Belépés
délutánra
... 1 dl kefír, 1-1 csipet zeller és petrezselyemlevél, 1 dl ásványvíz, csipetnyi őrölt fehérbors, esetleg só összekeverve. A fűszerezést kipróbálhatjuk Pesto Genovese-vel, vagy csak bazsalikommal is.

Frissítő zöldségkoktél

1dl paradicsomlé, 1 dl sárgarépalé, 0,5 dl grapefruitlé, 10 dkg reszelt uborka, 1 dl ásványvíz, csipetnyi salátafűszer-keverék alaposan össz...
2008-01-06 12:45:52
Fogyjon franciásan!
... jégsalátával, majd locsolja meg 3 evőkanál balzsamecettel.

Desszert 1 darab friss füge.

Omlett friss fűszerekkel

2 tojást keverjen össze 2 evőkanál friss bazsalikommal, adjon hozzá 30 gramm aprított mozzarella sajtot, majd serpenyőben, omlettként készítse el.

Desszert: 1 közepes őszibarack.

Mit vacsorázzon?

Az alább...
2008-01-03 00:14:52
Paradicsomos húsgombóc
Húsgombócok paradicsomszószban, bazsalikommal és mozzarella sajttal

Hozzávalók:

fél kg kevert darált husi
1 szelet kenyér
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál mozsárban összetört római köménymag
1 evőkanál friss rozmaring
1 tojássárgája
só, bors, olívaolaj
1 doboz paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma apróra vágv...
2007-12-08 19:15:56
Omlett özön
... készül, mint a gombaragu, csak a végén velőt adunk a gombához.

- Garnélás omlett:
A garnélát olívaolajban fehér borssal, kevés zúzott fokhagymával, darált bazsalikommal megfuttatjuk, friss apróra vágott paradicsomot adunk hozzá, majd felengedjük tejszínnel. Az omlett közepébe töltjük, majd félbehajtjuk.

- Sajtos omlett:
Többféle sajto...
2007-12-03 16:15:49
Sült, sonkás burgonya
... sütőformát.


3. A burgonyakeverék egyharmad részét szétterítjük a sütőedényben. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, egyenletesen elosztjuk a sonka felét, és meghintjük bazsalikommal. Ezután ismét egy rész burgonyakeverék következik, majd olvasztott margarin, sonka, bazsalikom, végül burgonyakeverék. A tetejét meglocsoljuk a megmaradt margarinnal.
...
2007-12-03 16:01:02
Diós fasírt paprikakörettel
... alatt ropogósra sütjük.
A fasírtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, előmelegített lapos tálra fektetjük, és köré szedjük az éd...
2007-12-02 00:33:32
Töltött hagyma
... Elkészítjük a tölteléket: a kivájt hagyma felét finomra vágjuk és a fele növényi zsiradékon aranysárgára pirítjuk, ezután hozzáadjuk az áttört túrót. Fűszerezzük sóval, borssal, vágott bazsalikommal, majd beletesszük a felvert tojásokat. Jól összekeverjük és az előkészített hagymákba töltjük. A töltött hagymák tetejére egy-egy szelet sajtot helyezünk, majd tepsibe téve, közepesen ...
2007-12-01 00:38:29
mai recept
... a pörköltet, és hozzáteszik a savanyú káposztát. Mik...
2007-11-25 14:24:11
Ehető virágok
... jól harapható maradjon, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Friss citromléből és hidegen sajtolt olívaolajból öntetet (vinaigretteet) készítünk, jó adag aprított friss bazsalikommal és tárkonnyal fűszerezve, majd a babsalátára öntjük. Hűtőben célszerű, ha 1-2 órát összeérleljük, tálaláskor egy-két marék piros futóbabvirággal szórjuk meg.
FŰSZERES UBORKAMÁRTALÉK B...
2007-11-19 23:28:51
Sonkás Ravioli
... vágjuk. A paradicsom húsát összetörjük, a hagymát apróra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát, és a zsírján megpároljuk a hagymát, paprikát, sonkát, és a paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. A kész mártást a frissen kifőtt tésztára öntjük.

Ravioli gombás

20 dkg gomba
20 dkg friss paradicsom vagy olasz paradicsom konzerv
2 evőkanál olíva...
2007-11-12 20:40:57
1 2 3 .........................80 .............120 ............155 156 157 159 160 
Címkék: Sonkás Ravioli, Pesto Genovese-vel, FŰSZERES UBORKAMÁRTALÉK, fűszerezést kipróbálhatjuk, végén velőt, garnélát olívaolajban, omlett közepébe, burgonyakeverék egyharmad, sonka felét, rész burgonyakeverék, tetejét meglocsoljuk, megmaradt margarinnal, fasírtot ujjnyi, kivájt hagyma, fele növényi, áttört túrót, felvert tojásokat, előkészített hagymákba, töltött hagymák, savanyú káposztát, babsalátára öntjük, paradicsom húsát, hagymát apróra, zsírján megpároljuk, kész mártást, frissen kifőtt, futóbabvirággal, burgonyakeverék, paprikakörettel, kipróbálhatjuk, balzsamecettel, uborkamártalék, lecsöpögtetjük, vinaigretteet, bazsalikommal, összekeverjük, zöldségkoktél, összeérleljük, előmelegített, paradicsomot, meglocsoljuk, paradicsomlé, egyenletesen, aranysárgára, paradicsomos, fokhagymával, salátafűszer, olívaolajból, félbehajtjuk, olívaolajban, jégsalátával, grapefruitlé, sütőedényben, szétterítjük, összekeverve, tojássárgája, megfuttatjuk, előkészített, megpároljuk, citromléből, fűszerezzük, vacsorázzon, serpenyőben,
© 2013 TVN.HU Kft.