|
|
|
... Szvatopluk morva fejedelemé volt. A IX. században a Kárpátok északnyugati részén szlovén nép lakott Nyitra központtal. E népnek még egészen laza, ki nem épült fejedelemségét a mai Morva tartomány területén akkoriban önálló fejedelemséget alkotó morvák meghódították. A szlovének egy része ekkor a Dunántúlra húzódott, helyükbe pedig morvák telepedtek. I. Szvatopluk kezdetben csak a ... |
2010-12-04 18:28:25 |
|
|
|
|
|
|
Adolf Hitler - Harcom 4.rész
II. Az állam
A polgári világ már 1920-21-ben szemére vetette mozgalmunknak, hogy elveti a mai államot. Ezért a különböző irányzatok pártpolitikai rablólovagjai jogosultnak érezték magukat arra, hogy ahol csak tehették, elnyomjak az új világnézetnek e fiatal, kényelmetlen hirdetőjét. Közben természetesen szándékosan elf... |
|
2010-11-09 19:31:29 |
|
|
|
|
|
|
... Ha az intézmény értéke nem magában az államformában, hanem a "felkent" személyben rejlenék, akkor még a tényleg elmebeteg uralkodót sem lehetne trónjáról soha lemondatni.
Fontosnak tartom a fentiek leszögezését már most, mert lassanként újra előbukkannak rejtekhelyükről azok az árnyak, akik nyomorúságos magatartásukkal nem kis mértékben voltak előmozdítói a mon... |
2010-11-09 19:26:23 |
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
|
2008-12-01 23:28:49 |
|
|
|
|
|
|
... történetéhez. Új Erdélyi Múzeum 1 /1991/ 109-122.) teljesen egységes a magyar kultúra Erdélyben és Erdélytől nyugatra. -A legtalálóbban e kérdésben Makkay János fogalmazott: "Gyalázatos dolognak tartom, ha akár tudósok, akár politikusok vagy bárki más bármiféle elmélet érdekében éppen a székelyeket akarja kirekeszteni a magyarság nagy eredeti tömbjéből, azt állítván, hogy eredetil... |
|
2008-09-01 11:09:20 |
|
|
|
|