Regisztráció  Belépés
Sült karaj tokajiaszú mártással
... keletkezik, belül viszont szaftos marad. Ezután a húst egy akkora lábasba tesszük, amekkorába pont belefér. Mellétesszük a fűszereket: 1 fej vöröshagymát, 3-4 gerezd fokhagymát, 2 szem babérlevelet, pár fej gombát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Az egészet felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt(!!!), lassú tűzön 1,5-2 órán keresztül pároljuk.

Amíg a hús megpuhul, elkés...
2018-09-09 16:39:06
Tallóztam
... Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.


Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.


A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hi...
2018-09-05 08:04:17
Darálthúsos rakott tészta
...
Felöntjük kevés hideg vízzel, beletesszük a pirospaprikát, majd alaposan összekeverjük
.Hozzáadjuk a darált húst, a kockára vágott paradicsomot és a paprikát.
Beletesszük a babérlevelet ès felöntjük a maradék vízzel, majd az egészet készre főzzük.

Amikor minden megpuhult, a felesleges vizet elforraljuk róla, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
K...
2018-09-01 20:16:18
Az ókori Róma csodaszere: babérlevél
... őshonos babérlevél meglehetősen gazdag tápanyagokban. A levelek évezredek óta részei a kulináris és gyógyító világnak, legalábbis a római korban nagy közkedveltségnek örvendett. A babérlevelet manapság szinte csak ételek ízesítésére használják, illetve az aromaterápiában alkalmazzák, pedig sok gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

A babérlevél erős hatást gyakorol a gasz...
2018-08-30 18:20:42
Zakuszka
... sót és addig sütöm, míg megpuhul a paprika. Hozzáteszem a paszulyt és a paradicsomlének a felét, aztán meglátom, hogy milyen sűrű, és ha még kell, a többit is!

Hozzáadom a babérlevelet, borsot, s ha még kell, sót. Folyamatos keverés mellett kb. 30 percig sütöm egybe - én úgy tanultam, míg feljön az olaj a tetejére.

Üvegekbe rakom és másnapig szárazdunsz...
2018-08-28 17:13:08
Sűltpaprika télire
... télen az üvegből, de rajta is hagyhatjuk.

Fele ecet, fele víz arányban készítsük el az ecetes levet, és adagoljunk hozzá, 5-6 kg paprikához fél kiló cukrot. Keverjük bele a babérlevelet és a szemesborsot. Egy kevés sót is adagolhatunk a léhez, bár, ha túl sokat álltak a paprikák a fedő alatt, akkor már megszívták magukat a sós gőzzel. A paprikákat, ne túl szorosan tegyü...
2018-08-17 05:58:52
Babérlevélről jó tudni...
... őshonos babérlevél meglehetősen gazdag tápanyagokban. A levelek évezredek óta részei a kulináris és gyógyító világnak, legalábbis a római korban nagy közkedveltségnek örvendett. A babérlevelet manapság szinte csak ételek ízesítésére használják, illetve az aromaterápiában alkalmazzák, pedig sok gyógyító tulajdonsággal rendelkezik.

A babérlevél erős hatást gyakorol a gasz...
2018-08-08 18:41:01
Betyár zöldbableves
... hagymára rászórjuk a tarhonyát, és együtt aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, zöldbabot, majd fűszerezzük őrölt paprikával, sóval, borssal, és dobunk bele 3 babérlevelet is. Felöntjük 2-3 liter vízzel, és összefőzzük. fél óra múlva hozzáadjuk a tarját.
A tejfölben simára keverjük a lisztet, majd a levesből veszünk ki keveset, és átmelegítjük vele....
2018-08-08 11:45:21
Konyhai turpisságok!
... megfonnyad.Ilyenkor nyers burgonyaszeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

11.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha a faszénparázsra babérlevelet,rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

12.
A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hide...
2018-08-04 17:49:09
Sertésszűz vadasan orsótésztával
... kevergetés mellett rövid ideig pirítjuk.

4. A hússzeleteket ezután szépen rátesszük a zöldség tetejére, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi (éppen hogy), dobunk bele három babérlevelet és az ecetet, lefedjük, majd puhára pároljuk, közepes tűzön.

5. A habaráshoz csomómentesre keverjük egy habverővel a lisztet a tejszínnel, majd a tejföllel és a mustárral i...
2018-07-27 09:40:02
1 2 3 .....................130 131 ...........196 197 ...........260 261 262 
Címkék: ókori Róma, akkora lábasba, egészet felöntjük, húsokra tehetünk, húsok átveszik, aromás illatokat, füstölt kolbászról, legkönnyebben eltávolítani, darált húst, kockára vágott, babérlevelet &#232, maradék vízzel, egészet készre, felesleges vizet, levelek évezredek, római korban, babérlevelet manapság, aromaterápiában alkalmazzák, babérlevél erős, ecetes levet, fedő alatt, tejfölben simára, levesből veszünk, faszénparázsra babérlevelet, hússzeleteket ezután, zöldség tetejére, habaráshoz csomómentesre, közkedveltségnek, aromaterápiában, paradicsomlének, tulajdonsággal, faszénparázsra, főzőtejszínnel, babérlevélről, összekeverjük, orsótésztával, pirospaprikát, tápanyagokban, csomómentesre, legkönnyebben, hússzeleteket, babérlevelet, átmelegítjük, grillezéskor, eltávolítani, zöldbableves, meglehetősen, adagolhatunk, szemesborsot, paradicsomot, aranysárgára, vöröshagymát, mellétesszük, turpisságok, alkalmazzák, elforraljuk, rendelkezik, darálthúsos, rozmaringot, beletesszük, sűltpaprika, szeletekkel, ízesítésére,
© 2013 TVN.HU Kft.