Belépés
Elemzők: a magánszektorban is látszik a növekedés
... deficit romlásában is, vagyis az állam költségvetési és monetáris eszközökkel is segíti a beruházási dinamika emelkedését.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) MTI-hez eljuttatott közleményében kiemeli, hogy a most publikált adatok soha nem tapasztalt növekedést mutatnak. A sorozatban negyedik negyedéve tartó folyamatos bővüléshez a legfontosabb nemzetgazdasági ágak járultak...
2014-05-30 11:32:59
Folytatódhat az óvatos kamatcsökkentés az elemzők szerint
... hónapokban lehetnek még óvatos kamatcsökkentések, de a teret lefelé már limitáltnak látja, és az év végére 2,2 százalékra várja az alapkamatot.
Az elemző MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte, hogy a keddi kamatdöntés megfelelt az előzetesen vártnak. Bár az egy hónappal korábbi kamatmeghatározó ülés után úgy tűnt, hogy a 2012 augusztusában elkezdődött monetáris enyhítési...
2014-05-27 15:24:43
Bevezetik az 50 ezer forintos bankjegyet?
... időszakban a bruttó hazai termék (GDP) folyó áron jelentősen nőtt, ezzel párhuzamosan a gazdaságban lévő készpénzállomány nagymértékben, több mint 50 %-kal bővült." - állt akkor a jegybank közleményében. Az azóta eltelt évek alatt a fent megjelölt két mutató változása nagyobb volt. A nominális GDP a 74%-kal szemben 93%-kal bővült, a készpénzállomány pedig nem a másfélszeresére, ha...
2014-05-26 21:20:07
Elutasította a rendőrség az Együtt-PM-nek az MNB ügyében hűtlen kezelés miatt tett feljelentését
... jól teljesítettek: bár a csúcsdöntés nem sikerült, jó időt futottak. Ezúttal 27 nap alatt (amibe belefért egy feljelentéskiegészítés is) sikerült megszüntetni az eljárást" - írta közleményében a politikus, utalva arra, hogy márciusban 17 nap alatt utasították el feljelentését, amelyet Matolcsy György ellen tett.
Úgy fogalmazott: "az érdemi vizsgálat most sem történt meg, de e...
2014-05-24 18:25:56
Elemzők: jelentős reálbér növekedést hozott az alacsony infláció
... számítanak arra, hogy az infláció a közeljövőben jelentősen emelkedik, éves átlagban 3,5-4 százalék körül lehet az idén a bérindex.
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleményében kiemeli: a 6,4 százalékos reálbér-emelkedés tovább segíti a lakossági fogyasztás növelését, és ezen keresztül a gazdaság bővülését.
A tárca hangsúlyozza, hogy a versenyszektorban...
2014-05-22 11:32:24
Az MSZP az államadósság csökkentését sürgeti
Burány Sándor hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jelentése szerint az államadósság 84,6 százalék, közel 25 ezer milliárd forint volt március végén.
Hozzátette: 2010. március végén a mutató 82,1 százalékon állt, alig több mint 21 ezer milliárd forint volt. Négy év alatt közel 4000 milliárddal nőtt az államadósság, p...
2014-05-19 13:15:06
Ciprusnak is nyújt támogatást az EBRD
... EBRD-finanszírozásról lehet szó, kapcsolódvaa Nemzetközi Valutaalap (IMF), az EU és az eurójegybank (EKB) alkotta trojka ciprusi válságkezelő tevékenységéhez.
Az EBRD csütörtöki közleményében is szerepel, hogy a bank ciprusi tevékenysége a trojka által kidolgozott akciótervet egészíti ki.
A bank ciprusi támogatási programjainak elsődleges célja az, hogy az ország pénzügy...
2014-05-15 13:33:28
NGM: az idei gazdasági növekedés jobb lehet a vártnál
...
Az első negyedéves adatok alátámasztják, hogy a magyar gazdaság egészséges, fenntartható pályára állt, ami az elkövetkező negyedévekben is fennmaradhat - hangsúlyozta közleményében a minisztérium.
A kedvező kilátásokat egyaránt megalapozzák az ipar, illetve az építőipar rendelésállományának adatai, az üzleti bizalom fokozatos javulása, valamint a beruházási hajlandóság e...
2014-05-15 10:02:34
MNB-bírság - Az MNB felkészült a peres eljárásokra
... akkori határozata alapján - április 30-ig vissza kellett volna fizetni az ügyfeleknek, később ezt a határidőt az MNB május 31-re módosította.
Az MNB MTI-hez eljuttatott korábbi közleményében kiemelte: több pénzügyi szolgáltató már megkezdte a jogsértő banki díjemelésekkel elvont pénzek visszatérítését.
Binder István az MTI-nek elmondta: az MNB elvárása, hogy minden éri...
2014-05-06 18:27:52
GKI: nagyrészt átmeneti tényezőknek köszönhetők az év eleji kedvező adatok
...
A gazdaságkutató az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: a javuló európai konjunktúra serkenti a magyar exportot, a választási gazdaságpolitika következtében növekszik a lakosság vásárlóereje és ezzel egyes belföldi piacra termelő, illetve szolgáltató cégek teljesítménye, az EU-támogatások csúcsra járatása miatt pedig emelkednek a beruházások is.
2014 első két h...
2014-05-05 07:03:53
1 2 3 ................53 54 55 ........82 83 ........108 109 110 
Címkék: Nemzetgazdasági Minisztérium, Matolcsy György, Burány Sándor, Magyar Nemzeti Bank, Nemzetközi Valutaalap, Binder István, óvatos kamatcsökkentés, elemzők szerint, alacsony infláció, államadósság csökkentését, idei gazdasági, peres eljárásokra, állam költségvetési, beruházási dinamika, most publikált, sorozatban negyedik, legfontosabb nemzetgazdasági, teret lefelé, elemző MTI-hez, keddi kamatdöntés, előzetesen vártnak, 2012 augusztusában, bruttó hazai, gazdaságban lévő, jegybank közleményében, azóta eltelt, fent megjelölt, 74%-kal szemben, készpénzállomány pedig, érdemi vizsgálat, közeljövőben jelentősen, lakossági fogyasztás, gazdaság bővülését, tárca hangsúlyozza, bank ciprusi, trojka által, ország pénzügy, első negyedéves, magyar gazdaság, elkövetkező negyedévekben, kedvező kilátásokat, üzleti bizalom, beruházási hajlandóság, jogsértő banki, javuló európai, magyar exportot, választási gazdaságpolitika, lakosság vásárlóereje, készpénzállomány, gazdaságpolitika, kamatmeghatározó, finanszírozásról,
© 2013 TVN.HU Kft.