Regisztráció  Belépés
Hagymás krumplileves
... kockákra, a vöröshagymát karikára vágjuk. Egyszerre beletesszük a fehérrépát, a sárgarépát, a zellerzöldet, a karalábét (egészben), a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a babérlevelet, majd kevés ételízesítőt.

Kb. 1 óra alatt készre fő, s ekkor belekeverjük a tejfölt. Ecettel ízesíthető.

...
2018-07-12 23:27:09
Magyaros krumplileves kolbásszal
... tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, -borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor a burgonya már kezd puhulni, a keményítőt csomómentesre keverjük a tejföllel és hőkie...
2018-06-30 23:46:31
Sziciliai csirkeragu leves
... hagymát, az összetört fokhagymát és a morzsolt csilit. Hozzáadjuk a húst és ráöntjük a sűrített paradicsomot, majd összekeverjük a húslével.
Hozzáadjuk a fűszereket, a babérlevelet, az oregánót, a bazsalikomot, petrezselymet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tésztát is és addig főzzük, amíg al dente módra meg nem fő benne. Beleöntjük a babot, és összeforr...
2018-06-21 23:26:05
Görög bableves 1
...2 fej vöröshagymát kockázva olívaolajon megpárolunk 4 gerezd reszelt fokhagymával. Adunk hozzá babérlevelet 2-3 db-t, jobb a friss, itt sok van, otthon van egy kis fánk, akkor arról szoktunk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor már üveges, akkor hozzáadunk 2,5 dl paradicsomsűrítményt, elkeverjük és picit hagyjuk így karamellizálódni gyakran kevergetve.Bele rakunk 2 db karikázott répát é...
2018-06-13 07:34:48
Városlődi tejfeles krumplileves
...50 deka krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Teszünk bele 1 szál zöldséget, 1 szál sárgarépát, zöldség és zelleri zöldjét és egy babérlevelet. Amikor minden megpuhult, 2 deka zsírból és 2 deka lisztből világos rántást készítünk. A rántásba egy kis hagymát is darabolhatunk. Ha kész, felengedjük és a levesbe öntjük. Egy maroknyi tésztát is főzhetünk bele (ep...
2018-06-11 11:17:23
abaúj tavaszi kaszásleves
... bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöld,
Elkészítése:
A füstölt húst éjszakára beáztatjuk, majd hideg vízbe feltesszük főzni és hozzáadjuk a vörös
hagymát, fokhagymát, a babérlevelet és a szemes borsot.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, lereszeljük.
A puhára főtt füstölt húst kivesszük, a főző levet, pedig átszűrjük. A leszűrt lébe a resze...
2018-06-03 09:07:10
Dupla sajtos bolognai lasagne
... a kissé szétnyomkodott hámozott paradicsomot a felfogott lével, valamint a babérlevéllel együtt, és fedő nélkül sűrűre főzzük kb. 1 óra 20 perc alatt. Megsózzuk, megborsozzuk, és a babérlevelet kiszedjük.
A besamelhez a vajat lábosban felolvasztjuk. Beleszórjuk a lisztet, csomómentesre keverjük a tejjel, és gyenge tűzön fedő nélkül, gyakran átkeverve főzzük 20-25 perc...
2018-06-03 00:54:03
Pikáns párolt hal
... sűrűbbre forraljuk 3-5 perc alatt. Ezután beleszórjuk a cukrot, és kevergetve feloldjuk.
A halszeleteket a pirított oldalukkal felfelé visszatesszük az edénybe. Hozzáadjuk a babérlevelet, és a levet teljesen elfőzzük. Ezután felöntjük 1/2 pohár vízzel, felforraljuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűzön pároljuk 12-15 percig. Végül adagonként zöldségágyra tesszük, és megsz...
2018-05-30 23:27:55
Itt az ellenállhatatlan cseresznye! Tuti tippek, mire...
... és a káposztát csíkokra vágjuk, összedolgozzuk, és meglocsoljuk citromlével. A kockára vágott hagymát pici olajon megpároljuk, hozzákeverjük a káposztás almát. Ehhez adjuk a bort, a babérlevelet, a borókabogyót, a sót, a borsot, és körülbelül egy órán át az egészet lassú tűzön pároljuk. Az utolsó pár percben hozzáadjuk a cseresznyét, végül a cukrot és az ecetet. Eközben a sertéssz...
2018-05-29 23:42:51
Borókás vadragu, gnocchival
... szarvasgerincet.

Lepirítjuk, megsózzuk. Hozzáadjuk a paradicsompürét, a mustárt, és ezeket is lepirítjuk. Felöntjük borókás, borókaleveles redukcióval (redukciót úgy készítek hogy babérlevelet és borókabogyót 2 dl vízben lassú tűzön főzöm. Amikor jó erős, fűszeres levet kapok, akkor kész a redukció.).

Visszapirítjuk, majd addig öntjük fel újra, és pirítjuk v...
2018-05-28 11:41:47
1 2 3 .....................130 131 ...........195 196 ..........259 260 261 
Címkék: ellenállhatatlan cseresznye, vöröshagymát karikára, apró kockákra, keményítőt csomómentesre, összetört fokhagymát, morzsolt csilit, sűrített paradicsomot, levesbe öntjük, maroknyi tésztát, füstölt húst, szemes borsot, puhára főtt, főző levet, leszűrt lébe, kissé szétnyomkodott, felfogott lével, babérlevéllel együtt, babérlevelet kiszedjük, vajat lábosban, pirított oldalukkal, levet teljesen, káposztát csíkokra, kockára vágott, káposztás almát, egészet lassú, ellenállhatatlan, karamellizálódni, paradicsompürét, szarvasgerincet, összedolgozzuk, szétnyomkodott, visszapirítjuk, borókaleveles, megtisztított, összekeverjük, petrezselymet, hozzákeverjük, visszatesszük, fűszerpaprika, babérlevéllel, darabolhatunk, felolvasztjuk, halszeleteket, csomómentesre, pirospaprikát, krumplileves, vöröshagymát, zellerzöldet, petrezselyem, babérlevelet, belekeverjük, ételízesítőt, zöldségágyra, paradicsomot, fokhagymával, megborsozzuk, meglocsoljuk, borókabogyót, bazsalikomot, felforraljuk, felkockázott, mindmegette, redukcióval,
© 2013 TVN.HU Kft.