|
|
|
FÜSTÖLT CSÜLKÖS BABGULYÁS
Hozzávalók:
1 kisebb (kb. 80 dkg-os) füstölt csülök
40 dkg fehérbab
5 sárgarépa
2 fehérrépa
fél karalábé
fél zeller + zöld
3 gerezd fokhagyma
1 hagyma
6-8 szem egész bors... |
2009-10-02 15:31:24 |
|
|
|
|
|
|
Édesanyám csipetkének mondta. Liszt, két tojás, só, bors. Lisztből annyit, amennyit felvesz a tojás.
Reggel húst is vásároltunk, jövő hétre előkészített néhány dolgot a feleségem nekünk, mert vasárnap elutazik Münchenen át Ingolstadta unokázni két hétre.
Vettem fél kiló marhahúst, (nyak? lábszár?), ebből pörköltet készítettem. Volt vagy fél kilónyi vörös szárazbab itthon,... |
|
2009-08-14 19:15:31 |
|
|
|
|
|
|
... víz nélkül készült, a hús a saját levében párolódott meg.
Akinek van kertje, érdemes egy jó bográcsot vásárolnia, és kipróbálnia az igazi magyaros ételeket, amilyen a gulyásleves, babgulyás, pörkölt - ezek igazi hungaricumnak számítanak. Használjunk minél több magyaros fűszert: pirospaprikát, borsikafüvet, fokhagymát, kakukkfüvet, kaprot, zsályát, vöröshagymát - í... |
2009-08-07 00:22:03 |
|
|
|
|
|
|
... tészta 88
Ilmici csirkecomb 88
Isaszegi töltött csirke 88
Jánkmajtisi savanyú krumplileves 89
Jánoshalmi kapros túrós lepény 89
Jászberényi birkapörkölt 89
Kalocsai babgulyás 89
Kalocsai gombás kacsa 90
Kalocsai halászlé 90
Kalocsai pontyderék 90
Kalocsai sertésborda 90
Kalocsai sült oldalas 90
Kalocsai vagdalthús 90... |
|
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
... babérlevelet, ízlés szerint utána sózzuk, borsozzuk. Ezután 10 percig pihentetjük, s amikor besűrűsödött, tetejét megszórjuk vágott petrezselyem-zölddel. Reszelt sajtot adunk hozzá.
Babgulyás füstölt csülökkel
Hozzávalók:
1 db füstölt csülök (kb. 80-100 dkg), 50 dkg tarka bab, 3 szál sárgarépa, 2 szál petrezselyemgyökér, 1 zeller, 1 csomó zöldség zöldje, 25 ... |
|
2009-05-19 18:45:11 |
|
|
|
|
|
|
... otthon f.hús el is lehet hagyni,ekkor c... |
2009-02-07 11:52:22 |
|
|
|
|
|
|
... átpasszírozzuk. A levet felforraljuk, belekeverjük a pirospaprikát, beletesszük a halszeleteket, és 8-10 perc alatt megfőzzük. Már ne keverjük, csak rázogassuk, mert a halhús összetörik.
Babgulyás
Hozzávalók:
1 csülök - amelyet kicsontozunk, 0.5 kg hús , 50 dkg tarkabab (személyenként egy marék) , 10-12 szem feketebors, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 db k... |
2009-01-30 13:54:24 |
|
|
|
|
|
|
I. FEJEZET
A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro... |
2008-12-01 23:35:02 |
|
|
|
|
|
|
...
Megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban aranybarnára, ropogósra sütjük. Zöld chutney-val tálaljuk. (A chutney hozzávalóit felaprítjuk, összekeverjük és hidegen kínáljuk.)
Tüzes babgulyás
Hozzávalók (20 személyre):
1 db 15 literes bogrács állvánnyal
2 kg marhalábszár
2 kg füstölt sertés csülök
80 dkg tarkabab
kb. 20 d... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... egy kis cukrot is. Egy evőkanál lisztből és a tejfölből készíts habarást, és ezzel sűrítsd be a levét. Még egyszer forrald össze, s a tálaláskor adj a tetejére darált diót.
Babgulyás
Hozzávalók (4-5 személyre):
30 dkg nagy szemű szárazbab
1 fej vöröshagyma
8-10 dkg füstölt szalonna
liszt
pirospaprika
őrölt bors
só
füs... |
2008-11-29 17:16:12 |
|
|
|
|