|
|
|
... 1 dl kefír, 1-1 csipet zeller és petrezselyemlevél, 1 dl ásványvíz, csipetnyi őrölt fehérbors, esetleg só összekeverve. A fűszerezést kipróbálhatjuk Pesto Genovese-vel, vagy csak bazsalikommal is.
Frissítő zöldségkoktél
1dl paradicsomlé, 1 dl sárgarépalé, 0,5 dl grapefruitlé, 10 dkg reszelt uborka, 1 dl ásványvíz, csipetnyi salátafűszer-keverék alaposan össz... |
2008-01-06 12:45:52 |
|
|
|
|
|
|
... jégsalátával, majd locsolja meg 3 evőkanál balzsamecettel.
Desszert 1 darab friss füge.
Omlett friss fűszerekkel
2 tojást keverjen össze 2 evőkanál friss bazsalikommal, adjon hozzá 30 gramm aprított mozzarella sajtot, majd serpenyőben, omlettként készítse el.
Desszert: 1 közepes őszibarack.
Mit vacsorázzon?
Az alább... |
|
2008-01-03 00:14:52 |
|
|
|
|
|
|
Húsgombócok paradicsomszószban, bazsalikommal és mozzarella sajttal
Hozzávalók:
fél kg kevert darált husi
1 szelet kenyér
1 evőkanál szárított oregánó
1 evőkanál mozsárban összetört római köménymag
1 evőkanál friss rozmaring
1 tojássárgája
só, bors, olívaolaj
1 doboz paradicsomkonzerv
1 fej vöröshagyma apróra vágv... |
2007-12-08 19:15:56 |
|
|
|
|
|
|
... készül, mint a gombaragu, csak a végén velőt adunk a gombához.
- Garnélás omlett:
A garnélát olívaolajban fehér borssal, kevés zúzott fokhagymával, darált bazsalikommal megfuttatjuk, friss apróra vágott paradicsomot adunk hozzá, majd felengedjük tejszínnel. Az omlett közepébe töltjük, majd félbehajtjuk.
- Sajtos omlett:
Többféle sajto... |
|
2007-12-03 16:15:49 |
|
|
|
|
|
|
... sütőformát.
3. A burgonyakeverék egyharmad részét szétterítjük a sütőedényben. Olvasztott margarinnal meglocsoljuk, egyenletesen elosztjuk a sonka felét, és meghintjük bazsalikommal. Ezután ismét egy rész burgonyakeverék következik, majd olvasztott margarin, sonka, bazsalikom, végül burgonyakeverék. A tetejét meglocsoljuk a megmaradt margarinnal.
... |
|
2007-12-03 16:01:02 |
|
|
|
|
|
|
... alatt ropogósra sütjük.
A fasírtot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, előmelegített lapos tálra fektetjük, és köré szedjük az éd... |
2007-12-02 00:33:32 |
|
|
|
|
|
|
... Elkészítjük a tölteléket: a kivájt hagyma felét finomra vágjuk és a fele növényi zsiradékon aranysárgára pirítjuk, ezután hozzáadjuk az áttört túrót. Fűszerezzük sóval, borssal, vágott bazsalikommal, majd beletesszük a felvert tojásokat. Jól összekeverjük és az előkészített hagymákba töltjük. A töltött hagymák tetejére egy-egy szelet sajtot helyezünk, majd tepsibe téve, közepesen ... |
2007-12-01 00:38:29 |
|
|
|
|
|
|
... a pörköltet, és hozzáteszik a savanyú káposztát. Mik... |
2007-11-25 14:24:11 |
|
|
|
|
|
|
... jól harapható maradjon, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Friss citromléből és hidegen sajtolt olívaolajból öntetet (vinaigretteet) készítünk, jó adag aprított friss bazsalikommal és tárkonnyal fűszerezve, majd a babsalátára öntjük. Hűtőben célszerű, ha 1-2 órát összeérleljük, tálaláskor egy-két marék piros futóbabvirággal szórjuk meg.
FŰSZERES UBORKAMÁRTALÉK B... |
2007-11-19 23:28:51 |
|
|
|
|
|
|
... vágjuk. A paradicsom húsát összetörjük, a hagymát apróra vágjuk. Megpirítjuk a szalonnát, és a zsírján megpároljuk a hagymát, paprikát, sonkát, és a paradicsomot. Sóval, borssal, bazsalikommal ízesítjük. A kész mártást a frissen kifőtt tésztára öntjük.
Ravioli gombás
20 dkg gomba
20 dkg friss paradicsom vagy olasz paradicsom konzerv
2 evőkanál olíva... |
2007-11-12 20:40:57 |
|
|
|
|