Regisztráció  Belépés
Savanyú tojásleves
Hozzávalók:

1 kisebb vöröshagyma, 3 ek. olaj, 1 mokkásk. cukor, 1 ek. finomliszt, 1 kk. csemege pirospaprika, 1 kk. só, 1 babérlevél, 2-3 tojás, 1 kk. 10%-os csemege ételecet.

1. A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. Az olajat a fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát és a cukrot hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve kb. 2 perci...
2006-11-23 18:14:22
Egészséges főzelék
...

A magyar konyha nem híres arról, hogy egészséges. Még a főzelékekbe is cukrot, lisztet, tejfölt teszünk - amelyekre valójában semmi szükség sincs. A főzelék sűrítéséhez nem habarásra vagy rántásra van szükség, hanem egy egyszerű kézi turmixgépre.
Ha kihagyjuk belőle a lisztet, nem csupán könnyebb, hanem gyorsabban emészthető is lesz. Szinte minden főzelék ...
2006-11-19 11:34:45
Vadhús epres mártással
Hozzávalók:

1 kg vadhús, 10 dkg bacon szalonna, 3 evőkanálnyi olaj, só, bors, fokhagyma, 2 babérlevél, kakukkfű, rozmaring, 2,5 dl bor, 3 fej hagyma, 1 narancs, 1 citrom 1 evőkanálnyi áfonyadzsem, 1 teáskanálnyi bors, 25 dkg eper, 1 teáskanálnyi mustár, szerecsendió.

Elkészítése:

A húst forró olajban áthúzatjuk, rászórjuk a fűszereket és a fokhagymá...
2006-11-09 21:10:22
Libasült-2
Májjal töltött libasült
1 liba, 25 dkg szárnyasmáj, 1 ek vaj, 1 hagyma, 3 zsemle, 2 tojás, leveszöldség, 1 babérlevél, szegfűbors, só, bors, fehérüröm, keményítő.
A libát fűszerezem és a hasába teszem a fehérürmöt. A májat darabokra vágom, majd a vajjaé és a hagymakockákkal rövid ideig pirítom. Összekeverem a a beáztatott és kinyomott zsemlét, a tojást és a májat. Ezzel m...
2006-11-09 17:38:27
Vadnyúl csokis mártásban
Hozzávalók:

Egy kb. 1,5 kg-os vadnyúl, 6 ek. olaj, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2 chili, 2 fokhagymagerezd, 5 borókabogyó, 1 ág rozmaring, 2 ág kakukkfű, 2 babérlevél, 10 egész bors, 3 szegfűszeg, negyed rúd fahéj, 5 dl vörösbor, 2,5 dl vadlevesalap, 5 dkg csokoládébevonó, só, frissen őrölt bors, 5 nagy mogyoróhagyma, 20 dkg gesztenye.

El...
2006-11-09 00:24:08
Szalontüdő
Hozzávalók

1 kg sertéstüdő és szív vegyesen
2 vöröshagyma
4-5 szem fekete bors
2 babérlevél

4 evőkanál olaj
1 evőkanál cukor
1 púpozott evőkanál liszt
1 nagyobb gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál pirospaprika
1 evőkanál kapribogyó
1 gerezd citrom
1 evőkanál mustár
fél mokkáskanál őrölt bors
1 kiskanál ...
2006-11-02 18:23:38
Burgundi marharagu
... hagyma
1 csomag mirelit zöldségmix (sárgarépa, zeller és póréhagyma felkockázva, összesen kb. 20 dkg)
1 üveg burgundi vörösbor
4 evőkanálnyi olívaolaj

bors
babérlevél
kakukkfű
csipetnyi cukor
1 csokor összevágott petrezselyem
0,4 dl konyak

A húst a felhevített olajban megpirítjuk hozzáadjuk a hagymát, a zöldséget, a f...
2006-10-30 16:53:01
Krumplileves bevert tojással
Hozzávalók (4 személyre):

10 dkg sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, fél szál póréhagyma, 1 szárzeller, 50 dkg burgonya, 3 ek. olívaolaj, 1 babérlevél, egy csokor petrezselyem. A bevert tojáshoz: 1 ek. ecet, 4 tojás.

1. A zöldségeket és a krumplit megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk.
2. Az olajon megfuttatjuk a sárgarépát, zellert és póréhagymát. 1,5 ...
2006-10-30 01:51:53
Bouillabaisse
... vegyes tengeri hal, scampi, kagyló
1 nagy fej kockára vágott hagyma
80 dkg hámozott paradicsom
30 dkg szeletekre vágott burgonya
1 édeskömény-gumó laskára vágva
babérlevél
fokhagyma
sáfrány

bors
kakukkfű
2,5 dl fehérbor
7,5 dl hal-alaplé
3 evőkanálnyi olívaolaj

A hagymát az olívaolajon megfuttatjuk, rét...
2006-10-29 11:48:22
Vadas marha zsemlegombóccal
... személyre:
60 dkg vegyes leveszöldség (répa, zöldség, karalábé, zeller)
1 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
60 dkg stefánia (fartő, hátszín)
4+2 evőkanál olaj
1 babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl száraz, testes vörösbor
2 evőkanál liszt
1 evőkanál cukor
3+1 dl tejföl
1 evőkanál mustár
1-2 kávéskanál citroml...
2006-10-23 18:25:49
1 2 3 ............308 309 .......462 463 ......615 616 617 
Címkék: hagymát megtisztítjuk, fazékban kissé, cukrot hozzáadjuk, magyar konyha, főzelék sűrítéséhez, egyszerű kézi, húst forró, libát fűszerezem, hasába teszem, májat darabokra, hagymakockákkal rövid, felhevített olajban, csokor petrezselyem, bevert tojáshoz, krumplit megtisztítjuk, olajon megfuttatjuk, olívaolajon megfuttatjuk, zsemlegombóccal, fokhagymagerezd, hagymakockákkal, csokoládébevonó, megforrósítjuk, megtisztítjuk, bouillabaisse, mogyoróhagyma, pirospaprika, megfuttatjuk, teáskanálnyi, szerecsendió, petrezselyem, leveszöldség, krumplileves, vadlevesalap, összekeverem, áfonyadzsem, összevágott, felhevített, lereszeljük, mokkáskanál, vöröshagyma, turmixgépre, sűrítéséhez, szárnyasmáj, borókabogyó, főzelékekbe, felkockázva, elkészítése, evőkanálnyi, megpirítjuk, zöldségeket, olívaolajon, póréhagymát, fűszereket, hozzávalók, sertéstüdő, szalontüdő, babérlevél, szegfűszeg, egészséges, fehérürmöt, fűszerezem, tojásleves, kávéskanál, édeskömény, beáztatott, finomliszt, daraboljuk, sárgarépát, szegfűbors, emészthető, gyorsabban,
© 2013 TVN.HU Kft.