Regisztráció  Belépés
Handó Tünde: minden érintett számára nagy kihívás lesz az új eljárási kódexek életbelépése
...
Handó Tünde közölte: az új polgári és az új közigazgatási perrendtartás 2018. január 1-jén lép hatályba, az új büntetőeljárási törvény pedig július 1-jén. A bíróságokra érkező évi mintegy másfél millió ügy túlnyomó többségét érinthetik ezek a változások - tette hozzá.
Utalt arra, hogy az OBH a jogszabályok előkészítése során részt vett azok véleményezésében, a jogszabály...
2017-10-24 14:33:24
Trócsányi: Európában el kell kerülni a kettős mérce kialakulását
... és hatékony igazságszolgáltatás működjön minden országban" - mutatott rá Trócsányi, mondván: ebben az összefüggésben arról tájékoztatta lengyel kollégáját, hogy Magyarországon új büntetőeljárási kódexet, valamint új polgári perrendtartást, új közigazgatási rendtartást és perrendet fogadtak el.

Hozzátette: Magyarországon ebben a témákban a szakmai körökkel folytatott pár...
2017-10-20 19:23:56
Ahmed H. pere - A legfőbb ügyész a Kúriához fordult jogorvoslatért
... bíróságot, mivel a végzés indokaként megjelölt hiányosságok pótolhatók lettek volna a másodfokú eljárásban. Ezért Polt Péter azt kérte a Kúriától: állapítsa meg, hogy a táblabíróság a büntetőeljárási szabályok megsértésével helyezte hatályon kívül az ítéletet.
A szóvivő hangsúlyozta: a jogorvoslati indítvány nem függeszti fel a konkrét eljárást.
A tömeges bevándorlás oko...
2017-08-25 11:02:06
IM: egyenlő eséllyel lehessen közigazgatási bíró a közigazgatásból és a bíróságról pályázó
... testületekre vonatkozó sajátos szakmai követelményekben is megmutatkozik. Az IM előterjesztése alapján ebben a kormányzati ciklusban az Országgyűlés elfogadta a polgári perrendet, a büntetőeljárási törvényt, a közigazgatási perrendtartást és általános közigazgatási rendtartást - jelezték.
Azt írták, hogy a legtöbb európai országban - a többi között Németországban, Ausztriában...
2017-07-31 15:23:41
Ügyészség: Kovács Béla továbbra sem igazolta, miért nem jelent meg az idézésekor
... a korlátozás.
Megerősítette: Kovács Bélát az ügyészség július 19-re idézte be ismételten. Amennyiben akkor nem jeleni...
2017-07-07 14:07:50
Darák Péter: a Kúria elé kerülő ügyek általában egy éven belül befejeződnek
... ügyében hozott felmentő ítélet, amelynek meghozatala során a Kúria a jogos védelemre vonatkozó szabályokat értelmezte.
Kónya István, a Kúria elnökhelyettese a többi között az új büntetőeljárási törvényről beszélt. Az új törvénytől azt várják, hogy hatékonyabb, gyorsabb ítélkezést tegyen lehetővé. Felidézte: a kodifikációban a Kúria is részt vett.
Kalas Tibor, a Kúria k...
2017-07-05 14:35:14
Trócsányi: az áldozatsegítő központ küldetése a személyre szabott segítség
... segítségnyújtás ebbe a körbe sorolható.
Trócsányi László rámutatott: az áldozat fogalma viszonylag új, a büntetőjog sokáig csak a sértett szót használta. Hozzátette: az új büntetőeljárási kódex korszerű módon tovább erősítette a sértett fogalmának a büntetőeljárásban meghatározott jogállását, újabb eljárási jogokat és garanciákat nyújtva. Az áldozat fogalma azonban tágabb sz...
2017-06-21 11:52:22
Trócsányi: az IM teljesítette jogalkotási feladatait
... a kormányzati ciklusban elfogadta a parlament a polgári perrendtartás, a közigazgatási eljárásról, majd a közigazgatási perrendtartásról szóló törvényt, és a héten megszavazta a büntetőeljárási kódexet is.
Trócsányi László kiemelte: a törvényelőkészítés során a szakmai és a politikai párbeszédre egyaránt törekedtek. Az új büntetőeljárási kódex kapcsán egyeztettek például a Kú...
2017-06-14 14:34:01
Kósa: senki nem vonhatja ki magát a törvények alól
... elfogadni, azt, amelyik alapján három Kossuth Lajos téri szobor a parlament - amely jelenleg is gondozza az emlékműveket - tulajdonába került volna.
Megszavazta viszont a Ház az új büntetőeljárási törvényt, a titkos információgyűjtés szabályainak módosítását, az Iszlám Állam elleni fellépésben való magyar részvétel meghosszabbítását és kibővítését, valamint állami ingatlanok ...
2017-06-13 16:13:38
Krónika 3. rész (határozathozatalok)
...

Elfogadták az ÁSZ 2016-os beszámolóját

Az Országgyűlés 130 igen, 61 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett elfogadta az Állami Számvevőszék (ÁSZ) 2016-os szakmai tevékenységéről és az intézmény működéséről szóló beszámolót.
Warvasovszky Tihamér ÁSZ-alelnök a parlamenti vita kezdetén azt mondta, a számvevőszék 2016-ban 260 jelentést hozott nyilvánosságr...
2017-06-13 12:32:14
1 2 3 4 5 ...19 20 ..28 29 ..37 38 39 
Címkék: Handó Tünde, Ahmed, Kovács Béla, Darák Péter, Ezért Polt Péter, Kovács Bélát, Kónya István, Kalas Tibor, Trócsányi László, Kossuth Lajos, Iszlám Állam, Állami Számvevőszék, Warvasovszky Tihamér ÁSZ-alelnök, kettős mérce, legfőbb ügyész, bíróságról pályázó, éven belül, áldozatsegítő központ, személyre szabott, törvények alól, bíróságokra érkező, jogszabályok előkészítése, összefüggésben arról, szakmai körökkel, végzés indokaként, másodfokú eljárásban, büntetőeljárási szabályok, szóvivő hangsúlyozta, jogorvoslati indítvány, konkrét eljárást, tömeges bevándorlás, kormányzati ciklusban, polgári perrendet, büntetőeljárási törvényt, közigazgatási perrendtartást, legtöbb európai, többi között, ügyészség július, jogos védelemre, körbe sorolható, áldozat fogalma, büntetőjog sokáig, sértett szót, sértett fogalmának, büntetőeljárásban meghatározott, polgári perrendtartás, közigazgatási eljárásról, közigazgatási perrendtartásról, héten megszavazta, büntetőeljárási kódexet, politikai párbeszédre,
© 2013 TVN.HU Kft.