|
|
|
... darab meglepetés legyen :
ez most vajon milyen ? Kézzel tekerte , és mindig panaszkodott , hogy
már megint túl sok lett benne a mák meg a dió , meg kifolyik a házi
baracklekvár , de én így szerettem , hogy több a mák meg a dió meg
a kekvár , mint a tészta , pedig a tészta is olyan finom volt , hogy akár
magában is tépkedtem volna a foszló , f... |
2019-05-18 13:04:32 |
|
|
|
|
|
|
... cukor
2 tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
A dió töltelékhez:
3 db tojás sárgája
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
3 db tojás fehérje
baracklekvár a tészta kenésére
Elkészítés:
A diós töltelékhez a tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral beleöntjük a darált diót és jól átforgatjuk. A tojás fehérjét nagyon keményre... |
2017-04-02 23:58:20 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
300 grétesliszt
150 gporcukor
3 csomagvanília ízű pudingpor
170 gvaj
1 dbnagyobb tojás
Szükségünk lesz még:
baracklekvár
kókuszreszelék
A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a pudingport, a vajat, a tojást, majd az egészet egységes tésztává dolgozzuk. A tésztát hűtőszekrénybe tesszük, lehűtjük.
Miután a tész... |
2017-03-20 13:47:19 |
|
|
|
|
|
|
... ujjukkal fogyasztják, így
mindenki kellően maszatos lesz!)
KÓKUSZ GOLYÓ
50 dkg darált keksz, 3 ek porcukor, 2 ek kakaópor (cukrozatlan), 1 dl kávé,
3-4 ek baracklekvár, szükség szerint befőtt leve (barack vagy meggy), a
végén szükség szerint meggy és kókuszreszelék
A hozzávalókat összedolgozom, a "híg" dolgokat apránként teszem bele,
... |
2015-11-16 13:57:45 |
|
|
|
|
|
|
... felnőttek, és az idős emberek is szívesen fogyasztják a következő keveréket:
1 evőkanál (kókuszreszelék) mák, 1 evőkanál mazsola, 1 evőkanál szezámmag vagy lenmag, 1 teáskanál baracklekvár. Ezt öntsük fel 1-2 dl langyos vízzel.
Kis ideig hagyjuk állni, hogy megduzzadjon. Erős székrekedés esetén reggel és este fogyasszuk. Egyéb esetben csak lefekvés (és fogmosás) el... |
2014-11-19 05:08:15 |
|
|
|
|
|
|
... ------------------------------------ ------------------------------------ ------------------------------------ ----------------------
Boszorkánypogácsa
********************
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromo... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
...
Rózsafánk
.
Hozzávalók:
.
25 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
2 db tojássárgája
2 evőkanál tejföl
olaj a sütéshez
Valamint:
porcukor
baracklekvár
Elkészítés:
.
A hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát pihentetjük a tésztát.
Vékonyra (2 mm-re) kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszúr... |
2014-06-13 17:10:18 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... lap a végére. 3 legszebb marad, a többit összetöröm.
Krém: A morzsalékot egy tálba teszem. Nem baj, ha maradnak benne apróbb darabkák! Hozzá: 1/2 ü. rumaroma, 2 v. cukor, 3 ek. baracklekvár, 3 ek. kakaó, 20 dkg darált dió. 6-8 dl tejet forralok. Óvatosan adagolni a tálba tett anyagokhoz. Tésztamennyiségtől függ, mennyit vesz föl.( Ált. mindet felveszi)
Egy fakanállal i... |
2014-05-24 19:26:39 |
|
|
|
|