Regisztráció  Belépés
Húsvéti programokkal várják a vendégeket Ópusztaszeren
... húsvéti kézműves játszóházban készíthetnek kisebb ajándékokat a gyerekek. A skanzenben a rendre gyalogcsendőr ügyel, a látogatók elleshetik olyan hagyományos mesterségek titkait, mint a bútorfestés és a fafaragás, megismerhetik a húsvéti tojásfestés praktikáit, és kiderül, miként kell a legfinomabb húsvéti kalácsot sütni.
Húsvéthétfőn muzsikusok és táncosok zenés hírveréssel ...
2016-03-24 09:41:48
Ismeretterjesztő előadások és épületbejárás a Hagyományok Háza nyílt hetén
... való megismerkedésre, a látogatók emellett díszítéseket készíthetnek népi iparművészek segítségével ruhájukra és használati cikkeikre. A különböző kézműves foglalkozások - kosárkötés, bútorfestés, nemezelés - mellett meghallgatható lesz Madarász Melinda iparművész tudományos előadása is, amely a Népi szabásminták - mai hordhatóság címet fogja viselni.
Szeptember 16-án, szerdá...
2015-09-09 19:42:48
Művészetek Völgye - Folkudvar Kapolcson: a néphagyomány tere
...
A Folkudvar házigazdái a Fölszállott a páva vetélkedőben hírnévre szert tett Berecz István és a két Junior Prima díjas prímás vezette Hungarian FolkEmbassy - Magyar Népzenei Nagykövetség - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Az augusztus 2-ig tartó rendezvényen a Folkudvar színpadán a tíz nap alatt olyan előadók fordulnak meg, mint Sebestyén Márta, B...
2015-07-21 13:02:09
Székely Fesztivált rendeznek májusban Budapesten
... Kopeczky Kálmán székely népmesét mond, Samu Imola gyímesi, moldvai, székelyföldi népdalokat énekel, Ségercz Ferenc népzenével szórakoztatja a közönséget. A programok között borvízkóstolás, bútorfestés, fafaragás, tojáspatkolás bemutató és pásztorfurulya készítés is szerepel.
Szombat este rendezik meg a Millenáris Teátrum épületében a Székely bált, amelyen a Gyergyószéki Dandá...
2015-03-25 14:22:09
5. Munka és munkaügy, avagy
... is, hogy a többi, Asztalos Imre által festett - és ugyancsak a noszvaji templomban látható - mennyezeti kazetták már nem ennyire ,,komorak", sokkal színesebbek, a paraszti bútorfestés motívumaira emlékeztetők.

Fiatalok! A jelen és a jövő szakmunkásai!
Vegyetek példát az évszázadokkal ezelőtt élő magyar asztalosmesterektől és ,,paraszti" bútor...
2014-05-07 08:38:54
Magyarok újrahonosítási programja...
Legfontosabb feladatok

(program a nehézsorsúak számára, az átmeneti időszakra)

BEVEZETŐ
Síklaky István: : A természetjog alapú gazdaságra való áttérés
(részlet a Létbiztonság és harmónia társadalma c. könyvből)


I. Szociális felzárkóztatás programja BMI

II. Gyermekvédelem BMI

III. Családtámogatás BMI
...
2013-09-13 21:20:52
India lesz a Szentendrei Skanzen kétnapos pünkösdi fesztiváljának díszvendége
... ugyanúgy megcsodálhatják, mint a halasiak csipkevarrási tudományát, a mohaiak tikverőzőfilcálarc-készítési módját vagy épp a kalocsai asszonyok által tervezett hímzésmintákat. A matyók a bútorfestés gazdag motívumkincseit tárják a nagyközönség elé, a mohácsiaknál szabadtűzön rotyog majd a sokácbab, és a híres karcagi birkapörköltöt is megkóstolhatják az ínyencek.
Az idei fes...
2013-05-16 18:13:38
Újjávarázsolt festett népi bútorok hódmezővásárhelyi kiállítása
... nevén tulipános ládák, tékák, vagyis szekrények, székek, gondolkodószékek, padok, bölcsők, mívesen faragott és festett tükrök - mondta Nagy Vera néprajzkutató az MTI-nek.
A népi bútorfestés virágkorában, a 19. században Hódmezővásárhely a szakma egyik alföldi központja volt. Az asztalosok által készített festett bútorok legkorábbi tárgyi emlékei a 18. századból maradtak fenn...
2013-03-07 17:12:37
Csíkszeredai Városnapok pityókafesztivállal és szupermaratonnal
... megnyílik a Kézműves kiállítás és vásár, amelyen kézműves mesterségek bemutatóival is várják a közönséget. A kádármesterség, a kötélverés, az ostor- és szalmafonás, a nemezelés, a szövés, a bútorfestés, a gyöngyfűzés és a korongozás fortélyai ugyanúgy érdekesek lehetnek a felnőtteknek, mint az elsősorban gyermekeknek szóló bábelőadások és a kicsik táncháza.
Péntektől vasárnap...
2011-08-02 12:30:50
Munkaügy
... is, hogy a többi, Asztalos Imre által festett - és ugyancsak a noszvaji templomban látható - mennyezeti kazetták már nem ennyire ,,komorak", sokkal színesebbek, a paraszti bútorfestés motívumaira emlékeztetők.

Fiatalok! A jelen és a jövő szakmunkásai!
Vegyetek példát az évszázadokkal ezelőtt élő asztalosmestereinktől és ,,paraszti" bútorfestő...
2010-12-08 04:55:28
1 2 
Címkék: Hagyományok Háza, Művészetek Völgye, Folkudvar Kapolcson, Székely Fesztivált, Szentendrei Skanzen, Csíkszeredai Városnapok, Madarász Melinda, Berecz István, Junior Prima, Hungarian FolkEmbassy, Magyar Népzenei Nagykövetség, Sebestyén Márta, Kopeczky Kálmán, Samu Imola, Ségercz Ferenc, Millenáris Teátrum, Gyergyószéki Dandá, Asztalos Imre, Síklaky István, Családtámogatás BMI, Nagy Vera, vendégeket Ópusztaszeren, néphagyomány tere, rendre gyalogcsendőr, látogatók elleshetik, húsvéti tojásfestés, legfinomabb húsvéti, látogatók emellett, különböző kézműves, páva vetélkedőben, szervezők MTI-hez, augusztus 2-ig, programok között, noszvaji templomban, paraszti bútorfestés, jövő szakmunkásai, évszázadokkal ezelőtt, nehézsorsúak számára, átmeneti időszakra, természetjog alapú, halasiak csipkevarrási, kalocsai asszonyok, bútorfestés gazdag, mohácsiaknál szabadtűzön, híres karcagi, népi bútorfestés, szakma egyik, asztalosok által, korongozás fortélyai, elsősorban gyermekeknek, kicsik táncháza,
© 2013 TVN.HU Kft.