|
|
|
... 1. Az olívaolajat egy szélesebb serpenyőben felhevítjük, majd a gnocchit megpirítjuk rajta. (A szélei pirosasak lesznek.)
2. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott bazsalikomot, a darabokra vágott szárított paradicsomot, valamint a cukorborsót és pár percig együtt pirítjuk (vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen, kevergessük, illetve legjobb, ha rázogatjuk a s... |
2010-08-14 19:14:24 |
|
|
|
|
|
|
... és hozzáadunk 1 dl vizet... |
|
2010-08-14 13:09:19 |
|
|
|
|
|
|
... darált hús,
2 tojás,
2 kávéskanál mustár,
2 evőkanál ételízesítő
Elkészítés:
1. A zsömlét beáztatjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk, felaprítjuk.
2. A zsömlét kinyomkodjuk, a hagymával, a bazsalikommal együtt a darált húshoz adjuk. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a mustárt, az étel... |
2010-08-14 12:09:34 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzáöntjük a vizet, 3-4 perc alatt felforraljuk.
4. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott cukkinit, a zöldborsót és a gombaszeleteket, majd a finomra vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomot, a leveleire szedett kakukkfüvet, és ráöntjük a paradicsomlevet.
5. Hagyjuk, hogy felforrjon, megkóstoljuk, és ha kell, sóval, borssal még ízesítjük. Közepes lángon, fedő ala... |
|
2010-08-11 23:00:01 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzáöntjük a vizet, 3-4 perc alatt felforraljuk.
4. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott cukkinit, a zöldborsót és a gombaszeleteket, majd a finomra vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomot, a leveleire szedett kakukkfüvet, és ráöntjük a paradicsomlevet.
5. Hagyjuk, hogy felforrjon, megkóstoljuk, és ha kell, sóval, borssal még ízesítjük. Közepes lángon, fedő ala... |
|
2010-08-11 22:27:58 |
|
|
|
|
|
|
... Hozzáöntjük a vizet, 3-4 perc alatt felforraljuk.
4. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott cukkinit, a zöldborsót és a gombaszeleteket, majd a finomra vágott petrezselyemzöldet és bazsalikomot, a leveleire szedett kakukkfüvet, és ráöntjük a paradicsomlevet.
5. Hagyjuk, hogy felforrjon, megkóstoljuk, és ha kell, sóval, borssal még ízesítjük. Közepes lángon, fedő ala... |
2010-08-11 20:24:47 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A paradicsomokat leforrázzuk, és lehámozzuk. Közben meghámozzuk az uborkát, és kockára vágjuk.
... |
2010-08-10 17:27:19 |
|
|
|
|
|
|
... használják. Összehúzó hatása enyhíti a garatgyulladás tüneteit. Külsőleg alkalmazott alkoholos kivonata a sebgyógyulást elősegítő kenőcsök egyik alapanyaga; sebekre, sérülésekre ajánlott; a bazsalikomot gyakran más növényekkel (menta, fűszerkömény) együtt használják.[1]
A kereskedelemben morzsolva forgalmazzák. Légmentesen lezárt fűszertartóban, fénytől védve, lefagyasz... |
2010-08-10 09:38:11 |
|
|
|
|
|
|
... olívaolaj
Elkészítés:
A cukkinit és a padlizsánt kb. 1 cm-es szeletekre, majd a szeleteket félbe vágom. Egy nylonzacskóba beletöltök kb. 1/2 dl olívaolajat, sót, borsot, rozmaringot, bazsalikomot, jól összerázom. Beleteszem a feldarabolt zöldségeket, hogy mindenütt át... |
2010-08-10 09:21:22 |
|
|
|
|
|
|
... elkészítés
1. A paradicsomokat leforrázzuk, és lehámozzuk. Közben meghámozzuk az uborkát, és kockára vágjuk.
2... |
2010-08-10 08:23:47 |
|
|
|
|