Belépés
Nagyanyám utolsó buktája
... darab meglepetés legyen :
ez most vajon milyen ? Kézzel tekerte , és mindig panaszkodott , hogy
már megint túl sok lett benne a mák meg a dió , meg kifolyik a házi
baracklekvár , de én így szerettem , hogy több a mák meg a dió meg
a kekvár , mint a tészta , pedig a tészta is olyan finom volt , hogy akár
magában is tépkedtem volna a foszló , f...
2019-05-18 13:04:32
Böbe-féle puncsos
...
2018-06-25 18:02:49
A linzer
... cukor
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja

A dió töltelékhez:
3 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje
baracklekvár a tészta kenésére
Elkészítés:

A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre...
2017-04-02 23:58:20
Kókuszos pudingos keksz
Hozzávalók
300 grétesliszt
150 gporcukor
3 csomagvanília ízű pudingpor
170 gvaj
1 dbnagyobb tojás
Szükségünk lesz még:
baracklekvár
kókuszreszelék


A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, a vajat, a tojást, majd az egészet egységes tésztává dolgozzuk. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük.
Miután a tész...
2017-03-20 13:47:19
SÜTÉS NÉLKÜLI sütemények
... ujjukkal fogyasztják, így
mindenki kellően maszatos lesz!)

KÓKUSZ GOLYÓ

50 dkg darált keksz, 3 ek porcukor, 2 ek kakaópor (cukrozatlan), 1 dl kávé,
3-4 ek baracklekvár, szükség szerint befőtt leve (barack vagy meggy), a
végén szükség szerint meggy és kókuszreszelék
A hozzávalókat összedolgozom, a "híg" dolgokat apránként teszem bele,
...
2015-11-16 13:57:45
Gyógyító természet
... felnőttek, és az idős emberek is szívesen fogyasztják a következő keveréket:

1 evőkanál (kókuszreszelék) mák, 1 evőkanál mazsola, 1 evőkanál szezámmag vagy lenmag, 1 teáskanál baracklekvár. Ezt öntsük fel 1-2 dl langyos vízzel.
Kis ideig hagyjuk állni, hogy megduzzadjon. Erős székrekedés esetén reggel és este fogyasszuk. Egyéb esetben csak lefekvés (és fogmosás) el...
2014-11-19 05:08:15
x
... ------------------------------------ ------------------------------------ ------------------------------------ ----------------------
Boszorkánypogácsa
********************
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromo...
2014-06-13 17:21:33
x
...


Rózsafánk
.
Hozzávalók:
.
25 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl
olaj a sütéshez
Valamint:
porcukor
baracklekvár
Elkészítés:
.
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a tésztát.
Vékonyra (2 mm-re) kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszúr...
2014-06-13 17:10:18
x
...-





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...


ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni....
2014-05-28 10:28:11
x
... lap a végére. 3 legszebb marad, a többit összetöröm.
Krém: A morzsalékot egy tálba teszem. Nem baj, ha maradnak benne apróbb darabkák! Hozzá: 1/2 ü. rumaroma, 2 v. cukor, 3 ek. baracklekvár, 3 ek. kakaó, 20 dkg darált dió. 6-8 dl tejet forralok. Óvatosan adagolni a tálba tett anyagokhoz. Tésztamennyiségtől függ, mennyit vesz föl.( Ált. mindet felveszi)
Egy fakanállal i...
2014-05-24 19:26:39
1 2 3 4 
Címkék: SÜTÉS NÉLKÜLI, KÓKUSZ GOLYÓ, Juhászné Szunyogh Mária, tészta kenésére, diós töltelékhez, tojás sárgáját, porcukorral beleöntjük, darált diót, tojás fehérjét, liszthez hozzáadjuk, egészet egységes, tésztát hűtőszekrénybe, hozzávalókat összedolgozom, idős emberek, következő keveréket, diót durvára, hozzávalókat összegyúrjuk, héját dobjuk, áztatás során, almahéj felpuhul, többit összetöröm, tálba teszem, tálba tett, kókuszreszelék, hűtőszekrénybe, csomagvanília, barnacukorral, összedolgozom, baracklekvár, ízesíthetjük, panaszkodott, tojássárgája, hozzávalókat, összegyúrjuk, megduzzadjon, pgiwlhyqslcw, pihentetjük, porcukorral, grétesliszt, székrekedés, átforgatjuk, fogyasztják, morzsalékot, elkészítése, töltelékhez, nádcukorral, cukrozatlan, gjccplcwshr, elrágcsálni, hozzávalók, finomliszt, fogyasszuk, kisodorjuk, hozzáadjuk, beleöntjük, összetöröm, kikeverjük, sütemények, szükségünk, fakanállal, anyagokhoz, könnyebben, pudingport, elkészítés, meglepetés, almahéjtea, következő, keveréket, apránként, gporcukor, dbnagyobb,
© 2013 TVN.HU Kft.