Belépés
Epres alagút
... használunk, csak 10 dkg), 20-25 dkg friss eper, 2 dkg zselatin, 1 dl víz, 1 vékony, hosszúkás piskótalap (a piskóta készítésének alapanyagait és módját más süteménynél megadjuk), 5 dkg baracklekvár, 5-10 dkg nagyon vékonyra szeletelt, pirított mandula.
Az eper kétharmadát a porcukorral összeturmixoljuk, hogy egészen finom pépet kapjunk, Hozzáadjuk és összekeverjük vele a felv...
2011-01-14 23:40:54
Citromrolád
... mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál citromhéjreszelék
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, fél dl citromlé, 1 teáskanál citromhéjreszelék, 2 csepp sárga ételfesték, 10 dkg baracklekvár, 1 citrom
A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A ...
2011-01-13 22:55:03
K betűs receptek
... evőkanál cukor, 6 szem felezett sárgabarackbefőtt, 4 szem tisztított mandula, 1 kis csomag (10 g) zselatin, 1 dl befőttlé, 3 evőkanál barackpálinka vagy néhány csepp aroma, 10 dkg sárgabaracklekvár
4 kis pudingformát vagy bögrét hideg vízzel kiöblítünk, és hűtőben jól lehűtünk. A zselatint összekeverjük a befőttlé harmadával, és . 10 percig állni hagyjuk, hogy kissé megduzzad...
2011-01-13 21:40:57
Pöttyöske
...



Gesztenyés töltelék:
- 1 cs. gesztenyemassza (250g),
- 20 dkg darált keksz,
- 6 ek. baracklekvár,
- fél dl rum, vagy rumaroma,
- 2 ek. kakaó,
- és annyi tej, hogy össze lehessen dolgozni a hozzávalókat.

Ha összeállt a massza, 4 részre...
2011-01-10 16:12:45
B betűs receptek
...
Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.


Bugaci palacsinta
Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg baracklekvár, 1 dl kecskeméti barackpálinka (ezt sem isszuk meg!!).
A palacsintákat 3szögletűre hajtjuk, tálon egymás mellé rendezzük. Megszórjuk citromhéjjal, vaníliás cukorral.
A lekvárt k...
2011-01-10 15:19:08
Grízes zserbó
... sütőpor
1 csomag szárított élesztő
2 tojás sárgája
5 dkg porcukor
1 dl tej
8-10 evőkanál darált dió
6-8 evőkanál cukor
baracklekvár
6 evőkanál gríz
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg sütőmargarin
10 dkg porcukor
A tetejére:
cs...
2011-01-08 14:09:57
Zserbógombóc :
Zserbógombóc :

Hozzávalók:

15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/rum
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
fél tk rumaroma/rum

A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj

A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni h...
2011-01-08 08:23:16
Kókuszos csibék
... héja
8 dkg puha vaj
1 tojás, só

A dekorációhoz :

1 tojássárgája
3 dkg marcipánmassza
piros ételfesték
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg baracklekvár
24 db apró mazsola

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztő...
2011-01-08 07:36:42
almás töltött fánk
... csipet só
100 g olvasztott vaj
1 evőkanál rum

A töltelékhez:
2db nagy szem alma
0.5 citrom leve
30 g dió
0.25 kávéskanál őrölt fahéj
50 g baracklekvár

A sütéshez:
napraforgó olaj

A tálaláshoz:
porcukor

Elkészítés

1. Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon...
2011-01-07 12:11:48
túrófánk
... (0.5 kg fánkhoz)
A fánkokhoz:
250 g félzsíros tehéntúró
200 g egész tojás
90 g liszt
6 g sütőpor
10 g porcukor
1 g só

A tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor, vagy fahéjas porcukor

Elkészítés

1. Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de a...
2011-01-07 12:06:21
1 2 3 ....................127 128 129 ..........190 191 ..........253 254 255 
Címkék: piskóta készítésének, eper kétharmadát, porcukorral összeturmixoljuk, tészta alapanyagaiból, cukorhoz keverünk, zselatint összekeverjük, befőttlé harmadával, palacsintákat 3szögletűre, csoki bevonathoz, barackokat meglocsoljuk, élesztőt felfuttatjuk, lisztet átszitáljuk, felfuttatott élesztő, kenyérsütő tartályába, összes összetevőt, tálba mérjük, összeturmixoljuk, kristálycukorral, gesztenyemassza, alapanyagaiból, marcipánmassza, kókuszreszelék, palacsintákat, összekeverjük, barackpálinka, alapanyagait, felfuttatjuk, sütőmargarin, baracklekvár, citromhéjjal, összetevőket, pudingformát, hozzávalókat, felfuttatott, készítésének, piskótalapot, staticimages, meglocsoljuk, zserbógombóc, tojássárgája, dekorációhoz, narancslikőr, átszitáljuk, töltelékhez, sárgabarack, porcukorral, túródarabos, mokkáskanál, tortabevonó, citromrolád, kétharmadát, elkészítjük, süteménynél, feltekerjük, végeredmény, kenyérsütő, gesztenyés, kecskeméti, hozzáadjuk, megszórjuk, bevonathoz, kávéskanál, tartályába, tisztított, tálaláshoz, használunk,
© 2013 TVN.HU Kft.