Regisztráció  Belépés
Erdélyi leves
...
Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma
- 20 dkg darált hús
- só
- bors
- köménymag (őrölt)
- fokhagyma
- fűszerpaprika
- babérlevél
- sárgarépa
- fehérrépa
- zellergumó
- zöldborsó
- 1,5 l csontlé
- 20 dkg savanyú aprókáposzta
- 10 dkg rizs
- 2 dl tejföl

Elkészítés:

A vörös...
2010-08-16 12:41:52
Olajos hal házilag
Hozzávalók:

* 1 kg hering,
* 3-4 dkg só,
* 4 dl olaj,
* 4 babérlevél,
* 1-1 csapott evőkanál koriander és mustármag,
* 2 szem chili vagy cseresznyepaprika,
* 1 kávéskanál egész bors

Elkészítés:

A heringet kívül-belül sózzuk, 3-4 óra múlva a kukta betétjére máglyába berakjuk. Ráöntjük az ol...
2010-08-16 10:28:35
Muszaka
... 1/2 dl száraz fehérbor
* 1 ek paradicsomsűrítmény (lehetőleg bazsalikomos)
* 3 nagy kocka nádcukor
* 5 cm fahéjrúd kettétörve / 1 kk őrölt fahéj
* 1 babérlevél
* 1 kk oregánó
* só
* őrölt színesbors
* 1 csokor petrezselyem apróra vágva

A besamelhez:

* 6 dkg vaj
* 3 ek liszt...
2010-08-15 15:10:05
Muszaka 2
... 1/2 dl száraz fehérbor
* 1 ek paradicsomsűrítmény (lehetőleg bazsalikomos)
* 3 nagy kocka nádcukor
* 5 cm fahéjrúd kettétörve / 1 kk őrölt fahéj
* 1 babérlevél
* 1 kk oregánó
* só
* őrölt színesbors
* 1 csokor petrezselyem apróra vágva

A besamelhez:

* 6 dkg vaj
* 3 ek liszt...
2010-08-15 14:25:28
Krumplis-húsos egytálétel
... hozzávalók 4 főre

* 1/2 kg borjú-/ disznóhús (pörköltnek való)
* 1/2 kg krumpli
* 3-4 db babérlevél
* 1 paradicsom
* 3-4 ek olíva-/ napraforgóolaj
* 1,5-2 dl fehérbor
* só

elkészítés

1. A húst megmos...
2010-08-14 22:09:30
Krumplis-húsos egytálétel


* 1/2 kg borjú-/ disznóhús (pörköltnek való)
* 1/2 kg krumpli
* 3-4 db babérlevél
* 1 paradicsom
* 3-4 ek olíva-/ napraforgóolaj
* 1,5-2 dl fehérbor
* só

elkészítés

1. A húst megmossuk, megtisztítjuk,...
2010-08-14 18:52:20
Magdi hagymalevese
Hozzávalók:

* 1 kg hagyma
* 2 kávéskanál kakukkfű
* 1-1 közepes sárgarépa, fehérrépa és zeller
* 2-3 babérlevél
* só
* olaj

Elkészítés:

1 hagymát apróra vágva megdinsztelünk, hozzáadunk 2 kávéskanál kakukkfüvet. Hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát, fehérrépát és zellert, majd vizet hozzátéve bel...
2010-08-14 13:30:26
Vadas
... marhahús
* 5 közepes szál sárgarépa
* 1 fehérrépa
* 1 zeller
* 1 vöröshagyma
* 2 kis krumpli
* 5 kis gerezd fokhagyma
* 2-3 babérlevél
* 6 szem bors
* só
* A mártáshoz:
* 2-3 evőkanál cukor
* 2 evőkanál olaj
* 2 evőkanál mustár
* 2 dl tejföl
* 4-5 ...
2010-08-14 10:23:03
Mackó kedvence
... karaj
* 1/2 kg zöldborsó (lehet fagyasztott is)
* 1 közepes fej hagyma
* 1 doboz tejföl
* olaj
* liszt
* só
* bors
* babérlevél
* pirospaprika
* ételízesítő

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, majd megsózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percet állni hagyjuk. Eközben kockákra vág...
2010-08-13 16:53:26
Maceszgombócleves
... zellergyökér,
* 1 fej vöröshagyma,
* 2-3 gerezd fokhagyma,
* 2 húsleveskocka,
* só,
* 5 szem bors,
* 1 mokkáskanál köménymag,
* 1 babérlevél,
* 1 kiskanál szerecsendió-virág,
* 2 szem szegfűszeg,
* 1 evőkanál rum
* a gombóchoz:
* 3 nagy vagy 4 kicsi tojás,
* 2 evőka...
2010-08-13 16:48:30
1 2 3 ............309 310 .......463 464 465 ......617 618 619 
Címkék: heringet kívül-belül, kukta betétjére, húst megmos, húst megmossuk, apróra vágott, húst felszeleteljük, napraforgóolaj, megdinsztelünk, felszeleteljük, húsleveskocka, fűszerpaprika, megtisztítjuk, petrezselyem, szerecsendió, hagymalevese, bazsalikomos, pirospaprika, zellergyökér, aprókáposzta, vöröshagyma, mokkáskanál, ételízesítő, fagyasztott, kakukkfüvet, babérlevél, kettétörve, besamelhez, fehérrépát, egytálétel, elkészítés, színesbors, hozzáadunk, kávéskanál, hozzávalók, hozzáadjuk, sárgarépát, zellergumó, szegfűszeg, pörköltnek, paradicsom, disznóhús, lehetőleg, fokhagyma, sárgarépa, gombóchoz, mártáshoz, fehérrépa, hozzátéve, borsozzuk, betétjére, zöldborsó, mustármag, köménymag, megmossuk, megsózzuk, koriander, krumplis, fehérbor, fahéjrúd, nádcukor, kakukkfű, marhahús, máglyába, kedvence, berakjuk, ráöntjük, heringet, kockákra, evőkanál, kiskanál, eközben,
© 2013 TVN.HU Kft.