Regisztráció  Belépés
Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a recessziót és a kemény Brexitet, de a kettőt egyszerre nem biz
... törzstőke-tartalékát, ám most a minimális tőkeállomány-követelményeken felüli tőketartalék is elegendő lenne e veszteség elviseléséhez.
A Bank of England szerint a vizsgált nagybankok összesített alapszintű - Tier 1 - tőkemegfelelési mutatója jelenleg 16,7 százalék, és ez azt jelenti, hogy a bankrendszer tőkeereje a 2007-ben mért állapothoz képest megháromszorozódott.
A ...
2017-11-28 19:34:21
Hitelminősítés - Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
... bankszektorban.
Csütörtökön az OTP Bank hosszú és rövid lekötésű forintbetét-állományának osztályzatát az addigi "Baa3/Prime-3"-ról egy fokozattal "Baa2/Prime-2"-re emelte, egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját "ba2"-ről szintén egy fokozattal "ba1"-re javította.
A Moody's a döntést elsősorban a pénzintézet es...
2017-10-20 23:34:22
Felminősítette a K&H Bankot a Moody's
... rövidtávú, forintban és devizában elhelyezett betétállományának osztályzatait az eddigi Ba1/Not Prime-ról egy fokozattal Baa3/Prime-3-ra javította.
A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi b1-ről ba3-ra, a kiigazított BCA-minősítést ba2-ről ba1-re emelte.
A hitelminősítő a K&H forintbetét-beso...
2017-10-20 14:32:57
Hitelminősítés - Javította az OTP forintbetéti besorolásait a Moody's
... bejelentette, hogy az OTP hosszú és rövid lekötésű forintbetét-állományának osztályzatát az eddigi Baa3/Prime-3-ról egy fokozattal Baa2/Prime-2-re emelte.
A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi ba2-ről szintén egy fokozattal ba1-re javította.
Az OTP Bank hosszú és rövidtávú devizabetét-besor...
2017-10-19 13:27:03
Londoni elemzők: a forint mellett a bérkiáramlás hajtotta infláció is jelenthet versenyképességi gondokat
... nominális forintárfolyam - fejtegetik a Capital Economics londoni elemzői.
A ház elismeri, hogy a bérkiáramlás gyorsuló növekedése egyelőre csak mérsékelten emelte a maginflációt, és az alapszintű inflációs ráta még mindig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 százalékos célszintje alatt jár, úgy tűnik ugyanis, hogy a vállalatok lenyelték a magasabb bérköltségeket.
A Capital Eco...
2017-09-26 19:21:19
Hitelminősítés - Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody's
... július 31-én közzétette, hogy az FHB hazai és külföldi devizában denominált hosszú lejáratú betéteinek hitelminősítését "B2"-ről "B1"-re emelte.
A hitelminősítő a bank eddigi "caa1" alapszintű adósminőség-értékelését (baseline credit assessment, BCA) "b3"-ra emelte, a kiigazított BCA hitelminősítést pedig "b2"-re a korábbi "b3"-ról.
Az FHB hosszú távú partnerkockázatána...
2017-07-31 20:44:59
Javította a Moody's az Erste Bank Hungary osztályzatait
... adósosztályzattal.
Az EBH forintbetéti besorolásának kilátása változatlanul további felminősítés lehetőségére utaló pozitív, a devizabetéti osztályzat kilátása stabil.
A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi b3-ról szintén két fokozattal b1-re javította, az EBH hosszú és rövid távú partnerkoc...
2017-07-27 19:57:02
Londoni elemzők: mostantól gyorsuló ütemben növekvő banki hitelkihelyezés várható a magyar gazdaságban
...
A Fitch Group pénzügyi szolgáltatási és hitelminősítői vállalatcsoporthoz tartozó BMI Research pénzügyi-gazdasági elemzőház a magyar bankrendszer kilátásairól összeállított helyzetértékelésében közölte: várakozása szerint a háztartásoknak és a pénzügyi szektoron kívüli vállalati körnek kihelyezett banki hitelek értéke az idén 5 százalékkal, jövőre 5,5 százalékkal emelkedik....
2017-07-19 17:34:02
Felminősítette a Moody's az MKB-t
...
A nemzetközi hitelminősítő Londonban bejelentette, hogy az MKB hosszú távú forint- és devizabetéti besorolását "B3"-ról "B2"-re minősítette fel.
A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi "caa2"-ről "caa1"-re javította.
A BCA mutatóval a Moody's az adott bankok önálló, saját, belső pénzügy...
2017-06-23 16:52:58
Londoni elemzők javítják a magyar gazdaság növekedésére szóló előrejelzéseiket
... tereli a munkanélküliségi rátákat, és ez a bérkiáramlás valamelyes gyorsulásához, valamint a vállalatok költségérvényesítő képességének bizonyos erősödéséhez vezetett, de ettől még az alapszintű inflációs ütemek nem gyorsultak túl nagy mértékben.
Az infláció az idén rövid időre elérheti a térségi jegybankok célszintjeit, de 2018-ban várhatóan ismét lassulásnak indul, és ezzel...
2017-05-16 19:27:09
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Erste Bank Hungary, Capital Economics, Magyar Nemzeti Bank, Capital Eco, Fitch Group, brit bankrendszer, kemény Brexitet, kettőt egyszerre, forint mellett, bérkiáramlás hajtotta, magyar gazdaságban, magyar gazdaság, vizsgált nagybankok, bankrendszer tőkeereje, 2007-ben mért, bank alapszintű, döntést elsősorban, fokozattal Baa3, eddigi b1-ről, kiigazított BCA-minősítést, eddigi Baa3, fokozattal Baa2, eddigi ba2-ről, fokozattal ba1-re, bérkiáramlás gyorsuló, alapszintű inflációs, vállalatok lenyelték, magasabb bérköltségeket, bank eddigi, devizabetéti osztályzat, eddigi b3-ról, magyar bankrendszer, pénzügyi szektoron, nemzetközi hitelminősítő, adott bankok, munkanélküliségi rátákat, bérkiáramlás valamelyes, idén rövid, térségi jegybankok, előrejelzéseiket, adósosztályzatát, hitelminősítését, versenyképességi, munkanélküliségi, követelményeken, hitelkihelyezés, tőkemegfelelési, hitelminősítést, hitelminősítés, hitelminősítői, felminősítette, háztartásoknak, bankszektorban, bérköltségeket, forintárfolyam,
© 2013 TVN.HU Kft.