|
|
|
... átkaroljalak.
Más utat járunk mindketten,
nem fáj más csak a két kezem,
mert nem fogtam kezedet.
VŐLEGÉNYEMHEZ
Egyetlen perc talán az Élet,
s egyetlen szó, amit érzek.
Tudom, hogy bármeddig is éle... |
2024-04-06 21:15:24 |
|
|
|
|
|
|
... magas koleszterinszintet és a magas vércukorszintet is. A diófélék ekképpen a szív egészségére is jó hatással vannak.
A hüvelyesek csoportjába tartozik többek között a lencse, a bab, a borsó és a csicseriborsó. Nagy mennyiségben tartalmaznak magnéziumot ezek a táplálékok, de más tápanyagban is gazdagok, például káliumban és vasban, illetve gazdag forrásai a fehérjéknek ... |
|
2024-02-06 21:24:26 |
|
|
|
|
|
|
... rákényszerültek, hogy azt egyék, amit a kiskertjükben meg tudtak termelni. Így volt ez a szegény városi lakókkal is, csak ők a piacon szerezték be az élelmüket. Fő eledelnek számított, különösen télen; a bab, burgonya, kelkáposzta, savanyított káposzta - Szabolcs megyében és környékén, a bablevesbe is savanyított káposztát tettek tészta helyet, mert olcsóbb volt, és mégis ta... |
2024-02-03 22:14:08 |
|
|
|
|
|
|
... alvásminőséget. Magnéziumban bővelkednek: avokádó, diófélék, magvak.
A kálium egészségesen tartja a szívet, új sejteket termel és segíti az izmokat a munkájukban. Káliumot tartalmaz a bab, az édesburgonya, a banán.
Az A-vitamin segít a szervezetnek az új csont és szövet felépítésében. Gazdag forrásai: sárgarépa, sárgabarack, édesburgonya.
A B-vitam... |
|
2024-01-27 23:52:25 |
|
|
|
|
|
|
... az optimális vérnyomásszint fenntartása. Ezenkívül javítja a csontok, bőr és haj egészségét.
A csicseriborsó (Cicer arietinum L.) egy hüvelyes növény. Ezeket a kicsi, halványbarna babokat 7000 éve termesztik, így a bolygó legrégebbi és legnépszerűbb hüvelyesei. Diós ízük és szemcsés állaguk van, amely minden ételhez és hozzávalóhoz jól illeszkedik.
A csicser... |
|
2024-01-08 23:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... lehetnek a citrusfélék, a brokkoli, a fokhagyma és a paprika.
A fehérjék fogyasztása is elemi, amennyiben szeretnénk megerősíteni az immunrendszerünket. Ebbe a kategóriába tartozik a bab és más hüvelyesek, a magvak, a sovány húsok, a halak. A tejtermékekről sem szabad megfeledkeznünk, hiszen nagy mennyiségben tartalmaznak probiotikumokat, amelyek szintén aktívan részt v... |
2023-12-19 21:57:19 |
|
|
|
|
|
|
... kívül a csontok erősítését szolgáló tápanyagokkal van tele, mint például magnézium és kalcium.
Milyen táplálékok gyengítik a csontokat és okozhatnak csontritkulást?
Például a bab és a hüvelyesek a magas fitáttartalmuk miatt, a sok húsfogyasztás, a túlzottan sós ételek, a spenót, mivel oxalátokat tartalmaz, a búzakorpa megint csak a magas fitáttartalma miatt, a mér... |
2023-12-17 21:52:37 |
|
|
|
|
|
|
Tanulságos történetek
A SÁNTA KISKUTYA
Egy kutyatenyésztő hirdetést adott fel és plakátokat ragasztgatott ki, mivel 9 kölyökkutyája született. So... |
2023-12-16 20:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... alvásminőséget. Magnéziumban bővelkednek: avokádó, diófélék, magvak.
A kálium egészségesen tartja a szívet, új sejteket termel és segíti az izmokat a munkájukban. Káliumot tartalmaz a bab, az édesburgonya, a banán.
Az A-vitamin segít a szervezetnek az új csont és szövet felépítésében. Gazdag forrásai: sárgarépa, sárgabarack, édesburgonya.
A B-vitam... |
2023-12-01 20:27:08 |
|
|
|
|
|
|
... D-vitamin-termelést.
A fehérjében gazdag étrend is kulcsfontosságú a csontok megerősítéséhez. Sok fehérjét tartalmaznak a húsok, a szárnyasok, a halak, a lencse, a diófélék és a bab.
Étrendünk K-vitaminban, magnéziumban és cinkben gazdag ételeket is tartalmazzon, amennyiben a csontjaink erősítése a célunk. Ezeket a tápanyagokat a zöld leveles zöldségek, a dió... |
2023-11-17 21:34:13 |
|
|
|
|