|
|
|
... olaszok peperonataja - amit a hús hiánya miatt szegények lecsójának hívnak - lehetőleg több színű kaliforniai paprikából készül, fokhagymával, zellerrel, fehérborecettel és bazsalikommal. A baszk lecsó - a Piperade Basquaise - ugyanúgy készül, mint az ismert, hagyományos lecsó, kis fokhagymával, de rántottára halmozva tálalják, a tetejére pedig vékony sonka... |
2011-07-22 20:57:22 |
|
|
|
|
|
|
...
SZÚNYOGRIASZTÁS TERMÉSZETESEN!
Számos természetes megoldás létezik a szúnyogok elleni védekezésre.
Összegyűjtöttük a leghatékonyabbakat.
1./ Muskátli
A szúnyogok ki nem állhatják a muskátli illatát. Abban az esetben
tehát, ha szeretsz például nyitott ablaknál aludni - és nem tudsz vagy
nem akarsz ... |
|
2011-07-22 17:40:33 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag penne
2 db cukkini
10 dkg vaj
5 gerezd áttört fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor bazsalikom levél
1 szál rozmaring
1 ek pesto
20 dkg feta sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. Vajon megfuttatjuk a csíkokra vágott cukkinit és fűszerezzük. Összeforgatjuk a tésztával és te... |
2011-07-22 17:19:08 |
|
|
|
|
|
|
... turmixolni.
Napraforgómagból
Hozzávalók: 1 csésze meleg víz, 1 csésze nyers hántolt napraforgómag (vagy kesudió, szójabab), 1 kávéskanál só, 1 citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, kevés vöröshagyma, csipet bazsalikom.
Elkészítés: áztassuk be a napraforgómagot egy éjszakára vízbe, így megduzzad, és könnyebben turmixolható. Öntsük le a levét, a meleg vízzel és a töb... |
|
2011-07-22 14:09:38 |
|
|
|
|
|
|
...bazsalikomManapság a konyhanövényeket és fűszereket már kizárólag az íz és az aroma fokozására használják , de őseink számára az íz másodlagos volt a tartósítás mellett .
A korai társadalmaknak nem állt módjában hűtőszekrényben tárolni az ételeket így azok nagyo gyorsan tön... |
|
2011-07-22 11:21:00 |
|
|
|
|
|
|
A pizzaszószhoz olajon 1 hagymát és 4 gerezd zúzott fokhagymát dinsztelek, majd felöntöm házilag főzött paradicsomlével.Sózom, borsozom, oreganot és bazsalikomot morzsolok bele. Cukrot hozzáadva 1-et forr. Picit hűl, utána ráöntöm a tepsibe terített tésztaágyra,megrakom feltéttel. ... |
2011-07-22 09:21:02 |
|
|
|
|
|
|
... pároljuk, akkor plusz textúrát, nagyon kellemes állagú, kissé roppanós, de nem nyers élményt ad az ételhez.
Nagyon jól harmonizál a zöld fűszerekkel, jó hozzá a kakukkfű, oregánó, bazsalikom, rozmaring. De más irányba is elvihető egy kis szerecsendióval, frissen őrölt fekete borssal vagy egy csipetnyi rózsaborsos sóval.
Vékonyra szelve és blansirozva mutatós ... |
2011-07-21 09:49:24 |
|
|
|
|
|
|
... liszt
10 dkg zsemlemorzsa
10 dkg mandulaforgács
A sütéshez:
bőven olaj
A ribizlipüréhez:
40 dkg ribizli
1 dl rozé bor|... |
2011-07-20 21:15:26 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma
5-6 gerezd fokhagyma
1 nagypohár tejföl
1 evőkanál liszt
só
ételízesítő
őrölt bors
majoranna
szerecsendió
kakukkfű
bazsalikom
Rama sütőmargarin
Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés sz... |
2011-07-20 10:59:36 |
|
|
|
|
|
|
... Az élet gyógyfüve!
Az ősi indiai szerzetesek azt tartják, hogy:
a hagyma, a fokhagyma és a gyömbér az élet három gyökere.
A bazsalikom, a kapor és az oregánó (szurokfű) pedig az élet
három gyógyfüve.
... |
2011-07-19 08:53:29 |
|
|
|
|