|
|
|
... használunk, csak 10 dkg), 20-25 dkg friss eper, 2 dkg zselatin, 1 dl víz, 1 vékony, hosszúkás piskótalap (a piskóta készítésének alapanyagait és módját más süteménynél megadjuk), 5 dkg baracklekvár, 5-10 dkg nagyon vékonyra szeletelt, pirított mandula.
Az eper kétharmadát a porcukorral összeturmixoljuk, hogy egészen finom pépet kapjunk, Hozzáadjuk és összekeverjük vele a felv... |
2011-01-14 23:40:54 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál sütőpor, 1 mokkáskanál citromhéjreszelék
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, fél dl citromlé, 1 teáskanál citromhéjreszelék, 2 csepp sárga ételfesték, 10 dkg baracklekvár, 1 citrom
A tészta alapanyagaiból piskótalapot sütünk, és még melegen feltekerjük. Amíg kihűl, elkészítjük a krémet. A cukorhoz keverünk 2 evőkanál meleg vizet, majd a citromlét. A ... |
|
2011-01-13 22:55:03 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál cukor, 6 szem felezett sárgabarackbefőtt, 4 szem tisztított mandula, 1 kis csomag (10 g) zselatin, 1 dl befőttlé, 3 evőkanál barackpálinka vagy néhány csepp aroma, 10 dkg sárgabaracklekvár
4 kis pudingformát vagy bögrét hideg vízzel kiöblítünk, és hűtőben jól lehűtünk. A zselatint összekeverjük a befőttlé harmadával, és . 10 percig állni hagyjuk, hogy kissé megduzzad... |
2011-01-13 21:40:57 |
|
|
|
|
|
|
...
Gesztenyés töltelék:
- 1 cs. gesztenyemassza (250g),
- 20 dkg darált keksz,
- 6 ek. baracklekvár,
- fél dl rum, vagy rumaroma,
- 2 ek. kakaó,
- és annyi tej, hogy össze lehessen dolgozni a hozzávalókat.
Ha összeállt a massza, 4 részre... |
|
2011-01-10 16:12:45 |
|
|
|
|
|
|
...
Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.
Bugaci palacsinta
Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg baracklekvár, 1 dl kecskeméti barackpálinka (ezt sem isszuk meg!!).
A palacsintákat 3szögletűre hajtjuk, tálon egymás mellé rendezzük. Megszórjuk citromhéjjal, vaníliás cukorral.
A lekvárt k... |
|
2011-01-10 15:19:08 |
|
|
|
|
|
|
... sütőpor
1 csomag szárított élesztő
2 tojás sárgája
5 dkg porcukor
1 dl tej
8-10 evőkanál darált dió
6-8 evőkanál cukor
baracklekvár
6 evőkanál gríz
5 dl tej
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg sütőmargarin
10 dkg porcukor
A tetejére:
cs... |
2011-01-08 14:09:57 |
|
|
|
|
|
|
Zserbógombóc :
Hozzávalók:
15 dkg aszalt sárgabarack
15 dkg darált dió
2 ek narancslikőr vagy helyette konyak/rum
1 ek víz
2 ek porcukor
1 ek. baracklekvár
fél tk rumaroma/rum
A csoki bevonathoz:
15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel és állni h... |
2011-01-08 08:23:16 |
|
|
|
|
|
|
... héja
8 dkg puha vaj
1 tojás, só
A dekorációhoz :
1 tojássárgája
3 dkg marcipánmassza
piros ételfesték
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg baracklekvár
24 db apró mazsola
Elkészítés
Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejjel és 1 evőkanál kristálycukorral. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztő... |
2011-01-08 07:36:42 |
|
|
|
|
|
|
... csipet só
100 g olvasztott vaj
1 evőkanál rum
A töltelékhez:
2db nagy szem alma
0.5 citrom leve
30 g dió
0.25 kávéskanál őrölt fahéj
50 g baracklekvár
A sütéshez:
napraforgó olaj
A tálaláshoz:
porcukor
Elkészítés
1. Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon... |
2011-01-07 12:11:48 |
|
|
|
|
|
|
... (0.5 kg fánkhoz)
A fánkokhoz:
250 g félzsíros tehéntúró
200 g egész tojás
90 g liszt
6 g sütőpor
10 g porcukor
1 g só
A tálaláshoz:
baracklekvár
porcukor, vagy fahéjas porcukor
Elkészítés
1. Az összes összetevőt egy tálba mérjük, és alaposan összekeverjük. Nem baj, ha túródarabos lesz a végeredmény, de a... |
2011-01-07 12:06:21 |
|
|
|
|