Regisztráció  Belépés
Vörösborban párolt vadkacsa
...

VÖRÖSBORBAN PÁROLT VADKACSA
HOZZÁVALÓK

2 db vadkacsa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 liter vörösbor, 3 db paradicsom, fél dl olaj, 1 db babérlevél, 5 szem bors, 6 dkg liszt, 4 dkg cukor, só, kakukkfű, 5 szem szegfűbors, szerecsendió
ELŐKÉSZÍTÉS

A megtisztított vadkacsák bőrét lehúzzuk, nyakát, szárnyvé...
2011-02-19 19:48:34
Fehérborban pácolt grillezett
...

FEHÉRBORBAN PÁCOLT, GRILLEZETT HALFILÉ

HOZZÁVALÓK

4 db halfilé, fél dl olaj, 1 db babérlevél, 1 kis fej vöröshagyma, só, őrölt bors, 3 dl fehérbor, citromkarikák

ELŐKÉSZÍTÉS

A halfiléket megmossuk, ha kell, bőrüket lehúzzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Elkészítjük a páclevet: A bort és az olajat öss...
2011-02-19 19:17:12
Ponty vörösborban
...

PONTY VÖRÖSBORBAN

HOZZÁVALÓK

12 db pontyszelet, 12 db gombafej, 2 dl vörösbor, 2 szál zöldhagyma, 2 dkg vaj, barna mártás, só, őrölt bors, 1 db babérlevél.

ELŐKÉSZÍTÉS

A gombafejeket megtisztítjuk. A zöldhagymákat apró kockákra vágjuk. A pontyszeleteket megmossuk, leszárítjuk és megsózzuk.

ELKÉSZÍTÉS

A ...
2011-02-19 19:15:01
Vörösboros nyúlgerinc
... NYÚLGERINC

HOZZÁVALÓK

1 db nyúlgerinc, 5 dkg füstölt szalonna, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 1 kis fej vöröshagyma, 1 dkg cukor, 2 dl vörösbor, 1 db babérlevél, 2 dl olaj, só, szemes bors, kakukkfű.
ELŐKÉSZÍTÉS

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hártyáitól megtisztított nyúlgerincet száraz pácban érleljük. A...
2011-02-19 19:03:14
Gulyásleves csípősen, tejfölle
... paprika
1 db nagyobb paradicsom
4 db sárgarépa
3 db fehér répa
1 db zellergumó
4 db krumpli
petrezselyem és zeller zöld
1 db babérlevél
4 gerezd fokhagyma

bors
őrölt kömény
csemege és erős pirospaprika
1 tojásból nokedli
2 evőkanál sertészsír
1 ...
2011-02-19 07:04:50
Csülök pékné módra
... előfőzéséhez:
2 egész nyers, hátsó csülök
1 ek só
10-15 szem feketebors
1 fej vöröshagyma, cikkekre vágva
1 fej fokhagyma megtisztítva, gerezdekre szedve
3-4 babérlevél
A sütéshez:
2 fej fokhagyma
5 fej vöröshagyma
majoranna
őrölt bors
2 kg "C" típusú burgonya
4-5 ek házi zsír
friss petrezselyem ...
2011-02-19 01:37:32
Ép testben ép lélek télen
Ép testben ép lélek - télen is

A téli hideg, a mínuszok beköszönte megviseli szervezetünket. A nagy hidegek elől legszívesebben bemenekülünk a biztonságos meleg szobába, és még a szokásos testedzést is könnyebben cseréljük le valami jó filmre.

Azonban lelkünk ápolása mellett ilyenkor is törődnünk kell testünkkel, ha lehet még jobban, mint bármely más évszakban...
2011-02-18 12:10:52
Ananászos-sonkás lencsetál
... kókusztejpor
2 dl tej
1 teáskanál dijoni mustár
2 evőkanál semleges ízű olaj
1 teáskanál őrölt gyömbér
1/4 teáskanál cayenne bors
2 babérlevél


Elkészítés:

Felteszek egy nagy lábosban vizet, és ha már lobogva forr, beleöntöm a vörös lencsét. 10 perc kell neki ahhoz, hogy félig-háromnegyedig megp...
2011-02-18 05:07:42
Mexikói bableves
... bab
- 10 dkg fehérrépa
- 10 dkg sárgarépa
- 5 dkg paradicsompüré
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fekete bors
- ízlés szerint babérlevél
- ízlés szerint étolaj
- ízlés szerint tejföl
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott sonkát és vöröshagymát, majd rádobjuk a kockázott marhacombot.
Megszórjuk ...
2011-02-17 14:16:36
Körmös-csülkös savanyú leves
... leves


Hozzávalók 4 személyre:

- 1 nyers hátsó csülök
- 1 citrom
- 1 teáskanál mustár
- 2 evőkanál finom liszt
- 2 dl tejföl
- ételízesítő
- 3-4 babérlevél
- őrölt bors
- só
- 1 zeller
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 3 sertésköröm
TIPP
A körmöket és a csülköt ...
2011-02-17 14:07:31
1 2 3 ............308 309 310 .......462 463 ......615 616 617 
Címkék: VÖRÖSBORBAN PÁROLT VADKACSA, FEHÉRBORBAN PÁCOLT, GRILLEZETT HALFILÉ, PONTY VÖRÖSBORBAN, megtisztított vadkacsák, halfiléket megmossuk, vöröshagymát megtisztítjuk, gombafejeket megtisztítjuk, zöldhagymákat apró, pontyszeleteket megmossuk, szalonnát vékony, hártyáitól megtisztított, téli hideg, mínuszok beköszönte, nagy hidegek, biztonságos meleg, szokásos testedzést, nagy lábosban, vörös lencsét, olajban megpirítjuk, apróra vágott, kockázott marhacombot, pontyszeleteket, paradicsompüré, legszívesebben, szervezetünket, megtisztítjuk, megtisztított, zöldhagymákat, háromnegyedig, citromkarikák, gombafejeket, kókusztejpor, előfőzéséhez, petrezselyem, megtisztítva, pirospaprika, vöröshagymát, nyúlgerincet, szerecsendió, bemenekülünk, vöröshagyma, előkészítés, fehérborban, sertésköröm, ételízesítő, megpirítjuk, gulyásleves, vörösborban, leszárítjuk, elkészítjük, pontyszelet, marhacombot, biztonságos, grillezett, hozzávalók, vörösboros, halfiléket, zellergumó, babérlevél, nyúlgerinc, megszórjuk, elkészítés, zöldhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.