Regisztráció  Belépés
Maceszgombócleves
... zellergyökér,
* 1 fej vöröshagyma,
* 2-3 gerezd fokhagyma,
* 2 húsleveskocka,
* só,
* 5 szem bors,
* 1 mokkáskanál köménymag,
* 1 babérlevél,
* 1 kiskanál szerecsendió-virág,
* 2 szem szegfűszeg,
* 1 evőkanál rum
* a gombóchoz:
* 3 nagy vagy 4 kicsi tojás,
* 2 evőka...
2010-08-13 16:48:30
Palócleves
... amiből gulyást szoktunk készíteni)
* 2 nagy fej vöröshagyma
* 5 gerezd fokhagyma
* 1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
* 60 dkg krumpli
* 2-3 babérlevél
* 1 csokor kapor
* 2 szem paradicsom
* 2 szem paprika
* pirospaprika
* 2 dl tejföl
* 2 dl tejszín
* liszt
* kevés ola...
2010-08-13 15:43:02
sült karaj burgonyával!
...600 gr sertés karaj
1 gerezd fokhagyma
1 ágacska rozmaring
2 babérlevél
½ hagyma
½ pohár fehérbor
bors
olívaolaj

4 burgonya

elkészitése:
az olajon a durvára vágott hagymát megpiritom,bele teszem a húst és babérlevelet amit együtt piritok tovább, majd a bort is beleöntöm.A rozmaringot és a fokhag...
2010-08-13 13:09:35
Vadas marha zsemlegombóccal
... vagy fehérpecsenye, 5 dkg szalonna, 5dkg zsír, 2 kanál liszt, 1dl tejföl, 1dkg cukor, mustár.

Páclé: 20 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér vegyesen, egy fej hagyma, ecet, babérlevél, fehér és fekete szemes bors, só, vörösbor.

Elkészítés:
A zöldséget és a hagymát karikára vágjuk, 1 liter vízben sok babérlevéllel, pár szem borssal és sóval félpuhára főzz...
2010-08-13 10:01:33
Vadas marha
... tejföl,
2 dkg cukor,
só,
mustár,
citromlé,
porcukor ízlés szerint
A pácléhez:
20 dkg répa,
20 dkg zöldség,
1 fej nagyobb hagyma,
2-3 babérlevél,
2-3 borókabogyó,
szemesbors,

Elkészítés:
A zöldségeket és a hagymát karikára vágjuk, pár szem borssal, a babérlevéllel, a borókabogyóval és sóval 1,5 l vízben f...
2010-08-13 09:59:28
Dijoni mustáros-burgonyás
... közepes fej vöröshagyma
* 2 ek fehérborecet
* 2 ek olívaolaj
* só
* őrölt bors
* 4 dl húsalaplé
* 1 kk dijoni mustár
* 1 babérlevél
* 1 kis darabka friss majoranna

elkészítés

1. A burgonyát és...
2010-08-11 23:09:04
Dijoni mustáros-burgonyás
... közepes fej vöröshagyma
* 2 ek fehérborecet
* 2 ek olívaolaj
* só
* őrölt bors
* 4 dl húsalaplé
* 1 kk dijoni mustár
* 1 babérlevél
* 1 kis darabka friss majoranna

elkészítés

1. A burgonyát és a hagymát apróra vágjuk. 1 ek olívaolajon megpároljuk. Felöntjük a húslevessel, beledobjuk...
2010-08-11 22:13:19
Kijevi lencse
... vöröshagyma
* 4-5 db csemegeuborka
* 10 dkg mazsola
* 25 dkg lencse
* 3-4 dl száraz fehérbor
* só
* bors
* ételízesítő
* babérlevél

Elkészítés:

A hagymát kockákra vágom, a húst csíkokra. Kevés olajon megpirítom őket, sózom, borsozom majd egy kis fehérborral felöntve fedő alatt puhára páro...
2010-08-11 13:28:50
Bolognai lencse
... hozzávalók 4 főre

* 40 dkg lencse (beáztatott)
* 1 babérlevél
* 1 fej vöröshagyma
* 10 dkg füstölt szalonna
* 60 dkg darált hús
* 8 ek sűrített paradicsom
* 2 ek ketchup
* só
* bors
* kakukkfű
* rozmaring
* 2 ek olaj
* 1-1,5 dl vörösbor
* 8 dkg resze...
2010-08-10 17:30:52
A vadhúsételekről általában
... közönséges húsfélék. A vadhúst ritkán lehet törött bors nélkül jól elkészíteni. A legfontosabb fűszer a vöröshagyma, a pirospaprika, a bors. Egyes ételféleségeknél nem nélkülözhető a babérlevél, a köménymag, a koriandermag, sőt esetenként a majoranna sem. A fűszerek használatával vigyázzunk arra, hogy az egyik fűszer aromája ne nyomja el a másikét, és vele a vadhús kellemes ízét é...
2010-08-10 16:45:49
1 2 3 ............308 309 .......462 463 464 ......615 616 617 
Címkék: vadhúsételekről általában, durvára vágott, hagymát karikára, hagymát apróra, hagymát kockákra, húst csíkokra, vadhúst ritkán, legfontosabb fűszer, fűszerek használatával, egyik fűszer, vadhús kellemes, ételféleségeknél, zsemlegombóccal, vadhúsételekről, borókabogyóval, fehérpecsenye, használatával, babérlevéllel, csemegeuborka, húsleveskocka, zellergyökér, fehérborecet, babérlevelet, pirospaprika, legfontosabb, koriandermag, nélkülözhető, szerecsendió, rozmaringot, burgonyával, elkészitése, borókabogyó, vöröshagyma, fehérborral, elkészíteni, ételízesítő, olívaolajon, megpároljuk, húslevessel, zöldségeket, mokkáskanál, hozzávalók, esetenként, megpirítom, megpiritom, babérlevél, szegfűszeg, közönséges, paradicsom, elkészítés, beáztatott, beledobjuk, vigyázzunk, szemesbors, palócleves, burgonyás, köménymag, olívaolaj, felöntjük, gombóchoz, sárgarépa, fokhagyma, beleöntöm, burgonyát, majoranna, rozmaring, húsalaplé, általában, félpuhára, zöldséget, készíteni,
© 2013 TVN.HU Kft.