Regisztráció  Belépés
Lencse, az ősi élelmiszer
... ajánlott köszvényes, vese- és gyomorbetegeknek.

A lencse elsősorban magas cellulóztartalma miatt nem könnyen emészthető, ugyanakkor különböző növények és fűszerek, mint a babérlevél, rozmaring, kakukkfű, zsálya, curry, gyömbér, szegfűszeg, koriander, fokhagyma nemcsak kiválóan harmonizálnak a lencse ízével, hanem segítenek megemésztésében is. Leggyakoribb a barna, viszo...
2007-01-15 00:46:34
Vadkacsa mandulás burgonya...
... körethez: 70 dkg burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojás, 6 dkg szeletelt pirított mandula, őrölt bors, só; vadfűszerkeverék: 10 szem boróka, 20 szem mustármag, 1-1 kakukkfű- és rozmaringág, 3 babérlevél, őrölt bors, só. A fűszereket a sóval mozsárban törjék össze, és máris használhatjuk.

Elkészítés:

Csontozzuk ki a vadkacsamelleket, és dörzsöljük be a vadfűszerke...
2007-01-14 00:54:49
Fűszeres csicseriborsó
... teáskanál kurkuma, 1 teáskanál őrölt gyömbér, 1 teáskanál őrölt római kömény, 1 csokor friss korianderlevél, 2 db paradicsom, 2 szál zellerszár, chili paprika, 1 teáskanál citromlé, 3-4 db babérlevél, só, darált bors.

Elkészítése:

Mossuk meg alaposan a csicseriborsót, majd tegyük egy tálba és öntsünk rá annyi langyos vizet, hogy bőven ellepje, és hagyjuk ázni...
2007-01-04 00:47:37
Sárgaborsós főzelék
Hozzávalók:

50 dkg sárgaborsó, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1-2 babérlevél, füstölt szalonna bőre, 2 dkg zsír, pirospaprika, liszt, cukor.

Elkészítése:

A hagyma felét lereszeljük a fokhagymával együtt és lesózzuk, félretesszük. A sárgaborsót (amit kiválogattunk, megmostunk) a hagyma másik felével felengedjük egy liter vízzel, beletes...
2007-01-03 00:50:20
Füstölt kacsamell
Hozzávalók:

20 dkg füstölt kacsamell, 1 kisebb fej kínai kel, 10 szem bébikukorica, 10 dkg erdei gomba, 1 színes paprika, 1 szál újhagyma, fél dl szezámolaj, babérlevél, mustármag, őrölt bors, só. Az öntethez: fél dl szezámolaj, 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál almaecet, rlt bors, só.

Elkészítése:

A babért és a mustármagot futtassuk meg a szezámolajban, e...
2006-12-29 00:38:34
Receptek
Húsok

Afrikai harcsa tepsiben

-Hozzávalók:

1 db kb. 1,5kg-os afrikai harcsa
1,5 dl olívaolaj
1 ek mustár
2 gerezd fokhagyma
2 db babérlevél
1 teáskanál mustármag
1 ek Maggi sülthús esszencia
vegeta hal fűszerkeverék
5 dkg füstölt szalonna


-Elkészítés:

A ...
2006-12-22 08:45:23
Gesztenyével töltött pulyka
... Hozzávalók:

2 kg-os pulyka, 700 g gesztenye, 300 g sertéslapocka, 300 g libaháj, 1,5 dl konyak, 1 fej vöröshagyma, 1 dl tejszín, só, bors, babérlevél, kakukkfű, szegfűszeg, fahéj, szegfűbors

Elkészítése:

A megtisztított és előkészített pulyka melléből kés segítségével eltávolítjuk a mell-, majd a villacsontot. A nyak bőrét elkötjük.
Töltel...
2006-12-16 00:44:59
Karácsonyi ételek
... karácsonyi liba

Hozzávalók 6-8 személyre: 1 liba (kb. 4 kg-os), 1.5 dl sherry (vagy Tokaji), 1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor), 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál rétesliszt, 2 babérlevél, só, bors.
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és lefedve 1 órát főzzük. A levet leszűrjük...
2006-12-10 19:03:21
Karácsonyi ételreceptek
... karácsonyi liba

Hozzávalók 6-8 személyre: 1 liba (kb. 4 kg-os), 1.5 dl sherry (vagy Tokaji), 1 dl Madeira (vagy vörös desszertbor), 1 fej fokhagyma, 2 evőkanál rétesliszt, 2 babérlevél, só, bors.
A konyhakész libát nagy lábosba fektetjük. Leöntjük a sherryvel, és 4.5 dl vízzel. Hozzáadjuk a babért, az egész fej fokhagymát és lefedve 1 órát főzzük. A levet leszűrjük...
2006-12-10 14:36:50
Savanyú tojásleves
Hozzávalók:

1 kisebb vöröshagyma, 3 ek. olaj, 1 mokkásk. cukor, 1 ek. finomliszt, 1 kk. csemege pirospaprika, 1 kk. só, 1 babérlevél, 2-3 tojás, 1 kk. 10%-os csemege ételecet.

1. A hagymát megtisztítjuk és lereszeljük, vagy nagyon finomra vágjuk. Az olajat a fazékban kissé megforrósítjuk, a hagymát és a cukrot hozzáadjuk. Közepes lángon kevergetve kb. 2 perci...
2006-11-23 18:14:22
1 2 3 ............309 310 .......463 464 ......616 617 618 619 
Címkék: lencse elsősorban, lencse ízével, sóval mozsárban, hagyma felét, fokhagymával együtt, hagyma másik, liter vízzel, mustármagot futtassuk, nyak bőrét, konyhakész libát, levet leszűrjük, hagymát megtisztítjuk, fazékban kissé, cukrot hozzáadjuk, vadfűszerkeverék, cellulóztartalma, gyomorbetegeknek, vadkacsamelleket, megemésztésében, megforrósítjuk, csicseriborsót, korianderlevél, használhatjuk, sertéslapocka, megtisztított, harmonizálnak, szezámolajban, kiválogattunk, csicseriborsó, megtisztítjuk, félretesszük, fokhagymával, pirospaprika, ételreceptek, leggyakoribb, segítségével, bébikukorica, gesztenyével, eltávolítjuk, villacsontot, előkészített, mustármagot, elkészítése, sárgaborsós, rozmaringág, vöröshagyma, desszertbor, felengedjük, szerkeverék, vadfűszerke, sárgaborsót, lereszeljük, köszvényes, hozzávalók, kevergetve, elkészítés, babérlevél, hozzáadjuk, karácsonyi, szegfűbors, szegfűszeg, sárgaborsó, zellerszár, fűszereket, paradicsom, szezámolaj, dörzsöljük, élelmiszer, megmostunk, csontozzuk, finomliszt,
© 2013 TVN.HU Kft.