|
|
|
... színét. A pálmácskára is kíváncsi vagyok,hogy fog neki tetszeni nálunk. már új cserepet kapott,de rájöttünk ,hogy sokkal nagyobbra lesz szüksége,ha azt akarjuk nagyra nöljön.
A bazsalikomot elkapta egy kórság,fekete pontocskák jelentek meg a levél alján....lehet hogy valamiféle tetű?????? Nem tudom,sajnálom, hogy így támadja valami, a beteg leveleket leszedegetem,így próbál... |
2010-08-10 00:11:02 |
|
|
|
|
|
|
... fehér bors, pár szem koriander, 3 ág rozmaring, alma, vagy borecet.
Az elkészítés ugyanaz.
Bazsalikomos ecet:
Fehér borecetbe tegyünk néhány levél bazsalikomot, majd fokhagymát, pár szem fehér borsot, és lezárt üvegben érleljük egy hétig.
Pikáns ecet:
Almaecetbe tegyünk néhány levél tárkonyt, bazsalikomot, kakukkfűt, kaprot, m... |
|
2010-08-09 15:33:09 |
|
|
|
|
|
|
... koktélparadicsomot félbevágjuk, a magos belső részüket kiszedjük.
A parmezánt megreszeljük, és 2/3-át összekeverjük a ricottával. A parmezános ricottához hozzáollózunk 1 evőkanál friss bazsalikomot, és sózzuk-borsozzuk.
A vajat és az olajat összeolvasztjuk egy 24 cm átmérőjű, 5 cm magas serpenyőben. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, és méretüktől függően 8-12... |
2010-08-09 09:10:43 |
|
|
|
|
|
|
... felforraljuk. Ezután 5 percig forrásban ta... |
|
2010-08-09 09:05:12 |
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk és átforgatjuk a vöröshagymával. Ezután ráöntjük a sűrített paradicsomot, főzzük pár percig, közben kevergessük, majd adjuk hozzá a sót (keveset), kicsi cukrot, az oregánot és a bazsalikomot (lehet friss, de a szárított is tökéletes). Kb. 10 percig főzzük.
A megkelt tésztát ketté osztjuk és lisztezett deszkán kb fél centire kinyújtjuk és megkenjük a szósszal... |
|
2010-08-08 11:31:39 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel vagy zöldségalaplével, hogy bőven ellepje.
... |
2010-08-07 21:30:59 |
|
|
|
|
|
|
... kivesszük.
5. A rizst a csomagoláson olvasható utasítás szerint megfőzzük. Lecsöpögtetjük és hűlni hagyjuk.
6. A sült húst apróra felkockázzuk.
7. Az újhagymát és a bazsalikomot finomra felaprítjuk.
8. A rizst a gombával, a hússal, a majonézzel, a mustárral, a borssal, a hagymával, a petrezselyemzölddel, meg a bazsalikommal összekeverjük, és az étel... |
2010-08-07 11:37:00 |
|
|
|
|
|
|
... * vöröshagyma
Elkészítés:
A húst előző este felkockázzuk, megsózzuk és borsozzuk. Egy lefedhető tálba tesszük, ráöntjük a joghurtot, és 2 kiskanál (szárított) bazsalikomot és snidlinget keverünk hozzá, majd betesszük a hűtőbe egy éjszakára (de legalább 1-2 órára).
A rizst főzzük meg, mikor már majdnem kész, tegyünk bele 2 teáskanál mazsolát (aki bá... |
2010-08-07 11:02:42 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük, és a visszamaradt olajban megpirítjuk a csíkokra vágott csirkemellet és a kockára vágott kenyeret.
Egy keverőtálba tesszük a citrom levét és reszelt héját, a zsályát, a bazsalikomot, az újhagyma zöldjét és az olívaolajat, megsózzuk, majd összeturmixoljuk. Az így kapott mártást a húsra tesszük.
A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, felszeleteljük. Egy ... |
2010-08-05 12:31:13 |
|
|
|
|
|
|
... acnék kialakulásához vezethetnek.
A csípős mustárt, tabascót, chillit és más hasonló fűszereket csak mértékkel alkalmazzuk.
Fűszerezéshez használjunk inkább bazsalikomot, oregánót vagy petrezselymet. Minden étkezés előtt fogyasszunk egy pohár ásványvizet, amelybe előzőleg egy kis almaecetet és egy csepp propolisz-kivonatot tettünk. Ez savtalanítja a szövetek... |
2010-08-04 18:44:48 |
|
|
|
|