Juan Carlos Yoldinak, Juan Carlos Yoldi, Herri Batasuna, Népi Egység, bíróság Jordi, katalán parlament, katalán elnökjelölt, spanyol kormánynak, katalán elnökjelöltségről, katalán köztársaság, előzetesben lévő, szabadlábra helyezését, madridi bíróságról, kijelölt börtönökbe, ügyészség kérésének, katalán függetlenségi, bíróság előtt, függetlenségi politika, madridi legfelsőbb, bíró elrendelheti, október 27-én, leendő katalán, katalán intézmények, spanyol állami, hónapra előzetes, lemondásnak sosem,
© 2013 TVN.HU Kft.