Belépés
Jánossomorjai beszédek 2016
Szilágyi Dániel ünnepi beszéde, 2016.10.23. Jánossomorja, Balassi Bálint Művelődési Ház

Nixon in China. Nixon Kínában. Ez egy opera címe. Nos, hogy egy politikus mikor, hol jár, annak olykor történelmi jelentősége van. Ezért születhet belőle például opera. - Valamikor a 70-es évek elején történt. De ez minket most kevésbé érdekel...
Tisztelt Hallgatóság! K...
2018-10-15 06:59:39
Jánossomorjai beszédek 2015
Lőrincz György, Jánossomorja Város polgármesterének köszöntője, 2015.10.22. Balassi Bálint Művelődési Ház

“Tisztelt Államtitkár Úr, Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Polgármester Kollégák! Tisztelt hölgyeim és uraim!
Jánossomorja Város önkormányzata és a magam nevében szeretettel köszöntöm önöket.
,,Nekem ne szónokoljanak, ne szónokoljanak, az istenfáját!...
2018-10-15 06:58:42
Magyar filmek a Genti Filmfesztivál fókuszában
...
Vitézy Zsófia, a brüsszeli Balassi Intézet igazgatójának tájékoztatása szerint Belgium legrangosabb filmszemléjének magyar filmekre fókuszáló kínálata összefoglalja a magyar filmgyártás nemzetközi szinten is kiemelkedő műveit. Bemutatkozik a magyar filmművészet új hulláma és visszatekintést nyújtanak a Belgiumban kevésbé ismert magyar filmipar történetébe is.
A fesztivál...
2018-10-08 13:02:09
Irodalom, kiállítás az őszi könyvtári napok salgótarjáni programsorozatában
...
Molnár Éva igazgató a vasárnapig tartó programsorozat sajtótájékoztatóján hétfőn elmondta, hogy a rendezvények Salgótarjánban a Balassi Bálint Könyvtárban, a Beszterce-lakótelepi, a zagyvarónai és a Forgách-telepi fiókkönyvtárban zajlanak, de Nógrád megye több mint 90 könyvtára is csatlakozott az országos programhoz.
A Balassiban hétfőn kiállításmegnyitóval emlékeznek Iv...
2018-10-01 11:42:02
Szerdától magyar vers is olvasható a brüsszeli tömegközlekedés járművein
... nyelvtanításra összpontosít, valamint a nyelvet, mint kulturális kifejezőeszközt mutatja be. Október elején a Muntpunt nevű flamand kulturális központ és könyvtárban, azt követően pedig a brüsszeli Balassi Intézetben lesz felolvasóest. Ezen a záróeseményen olvassa fel Szóirtás című verse mellett több költeményét is a fesztivál programjában részt vevő Sós Dóra Gabriella költő - köz...
2018-09-26 15:18:54
Kultúrát apától - Színházi kezdeményezés apák és gyerekeik számára
... Állami Operaház és az Erkel Színház, a budapesti Fórum Színház, a Kolozsvári Magyar Opera, a Soproni Petőfi Színház, a Békéscsabai Jókai Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a brüsszeli Balassi Intézet és a siklósi Várszínház, de várják további teátrumok jelentkezését is.
Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója közölte: az Erkel Színház József-nap környékén...
2018-09-11 10:41:47
Prágában megemlékeztek a Csehszlovákia 1968-as megszállása ellen önégetéssel tiltakozó "élő fáklyákról"
... virágokat helyezett el Jan Palach emlékhelyénél a prágai Nemzeti Múzeum történelmi épülete előtt.

A rendezvény felett, amely több cseh, lengyel és magyar intézmény, köztük a prágai Balassi Intézet összefogásának eredménye, Marek Kuchcinski, Radek Vondrácek, a cseh képviselőház elnöke, valamint Kövér László, az Országgyűlés elnöke vállalt védnökséget.

Cseh, l...
2018-09-10 18:52:24
Mi a véleményetek a mammográfiáról?
... bérlakásról:
https:...
2018-07-08 09:25:34
Ismét megrendezik a Tisacra Összművészeti Minifesztivált Szegeden
... Huckleberry Guys koncertezik, ezt követően pedig Magyarország legfiatalabb teátruma, a 2017-ben alapított esztergomi Babits Mihály Kamaraszínház premierjét láthatja a közönség, a színház Balassi Bálint Szép Magyar Komédia című műve alapján készült előadásával szerepel a fesztiválon.
Július 7-én nyílik a Szegedi Szépmíves Céh kiállítása, ezután bemutatják a városhoz kötődő író...
2018-06-25 11:14:51
Életének kilencvenedik évében elhunyt Kányádi Sándor
... verseit énekeljük, akár a Vannak vidékek ciklusát, akár a Kuplé a vörös villamosrólt" - mondta Gryllus Dániel.

Hozzátette: a magyar költészet hegyvonulatának gerincét Balassi, Csokonai, Petőfi, Kosztolányi, József Attila mellett Kányádi versei is alkotják.

Szentmártoni János: Igazi klasszikus volt

Kányádi Sándor igazi klasszikus ...
2018-06-20 22:58:47
1 2 3 ............................91 92 ...............137 138 ...............182 183 184 
Címkék: Genti Filmfesztivál, Tisacra Összművészeti Minifesztivált Szegeden, Kányádi Sándor, Szilágyi Dániel, Balassi Bálint Művelődési Ház, Nixon Kínában, Tisztelt Hallgatóság, Lőrincz György, Jánossomorja Város, Tisztelt Államtitkár Úr, Tisztelt Elnök Úr, Tisztelt Polgármester Kollégák, Vitézy Zsófia, Balassi Intézet, Molnár Éva, Balassi Bálint Könyvtárban, Balassi Intézetben, Dóra Gabriella, Állami Operaház, Erkel Színház, Fórum Színház, Kolozsvári Magyar Opera, Soproni Petőfi Színház, Békéscsabai Jókai Színház, Petőfi Színház, Ókovács Szilveszter, Magyar Állami Operaház, Erkel Színház József-nap, Nemzeti Múzeum, Marek Kuchcinski, Radek Vondrácek, Kövér László, Huckleberry Guys, Babits Mihály Kamaraszínház, Balassi Bálint Szép Magyar Komédia, Szegedi Szépmíves Céh, Gryllus Dániel, József Attila, Szentmártoni János, őszi könyvtári, brüsszeli tömegközlekedés, opera címe, politikus mikor, 70-es évek, magam nevében, brüsszeli Balassi, magyar filmgyártás, magyar filmművészet, vasárnapig tartó,
© 2013 TVN.HU Kft.