Belépés
Krónika 14. rész (büntetőeljáráshoz kapcsolódó törvények)
...
Fidesz: több mint százhetven törvényen kell változtatni

Répássy Róbert (Fidesz) elmondta: a jövőre életbe lépő új büntetőeljárási törvény okán több mint százhetven jogszabályon kell átvezetni a jórészt technikai változtatásokat, amelyeket a csomag egységesen kezel.
Szólt a többi között a titkos adatszerzés során alkalmazott leplezett eszközzel kapcsolatos el...
2017-11-14 19:44:10
Krónika 13. rész (közigazgatási szabályszegések, büntetőeljárási törvény)
...
Völner: a javaslat a közigazgatási szabályszegésekre vonatkozó törvényi szabályokat határozza meg átmeneti jelleggel
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára expozéjában elmondta: a törvényjavaslat célja, hogy a közigazgatási szabályszegések szankcióiról szóló törvény 2019-es hatálybalépéséig a közigazgatási szabályszegésekre vonatkozó általános tö...
2017-11-14 18:23:49
A Szabadság Rádióra és a Deutsche Wellére is kiterjesztik az orosz külföldiügynök-törvényt
... Hozzátette, hogy amíg az amerikai jogszabály megsértőire 5 évi szabadságvesztés szabható ki, addig az orosz törvény a jelenlegi formájában elsősorban közigazgatási és csak azután büntetőeljárási ügyként kezeli a törvénysértést és 2 évig terjedő börtönt ír elő.
Margarita Szimonyjan, az RT főszerkesztője múlt csütörtökön közölte, hogy a televízió, engedve Washington nyomásának,...
2017-11-13 15:12:55
Az orosz parlament jövő héten a médiára is kiterjesztheti a külföldi ügynökre vonatkozó törvényt
... Hozzátette, hogy amíg az amerikai jogszabály megsértőire 5 évi szabadságvesztés szabható ki, addig az orosz törvény a jelenlegi formájában elsősorban közigazgatási és csak azután büntetőeljárási ügyként kezeli a törvénysértést és 2 évig terjedő börtönt ír elő.
A házelnök megbízta az illetékes bizottságokat a törvénytervezet előkészítésével és elrendelte a frakcióközi egyeztet...
2017-11-10 17:22:33
Krónika 4. rész (adózás rendje)
... nyelvhasználat biztosított az adóigazgatási ügyekben, s a szerv a kért nyelvre lefordítja a magyar döntést. Megjegyezte azt is: előrelépés lenne, ha az új polgári perrendtartási és büntetőeljárási törvényhez hasonlóan egyértelműen lehetővé tennék a tolmács igénybe vételét is.
A javaslat összhangban van a nemzetiségek jogairól szóló törvény rendelkezéseivel - közölte.
...
2017-11-02 12:52:23
Ombudsman: a szülőnek joga van jelen lenni a kiskorú tanú kihallgatásán
... emellett a beadvány bántalmazásra vonatkozó részét megküldte a Központi Nyomozó Főügyészségnek.
A rendőrség szerint a gyermeket szóban idézték be, majd bekísérték a rendőrségre. A büntetőeljárási törvény azonban kimondja, hogy a 14 évnél idősebb kiskorút közvetlenül kell beidézni, az idézésről pedig a szülőt tájékoztatni kell. Az anya nem tudott az idézésről, ezt cáfoló dokum...
2017-10-31 11:11:48
Handó Tünde: minden érintett számára nagy kihívás lesz az új eljárási kódexek életbelépése
...
Handó Tünde közölte: az új polgári és az új közigazgatási perrendtartás 2018. január 1-jén lép hatályba, az új büntetőeljárási törvény pedig július 1-jén. A bíróságokra érkező évi mintegy másfél millió ügy túlnyomó többségét érinthetik ezek a változások - tette hozzá.
Utalt arra, hogy az OBH a jogszabályok előkészítése során részt vett azok véleményezésében, a jogszabály...
2017-10-24 14:33:24
Trócsányi: Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását
... és hatékony igazságszolgáltatás működjön minden országban" - mutatott rá Trócsányi, mondván: ebben az összefüggésben arról tájékoztatta lengyel kollégáját, hogy Magyarországon új büntetőeljárási kódexet, valamint új polgári perrendtartást, új közigazgatási rendtartást és perrendet fogadtak el.

Hozzátette: Magyarországon ebben a témákban a szakmai körökkel folytatott pár...
2017-10-20 19:23:56
Ahmed H. pere - A legfőbb ügyész a Kúriához fordult jogorvoslatért
... bíróságot, mivel a végzés indokaként megjelölt hiányosságok pótolhatók lettek volna a másodfokú eljárásban. Ezért Polt Péter azt kérte a Kúriától: állapítsa meg, hogy a táblabíróság a büntetőeljárási szabályok megsértésével helyezte hatályon kívül az ítéletet.
A szóvivő hangsúlyozta: a jogorvoslati indítvány nem függeszti fel a konkrét eljárást.
A tömeges bevándorlás oko...
2017-08-25 11:02:06
IM: egyenlő eséllyel lehessen közigazgatási bíró a közigazgatásból és a bíróságról pályázó
... testületekre vonatkozó sajátos szakmai követelményekben is megmutatkozik. Az IM előterjesztése alapján ebben a kormányzati ciklusban az Országgyűlés elfogadta a polgári perrendet, a büntetőeljárási törvényt, a közigazgatási perrendtartást és általános közigazgatási rendtartást - jelezték.
Azt írták, hogy a legtöbb európai országban - a többi között Németországban, Ausztriában...
2017-07-31 15:23:41
1 2 3 4 5 ...19 20 ...29 30 ...38 39 40 
Címkék: Szabadság Rádióra, Deutsche Wellére, Handó Tünde, Ahmed, Répássy Róbert, Völner Pál, Igazságügyi Minisztérium, Margarita Szimonyjan, Központi Nyomozó Főügyészségnek, Ezért Polt Péter, orosz parlament, külföldi ügynökre, szülőnek joga, kiskorú tanú, kettős mérce, legfőbb ügyész, bíróságról pályázó, jövőre életbe, jórészt technikai, csomag egységesen, többi között, titkos adatszerzés, közigazgatási szabályszegésekre, törvényjavaslat célja, közigazgatási szabályszegések, amerikai jogszabály, orosz törvény, jelenlegi formájában, házelnök megbízta, illetékes bizottságokat, törvénytervezet előkészítésével, frakcióközi egyeztet, adóigazgatási ügyekben, kért nyelvre, magyar döntést, tolmács igénybe, javaslat összhangban, nemzetiségek jogairól, beadvány bántalmazásra, rendőrség szerint, gyermeket szóban, büntetőeljárási törvény, idézésről pedig, szülőt tájékoztatni, bíróságokra érkező, jogszabályok előkészítése, összefüggésben arról, szakmai körökkel, végzés indokaként, másodfokú eljárásban,
© 2013 TVN.HU Kft.