Regisztráció  Belépés
Brexit - Londoni elemzők: kisebb recessziót is okozhat jövőre a kilépés előtti felhalmozás utóhatása
... júliusától 2019 márciusáig - a brit EU-tagság megszűnésének várható időpontjáig - tartó háromnegyed évben átlagosan 0,5 százalékkal emelik a brit GDP-értéket az e hatások nélkül számolható alapszintű növekedési folyamaton felül.
A CEBR hétfői elemzése szerint azonban a folyamat visszafordulása 2019 további szakaszában várhatóan ugyanennyit elvesz a hazai össztermékből, és ez ...
2018-09-10 19:22:46
Hitelminősítés - Javította a K&H Bank forintbesorolását a Moody's
... forintbetéti osztályzaton továbbra is meghagyott pozitív kilátást a Moody's azzal indokolta, hogy várakozása szerint fokozatosan erősödik a K&H Bank önálló kockázati profilja, és ez a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA), ebből eredően pedig forintbetét-besorolásainak további felminősítését eredményezheti.
Ez azonban a Baa3 deviza-besoro...
2018-06-07 19:52:30
Moody's: továbbra is rendszerszintű kockázat a problémás hitelek magas aránya az európai bankszektorban
... mostani problémás hiteltömeg fele a 28 legnagyobb európai bankra jut.
E bankok tőkehelyzete is javul mindazonáltal: a hitelminősítő kimutatása szerint a vizsgált nagybankok átlagos alapszintű - Tier 1 - tőkemegfelelési mutatója 17,2 százalék volt 2017 végén a 2014 végén mért 14,2 százalék után.
Ez jelentős javulás, de az Európai Bankhatóság (EBA) és az euróövezeti jegyba...
2018-06-06 13:50:18
Bank of England: a brit bankrendszer elviselné a recessziót és a kemény Brexitet, de a kettőt egyszerre nem biz
... törzstőke-tartalékát, ám most a minimális tőkeállomány-követelményeken felüli tőketartalék is elegendő lenne e veszteség elviseléséhez.
A Bank of England szerint a vizsgált nagybankok összesített alapszintű - Tier 1 - tőkemegfelelési mutatója jelenleg 16,7 százalék, és ez azt jelenti, hogy a bankrendszer tőkeereje a 2007-ben mért állapothoz képest megháromszorozódott.
A ...
2017-11-28 19:34:21
Hitelminősítés - Nem vizsgálta Magyarország adósosztályzatát a Moody's
... bankszektorban.
Csütörtökön az OTP Bank hosszú és rövid lekötésű forintbetét-állományának osztályzatát az addigi "Baa3/Prime-3"-ról egy fokozattal "Baa2/Prime-2"-re emelte, egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját "ba2"-ről szintén egy fokozattal "ba1"-re javította.
A Moody's a döntést elsősorban a pénzintézet es...
2017-10-20 23:34:22
Felminősítette a K&H Bankot a Moody's
... rövidtávú, forintban és devizában elhelyezett betétállományának osztályzatait az eddigi Ba1/Not Prime-ról egy fokozattal Baa3/Prime-3-ra javította.
A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi b1-ről ba3-ra, a kiigazított BCA-minősítést ba2-ről ba1-re emelte.
A hitelminősítő a K&H forintbetét-beso...
2017-10-20 14:32:57
Hitelminősítés - Javította az OTP forintbetéti besorolásait a Moody's
... bejelentette, hogy az OTP hosszú és rövid lekötésű forintbetét-állományának osztályzatát az eddigi Baa3/Prime-3-ról egy fokozattal Baa2/Prime-2-re emelte.
A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi ba2-ről szintén egy fokozattal ba1-re javította.
Az OTP Bank hosszú és rövidtávú devizabetét-besor...
2017-10-19 13:27:03
Londoni elemzők: a forint mellett a bérkiáramlás hajtotta infláció is jelenthet versenyképességi gondokat
... nominális forintárfolyam - fejtegetik a Capital Economics londoni elemzői.
A ház elismeri, hogy a bérkiáramlás gyorsuló növekedése egyelőre csak mérsékelten emelte a maginflációt, és az alapszintű inflációs ráta még mindig a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3 százalékos célszintje alatt jár, úgy tűnik ugyanis, hogy a vállalatok lenyelték a magasabb bérköltségeket.
A Capital Eco...
2017-09-26 19:21:19
Hitelminősítés - Javította az FHB Jelzálogbank osztályzatait a Moody's
... július 31-én közzétette, hogy az FHB hazai és külföldi devizában denominált hosszú lejáratú betéteinek hitelminősítését "B2"-ről "B1"-re emelte.
A hitelminősítő a bank eddigi "caa1" alapszintű adósminőség-értékelését (baseline credit assessment, BCA) "b3"-ra emelte, a kiigazított BCA hitelminősítést pedig "b2"-re a korábbi "b3"-ról.
Az FHB hosszú távú partnerkockázatána...
2017-07-31 20:44:59
Javította a Moody's az Erste Bank Hungary osztályzatait
... adósosztályzattal.
Az EBH forintbetéti besorolásának kilátása változatlanul további felminősítés lehetőségére utaló pozitív, a devizabetéti osztályzat kilátása stabil.
A Moody's egyidejűleg a bank alapszintű adósminőség-értékelésének (baseline credit assessment, BCA) mutatóját az eddigi b3-ról szintén két fokozattal b1-re javította, az EBH hosszú és rövid távú partnerkoc...
2017-07-27 19:57:02
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Erste Bank Hungary, Európai Bankhatóság, Capital Economics, Magyar Nemzeti Bank, Capital Eco, kilépés előtti, problémás hitelek, európai bankszektorban, brit bankrendszer, kemény Brexitet, kettőt egyszerre, forint mellett, bérkiáramlás hajtotta, brit EU-tagság, brit GDP-értéket, folyamat visszafordulása, hazai össztermékből, bank alapszintű, hitelminősítő kimutatása, vizsgált nagybankok, 2014 végén, euróövezeti jegyba, bankrendszer tőkeereje, 2007-ben mért, döntést elsősorban, fokozattal Baa3, eddigi b1-ről, kiigazított BCA-minősítést, eddigi Baa3, fokozattal Baa2, eddigi ba2-ről, fokozattal ba1-re, bérkiáramlás gyorsuló, alapszintű inflációs, vállalatok lenyelték, magasabb bérköltségeket, bank eddigi, devizabetéti osztályzat, eddigi b3-ról, adósosztályzatát, versenyképességi, hitelminősítését, követelményeken, tőkemegfelelési, hitelminősítést, visszafordulása, rendszerszintű, bankszektorban, hitelminősítés, eredményezheti, felminősítette, besorolásainak, felminősítését, forintárfolyam, bérköltségeket,
© 2013 TVN.HU Kft.