Regisztráció  Belépés
Mindszenty József: A fehér vértanú -vallásos film
Koltay Gábor legújabb alkotása fikciós elemekkel gazdagon átszőtt dokumentumfilm, amely a történelmi környezetbe illesztve sokoldalúan bemutat egy megalkuvás nélküli, hittel folytatott küzdelmes életutat. A film főszereplője Sipos Imre - a Pesti Magyar Színház színész-rendezője - végigjárja a bíboros életének legfontosabb helyszíneit, gyűjti az adatokat, élményeáaVlj...
2018-09-15 08:41:19
Péliföld - őrzik a Szent Kereszt darabjait
.....................................
A hagyomány szerint égi útmutatás segítségével Nagy Konstantin császár édesanyja találta meg a Golgotán Jézus és a két lator keresztjeit. Azt hogy melyik lehetett Krisztusé nem lehetett megállapítani, mert az INRI-tábla, amit Pilátus tűzetet...
2018-09-14 08:27:43
A spanyol parlament megszavazta Francisco Franco holttestének eltávolítását az Elesettek Völgyéből
... található, gigantikus kőkeresztjéről már messziről észrevehető Elesettek Völgye a diktátor polgárháborús győzelmének jelképeként épült több ezer fogoly rabszolgamunkájával.
Mivel a bazilika hatalmas kriptája túl nagynak bizonyult, Franco oda szállíttatta a köztársaságiak oldalán elesettek holttesteit is, a hozzátartozók beleegyezése vagy tudomása nélkül. Hivatalos becslések ...
2018-09-13 16:22:37
Csaknem 15 ezer látogatója volt a Budapesti Klasszikus Film Maraton programjainak
...
Közlésük szerint minden este megtelt Budapesten a Szent István-bazilika előtti tér, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Toldi mozi az esemény ideje alatt. A fesztivál legtöbb vetítése teltházas volt.
A maraton programjainak egy részét Egerbe és Győrbe is elvitték a szervezők. A 63 budapesti programon 11 ezren, Győrben és Egerben összesen közel 4 ezren vettek részt.
...
2018-09-12 17:53:20
Szőlős édesség nyerte el az első Budapest Desszertje díjat
... laikusokból álló zsűri választotta ki Budapest Desszertjét, amelyet szeptember 14. és 16. között kóstolhat meg a közönség a 8. Édes Napok Budapest elnevezésű rendezvényen a Szent István-bazilika előtti téren.
Idén a verseny központi témája a monodesszert, fő alapanyaga a szőlő volt - mondta Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke. Hozzátette: emellett fon...
2018-09-11 13:56:27
Szent Márk, István és Menyhért áldozópapok, kassai vértanúk
... volna, szintén áldozatul esett a martalócok kegyetlenségének. Így 20 órás kínlódás után István atya is meghalt.
Képen: A kassai vértanúk ábrázolása
a krakkói Isteni Irgalmasság-bazilika magyar kápolnájában
............................
Bővebben http://www.magyarkurir.hu/hirek/sze...
2018-09-07 13:02:57
Derűsen, bizalommal éljük az életünket!
... prímás hívására második alkalommal tartották meg az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területén működő katolikus oktatási intézmények közös Veni Sanctéját szeptember 3-án a Szent István-bazilika előtti téren.
..........
Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának (EK...
2018-09-04 08:18:02
Erdő Péter a Szent István-bazilika előtt mutatott be tanévkezdő szentmisét
...
A bíboros homíliájában kiemelte: az a kultúra, amelyet a katolikus iskolák átadnak diákjaiknak, megmutatja, hogy a világ nem a véletlen szüleménye, hanem Isten alkotása, és az emberi életnek "értéke, érelme, célja van".
Az iskola elsődleges feladata, hogy "kultúrát közvetítsen", hogy "megmagyarázza, értelmes, kerek egészként rendezze be körülöttünk a világot".
Erdő...
2018-09-03 19:02:41
A spanyol kormány folytatja a diktátor Franco exhumálásának előkészítését a család tiltakozása ellenére is
... (Ciudadanos) nevű liberális középpárt tartózkodása mellett.
Az Elesettek Völgye a diktátor polgárháborús győzelmének jelképeként épült több ezer fogoly rabszolgamunkájával.
Mivel a bazilika hatalmas kriptája túl nagynak bizonyult, Franco oda hozatta a köztársaságiak oldalán elesettek tetemeit is, a hozzátartozók beleegyezése vagy tudomása nélkül.
A spanyol főváros...
2018-08-31 15:39:12
Franco tábornok családja szerint jogsértő a néhai diktátor tervezett exhumálása
... (Ciudadanos) nevű liberális középpárt tartózkodása mellett.
Az Elesettek Völgye a diktátor polgárháborús győzelmének jelképeként épült több ezer fogoly rabszolgamunkájával.
Mivel a bazilika hatalmas kriptája túl nagynak bizonyult, Franco oda hozatta a köztársaságiak oldalán elesettek tetemeit is, a hozzátartozók beleegyezése vagy tudomása nélkül.
A spanyol főváros...
2018-08-31 12:29:58
1 2 3 ...............................190 191 ................285 286 ...............379 380 381 
Címkék: Mindszenty József, Szent Kereszt, Francisco Franco, Elesettek Völgyéből, Budapesti Klasszikus Film Maraton, Budapest Desszertje, Szent Márk, Erdő Péter, Szent István-bazilika, Koltay Gábor, Sipos Imre, Pesti Magyar Színház, Nagy Konstantin, Golgotán Jézus, Elesettek Völgye, Uránia Nemzeti Filmszínház, Budapest Desszertjét, Édes Napok Budapest, Rebrus Csaba, Magyar Csokoládé, Édesség Szövetség, Isteni Irgalmasság-bazilika, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye, Veni Sanctéját, Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Katolikus Iskolai Főhatóságának, fehér vértanú, spanyol parlament, első Budapest, spanyol kormány, diktátor Franco, család tiltakozása, néhai diktátor, történelmi környezetbe, megalkuvás nélküli, film főszereplője, bíboros életének, hagyomány szerint, diktátor polgárháborús, bazilika hatalmas, köztársaságiak oldalán, hozzátartozók beleegyezése, esemény ideje, fesztivál legtöbb, maraton programjainak, részét Egerbe, verseny központi, szőlő volt, martalócok kegyetlenségének, kassai vértanúk,
© 2013 TVN.HU Kft.