|
|
|
... csirkemellfilét, fehéredésig kavargatjuk. Kissé megsózzuk.
Miután fehér lett a husi, hozzátesszük a szintén csíkokra vágott cukkiniket. Megszórjuk petrezselyemlevéllel, fokhagymaporral, bazsalikommal, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldséget. Közben többször megkevergetjük.
Miután megpuhult a hús és a zöldség, felengedjük a főzőtejszínnel, ha kell, utána sózzuk. Felro... |
2018-09-27 14:54:34 |
|
|
|
|
|
|
... lepirítjuk.
A paradicsomokat néhány percre forrásba lévő vízbe tesszük, majd eltávolítjuk a héját. Cikkekre vágjuk és összeturmixoljuk az olívaolajjal, sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal.
Egy hőálló tálba szétterítjük a tésztát, ráöntjük a paradicsommártást, rászórjuk a pirított baconos-paradicsomot és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejére parad... |
|
2018-09-27 01:09:25 |
|
|
|
|
|
|
... olajjal, és kb. 10 percig grillezzük. A paradicsommártáshoz keverjük jól össze a felsorolt hozzávalókat. A grillezett padlizsánbatyukat forrón tálaljuk, szórjuk meg napraforgómaggal, bazs... |
2018-09-22 23:55:40 |
|
|
|
|
|
|
... sütjük.
Hozzáadjuk a hagymás-zelleres paradicsomot, a balzsamecetet és a cukrot. Élénk tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük. Ha szükséges, csak a végén sózzuk. Tálaláskor bazsalikommal díszítjük, és megszórjuk pirított fenyőmaggal.
Megjegyzés
Szicília a történelmi helye... |
|
2018-09-17 23:54:49 |
|
|
|
|
|
|
... a wokból kiszedjük a húst, majd a visszamaradt olajban megpirítjuk a felkarikázott újhagymát, zellert és a mandulát.... |
|
2018-09-09 16:24:09 |
|
|
|
|
|
|
Nyári limonádéreceptek bazsalikommal, levendulával és rozmaringgal
Nyáron az édes üdítőitalok helyett sokkal egészségesebb és frissítőbb alternatíva lehet a limonádé. Főleg akkor, ha ehhez minden szükséges hozzávaló megtalálható a kiskertünkben. Most olyan ... |
2018-08-22 11:26:01 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük. Beleszórjuk a csigatésztát, és készre főzzük.
Közben elkészítjük a fokhagymás sajt mártást. A fokhagymagerezdeket pépesre zúzzuk, összekeverjük a felaprított bazsalikommal és a reszelt parmezánnal. Folytonos keverés közben hozzáadjuk az olívaolajat.
A mártás egyik felét a tányérokba osztjuk, és erre szedjük a forró zöldséglevest, a másik felét... |
2018-07-23 23:47:17 |
|
|
|
|
|
|
... következő töltelékkel töltjük meg: Egy apróra vágott hagymát, kevés fokhagymát, 5 evőkanál olajon kissé megfonnyasztjuk, hozzáadunk 25 dkg darált húst és sóval, borssal, egy kevéske bazsalikommal kissé megpároljuk az egészet.
Ha kihűlt, összekeverjük egy tejben áztatott zsemlével, egy tojással és 5 dkg apróra vágott sonkával. Ízlés szerint ízesítjük és a kivájt cukkíniket me... |
2018-07-20 18:36:28 |
|
|
|
|
|
|
... Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.
(Lucullus tejfölös sült-krumpli fűszersóval is jó)
2. lépés
A burgonyá... |
2018-07-17 07:06:12 |
|
|
|
|
|
|
... 10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a fehérborral, majd fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük. Megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük.
Friss bazsalikom- és petrezselyemlevelekkel, valamint pár szem kapri- és olívabogyóval tálaljuk (utóbbi elhagyható, a hagyományos re... |
2018-07-10 23:58:12 |
|
|
|
|