Regisztráció  Belépés
Párolt szarvascomb
Hozzávalók:

80 dkg szarvascomb, 5 dkg füstölt szalonna, 30 dkg gomba, olaj, 10-10 dkg sárga- és fehérrépa, 8 dkg vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, bors, só, babérlevél, kakukkfű, borókabogyó, paradicsompüré, 5 dkg liszt, csontlé, 2 dl vörösbor

Elkészítése:

A combot lehártyázzuk, szalonnával megtűzdeljük, és lábosban elősütjük. Az apróra vágott füstöl...
2007-02-02 00:30:05
Vadászleves
Hozzávalók:

50 dkg őznyak, 3 sárgarépa, 5 dkg petrezselyem, 5 dkg zeller, babérlevél, feketebors, só, paradicsompüré, 10 dkg zöldborsó, 3 db hagyma, 1 g karibors, 10 dkg simaliszt

Elkészítése:

A kicsontozott és megmosott őznyakat apró kockákra vágjuk. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk, amelyhez paradicsompürét öntünk. Hozzáadjuk a húst, é...
2007-02-02 00:28:42
Lencsefőzelék
Hozzávalók:

40 dkg lencse, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, füstölt szalonna bőre, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor, 1 evőkanál ecet vagy citromlé.

Elkészítése:

A hagyma felét lereszeljük a fokhagymával együtt és lesózzuk, félretesszük. A lencsét (amit kiválogattunk, megmostunk) a hagyma másik felével felengedünk má...
2007-02-01 00:13:51
Körmös bableves
Hozzávalók (4 személyre):

2 füstölt köröm, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyem, 10 dkg zellergumó, 3 ek. olaj, 40 dkg fehérbab, 2 babérlevél, 1 ek. liszt, 1 tk. fűszerpaprika, 1 ek. vágott zellerlevél.

1. A körmöket megtisztítjuk, négybe vágjuk, egy órára beáztatjuk. Közben
a zöldségeket is megtisztítjuk, megmossu...
2007-01-28 00:37:54
Mustban pácolt...
... szőlőlé)

1 mokkáskanál szárított majoránna

60 dkg apróbb burgonya

10 gerezd fokhagyma

2 kisebb fej vöröshagyma

4 szál újhagyma

2 babérlevél

10 szem bors

20 dkg libazsír

1 teáskanál méz

20 dkg szőlő



A kacsacombokat megtisztítjuk, leperzseljük, megmo...
2007-01-27 13:00:45
Francia parasztleves
...

2 póréhagyma,

8 gerezd fokhagyma,

4 csirkecomb vagy kisebb kacsacomb,

20 dkg nyers füstölt sonka,

1-2 ág kakukkfű,

1 babérlevél,

fél csokor petrezselyem,

néhány szem fekete bors



A babot egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. A kelt elnegyedeljük, enyhén sós, citrom...
2007-01-27 12:57:22
Húsos rakott penne
... sertéshús (lehet löncs is)

1 doboz konzerv vörösbab (lehet borsó vagy kukorica is)

2 teáskanál paradicsompüré, 2 dl tejföl, liszt, só, bors

pirospaprika, babérlevél, ételízesítő, sajt



A pennét kifőzzük, lecsepegtetjük.
A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük.
2 teáskanál pirospaprikát do...
2007-01-23 13:12:33
Régimódi tojásleves
Régimódi tojásleves


zsír, liszt, tojás, tejföl, sárgarépa, fehérrépa

vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika

köménymag, bors, babérlevél, só

petrezselyem, zellerzöld



Világos rántást készítek, beleszórom a köménymagot, egy kicsit pirítom, kevés pirospaprikával éppen csak megszínezem, és azonnal felengedem vízz...
2007-01-23 12:29:58
Vasárnapi ebéd
...
Évtizedekkel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy a család tagjai vasárnaponként déltájban külön programokat csináljanak. A háború előtt nagyanyám, később anyám vezetésével készült a pontosan fél kettőkor kezdődő szertartás, aminek megvolt a konyhai és ebédlőbeli szokásrendje. Nagyanyám reggeli misére ment, de már előtte feltette a húslevest, máskülönben nem gyöngyözhet...
2007-01-21 11:33:52
Tárkonyos vadraguleves
... franciasalátához való zöldségkeverék, 100g szeletelt konzervgomba, 400 g szarvas comb, 1 fej vöröshagyma, fél paprika, fél paradicsom, fűszerek: vadakhoz való fűszerkeverék, borókabogyó (egész), babérlevél, só, vegeta, liszt, mustár, citrom, tejszín, tárkony.

Elkészítése:

A vadhúst lassú tűzön lepirítjuk, saját levén. Miután megpirult, hozzáadjuk az apróra vá...
2007-01-20 01:02:20
1 2 3 ............309 310 .......463 464 ......615 616 617 618 619 
Címkék: combot lehártyázzuk, apróra vágott, hagyma felét, fokhagymával együtt, hagyma másik, körmöket megtisztítjuk, órára beáztatjuk, kacsacombokat megtisztítjuk, éjszakára hideg, kelt elnegyedeljük, pennét kifőzzük, szalonnát apróra, olajban megdinszteljük, kicsit pirítom, család tagjai, háború előtt, vadhúst lassú, elképzelhetetlen, franciasalátához, paradicsompürét, pirospaprikával, megdinszteljük, paradicsompüré, zöldségkeverék, lecsepegtetjük, vasárnaponként, lencsefőzelék, fűszerpaprika, megtisztítjuk, elnegyedeljük, fűszerkeverék, kacsacombokat, kiválogattunk, pirospaprikát, pirospaprika, megtűzdeljük, lehártyázzuk, petrezselyem, szokásrendje, fokhagymával, félretesszük, évtizedekkel, leperzseljük, kicsontozott, parasztleves, konzervgomba, vadraguleves, szarvascomb, vezetésével, köménymagot, felengedünk, vöröshagyma, vadászleves, lereszeljük, máskülönben, gyöngyözhet, megpirítjuk, elkészítése, zellerlevél, ételízesítő, mokkáskanál, zöldségeket, borókabogyó, csináljanak, megszínezem, programokat, szalonnával, hozzávalók,
© 2013 TVN.HU Kft.