|
|
|
... 3-4 evőkanál kristálycukor, 2 csomag vaníliás cukor, 5 dkg vaj, 50 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, 2 tojás, fél citrom reszelt héja, 2 tojásfehérje, 3-4 ek. porcukor, 3-4 ek. baracklekvár.
1. A kiflit kisujjnyi vastagon fölszeleteljük, tepsiben szétterítjük. A tejet a fele vaníliás cukorral fölforraljuk, diónyi vajat dobunk bele, s meglocsoljuk vele a kif... |
2007-10-14 00:28:24 |
|
|
|
|
|
|
... megszilárdulni.)
Gesztenyés muffin
Hozzávalók:
25 dkg geszetenyemassza
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
5 dkg cukor
1 csipet só
3 db tojás
2 evőkanál baracklekvár
2 evőkanál rum (54%-os)
5 dkg liszt (finom)
1 teáskanál sütőpor
... |
|
2007-09-21 18:52:24 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 körte, 100 g földimogyoró, 140 g simaliszt, 1 kávéskanál sütőpor, 175 g olvasztott vaj, 140 g porcukor, 2 nagy tojás, 50 g keserű csokoládé, 2 kanál baracklekvár
Elkészítése:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A tortaformát kikenjük vajjal, kibéleljük sütőpapírral. A körtét meghámozzuk, magházát kivesszük, az egyik felét kockákra vágjuk,... |
2007-09-14 00:33:19 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Kb 6db alma
3db tojás,
6evőkanál cukor,
1 marék dió (darálva),
baracklekvár,
1csg. vaníliás cukor.
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk,félbevágjuk és magházát kiszedjük.
Vajjal kikent tepsibe rakjuk,majd a magház helyébe egy pici lekvárt teszünk és betesszük a jó meleg sütőbe.
Amíg sül,a 3 tojásfehérjét a cukorral é... |
|
2007-08-08 22:33:31 |
|
|
|
|
|
|
... középsö rácsán 170 fokon 40 percig sütjük. A kihűlt tortát kivesszük a tortaformából, és narancs- vagy mandaringerezdekkel díszíthetjük. (A tortalapot vízszintesen kettévágva megkenhetjük baracklekvárral, dzsemmel is.)
Rebarbara torta
Hozzávalók: 1 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg margarin, 15 dkg liszt, fél csomag sütöpor, fél pohár kefír (joghurt, aludtej), 5 szá... |
|
2007-07-28 07:39:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2,5 dl tej, só, 6 dkg porcukor, 20 dkg zsír, 4 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor, liszt, baracklekvár.
Elkészítés:
2,5 dl tejet kevés sóval, 6 dkg porcukorral, 20 dkg zsírral, 4 tojás sárgájával, 1 csomag sütőporral és annyi liszttel összedolgozunk, hogy könynyen gyúrható legyen.
Vajazott tepsibe egyenletesen elnyomkodjuk és köz... |
2007-07-19 00:54:01 |
|
|
|
|
|
|
... méretére kinyújtjuk. Én sütőpapíron szoktam, így könnyebb. Persze előtte rárajzolom a papírra a tepsi méretét.
Az első lapot a sütőpapíron berakjuk a tepsibe. Alaposan megkenjük baracklekvárral.
Majd jó gazdagon megszórjuk a darált cukros dióval.
Erre kerül a következő tésztalap, majd megint baracklekvár, megint a daráltdió.
Végül befedésnek az utolsó tésztalap... |
2007-07-15 23:14:02 |
|
|
|
|
|
|
... méretére kinyújtjuk. Én sütőpapíron szoktam, így könnyebb. Persze előtte rárajzolom a papírra a tepsi méretét.
Az első lapot a sütőpapíron berakjuk a tepsibe. Alaposan megkenjük baracklekvárral.
Majd jó gazdagon megszórjuk a darált cukros dióval.
Erre kerül a következő tésztalap, majd megint baracklekvár, megint a daráltdió.
Végül befedésnek az utolsó tésztalap... |
2007-07-15 16:12:00 |
|
|
|
|
|
|
Sárgabarackpuding baracklekvárral, csokoládéöntettel és balzsamecetes vaníliafagylalttal
Sárgabarackpuding (6 db 7 cm-es átmérőjű pudingformához)
- 120 g liszt
- 80 g mandula
- 150 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 3 g sütőpor
- 3 tojás
- 1 narancs reszelt héj... |
2007-07-12 15:02:20 |
|
|
|
|
|
|
Sárgabarackpuding baracklekvárral, csokoládéöntettel és balzsamecetes vaníliafagylalttal
Sárgabarackpuding (6 db 7 cm-es átmérőjű pudingformához)
- 120 g liszt
- 80 g mandula
- 150 g vaj
- 150 g kristálycukor
- 3 g sütőpor
- 3 t... |
2007-07-11 14:40:49 |
|
|
|
|