Regisztráció  Belépés
Aratóleves
... vöröshagyma, 1 petrezselyem gyökér, 1 sárgarépa, 2 szál kapor, 1,5 dkg fokhagyma, 5 dkg árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a f...
2018-08-09 11:39:52
Babérlevélről jó tudni...


A Földközi-tenger partvidékén őshonos babérlevél meglehetősen gazdag tápanyagokban. A levelek évezredek óta részei a kulináris és gyógyító világnak, legalábbis a római korban nagy közkedveltségnek örvendett. A babérlevelet manapság szinte csak ételek ízesítésére haszná...
2018-08-08 18:41:01
Babérlevél.jpg
Gyógyító növények,ételek...
2018-08-08 18:37:17
Kiliti kolbászleves
... 25 dkg csemege kolbász, 2 teáskanál őrölt kömény, 1 teáskanál paprikakrém, 2 púpos teáskanál őrölt pirospaprika, 2 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt színes bors, 5 gerezd fokhagyma, 4 babérlevél, 1 teáskanál őrölt tárkony. A habaráshoz: 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 citrom leve. A galuskához: 3 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só.
Előkészítjük a hozzával...
2018-08-08 13:01:21
Betyár zöldbableves
... vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 3 paprika, 2 paradicsom, 30 dkg füstölt tarja, 40 dkg tarhonya, 50 dkg zöldbab, 5 teáskanál őrölt paprika, 3 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt bors, 3 babérlevél, 5 dl tejföl, 3 evőkanál liszt.
A füstölt szalonnát kis kockákra vágjuk, majd bográcsban kiolvasztjuk a zsírját. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, apróra szeljük. A pirosra sült sz...
2018-08-08 11:45:21
Boros Valéria flakkonos savanyúsága
... belőle:




az üveg aljára egy csokor kapor
14 evőkanál cukor
7 lapos evőkanál só
1,2 dl 20 %-os ecet
1 teáskanál szemes bors, mustár mag, koriander mag,
10-12 babé...
2018-08-05 04:27:48
Konyhai turpisságok!
...
Mivel a csirke (tyúk) legnemesebb része a melle,ezért,hogy ne legyen olyan száraz! éjszakára íróban (savanyú tej) - ben áztatom,amitől finom ízű lesz és nem szárad ki.

Ha sok petrezselyem gyűlik össze!
Jól megmossuk,lecsepegtetjük,és szivar alakúra összecsavarva, szorosan,majd nylon zacskóban sokáig eláll a fagyasztóban.
Felhasználáskor,szeletelünk belőle...
2018-08-04 17:49:09
Sertésszűz vadasan orsótésztával

Sertésszűz vadasan orsótésztával
Hozzávalók egy nagyobb adaghoz:

- 1 kg sertésszűz
- két evőkanál sertésszír
- őrölt fekete bors
- só

A vadas mártáshoz:

- 2 fej vöröshagyma
- 5 közepes sárgarépa
- 3...
2018-07-27 09:40:02
Zöldbabfőzelék palóc módra
Zöldbabfőzelék palóc módra

Hozzávalók kb. 4-5 személyre:
1 kg vajbab
50 dkg burgonya
2-3 babérlevél
3 gerezd fokhagyma
őrölt bors
őrölt paprika
1/2 dl olaj
kb. 5 dkg liszt
3 dl tejföl
kb. 1 csapott evőkanál cukor
ízlés szerint ecet
1 csokor kapor
só...
2018-07-17 23:55:52
Hagymás krumplileves
... vöröshagyma
1 szál fehérrépa
1 sárgarépa
1 szál zellerzöld
pici karalábé
1 zöld paprika
1 paradicsom
petrezselyem
1 babérlevél
ételízesítő
1 dl tejföl
ecet


Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a lisztet, a pirospaprikával színesítjük, s felengedjük 2 liter vízzel....
2018-07-12 23:27:09
1 2 3 4 ............309 310 .......463 464 ......617 618 619 
Címkék: Boros Valéria, babot előző, másik edényben, levelek évezredek, római korban, babérlevelet manapság, füstölt szalonnát, vöröshagymát megtisztítjuk, pirosra sült, üveg aljára, csokor kapor, nagyobb adaghoz, vadas mártáshoz, olajon megpirítjuk, pirospaprikával színesítjük, közkedveltségnek, pirospaprikával, felhasználáskor, zöldbabfőzelék, lecsepegtetjük, babérlevélről, megtisztítjuk, orsótésztával, rupanerkonyha, összecsavarva, babérlevéllel, fűszerpaprika, tápanyagokban, petrezselyem, zöldbableves, vöröshagymát, kolbászleves, fagyasztóban, babérlevelet, kiolvasztjuk, krumplileves, pirospaprika, előkészítjük, meglehetősen, ételízesítő, vöröshagyma, felengedjük, megpirítjuk, paprikakrém, főzőtejszín, ízesítésére, színesítjük, partvidékén, savanyúsága, legnemesebb, szeletelünk, turpisságok, aratóleves, sertésszűz, babérlevél, árpagyöngy, sertészsír, habaráshoz, sertésszír, paradicsom, hozzávalók, galuskához, zellerzöld, elkészítés, legalábbis, beáztatjuk, feltesszük, bográcsban, fokhagyma, kulináris, teáskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.