Regisztráció  Belépés
Aratóleves
... árpagyöngy, 5 dkg liszt, 5 dkg zsír (olaj). Fűszerek: 2 dkg fűszerpaprika, csipetnyi őrölt bors, 2 babérlevél, csipetnyi egész kömény, 1 teáskanál házi ételízesítő.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap leszűrjük, és hét deci vízben két babérlevéllel feltesszük főni. Egy másik edényben a füstölt tarjára annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és azt is a bab mellé, a tűzre tesszük....
2018-08-09 11:39:52
Provence-i kertészleves
... bazsalikom
4 gerezd foghagyma
4 evőkanál reszelt parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj


Elkészítés

Elkészítés: A fejtett babot beáztatjuk. A cukkinit hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradicsom ot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és a póréhagymát is felkockázzuk.
...
2018-07-23 23:47:17
Pad thai szuper egészségesen
... A sárgarépát és a cukkinit megtisztítjuk, spirálisan felvágjuk vagy vékony csíkokra (julienne-re) vágjuk. A paprikákat kimagozzuk, vékonyra szeleteljük. A hínártésztát 15 percre beáztatjuk, majd lecsepegtetjük.
A csonthéjas öntet elkészítéséhez egyszerűen összedolgozzuk az alapanyagokat, és hozzáadunk 0,8 dl vizet, hogy sűrű szószt kapjunk.
A zöldsége...
2018-06-30 23:58:25
Hamis túrógombóc (kölesgombóc)
... db citrom
nyírfacukor
5 ek kukoricadara
2 ek kókuszzsír vagy olaj
15 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

A kölest egy órára beáztatjuk, majd vízbe feltesszük főzni.
Amikor kezd puhulni és elfövi a levét, akkor 3 deci kókusztejet öntünk hozzá. Belefacsarjuk a citromok levét, a héját pedig belereszeljük és hozzáa...
2018-06-28 23:36:25
Arató menü
... 30 dkg füstölt hús, 1 közepes fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 3 dkg liszt, citromlé vagy borecet, 4 dkg rizs, 1 tojás sárgája, bors, só

A húst előző este beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leöblítjük, apró kockákra vágjuk, leöntjük 1,5 liter hideg vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, egészben hagyott hagymát, a fokhagyma gerezdeket, néhány szem borsot, és f...
2018-06-26 12:51:09
abaúj tavaszi kaszásleves
... hagyma,
3 cikk fokhagyma, 2 db babérlevél, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt,
só, szemes bors, fűszerpaprika, petrezselyem zöld,
Elkészítése:
A füstölt húst éjszakára beáztatjuk, majd hideg vízbe feltesszük főzni és hozzáadjuk a vörös
hagymát, fokhagymát, a babérlevelet és a szemes borsot.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret megpucoljuk, lereszeljü...
2018-06-03 09:07:10
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
... brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A ...
2018-05-30 17:56:55
Sertésfilé aszalt szilvával és brokkolival tálalva
... brokkolirózsa



A sertésfilét vastag karikára vágjuk, kézzel lapogatjuk, fűszerezzük sóval, borssal, vajon megsütjük.

A póréhagymát karikára vágjuk, a szilvát beáztatjuk a fehérborba, szegfűszeget, fahéjat teszünk hozzá.

A filé zsiradékán megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a roppanós brokkolirózsákat, majd az aszalt szilvát bor nélkül. A ...
2018-05-16 19:29:05
Receptek túróval!
... gyümölcsszörp (pl. narancs), 5 dkg mazsola, rum, 1 evőkanál kókuszreszelék, 3-4 evőkanál porcukor, 2,5 deci tejszín (habbá verve).

Elkészítése:
A mazsolát megmossuk és beáztatjuk a rumba, a kivit meghámozzuk és minden egyes darabból 3 egyforma karikát vágunk díszítésre, a többit apróra vágjuk, elosztjuk négy pohárba és meghintjük porcukorral.
A túrót, a mazsol...
2018-05-15 14:06:20
Borsófőzelék diófasírttal
... felöntjük tejjel.

Kevés cukorral ízesítjük, és vágott petrezselymet szórunk bele.

Így kiforraljuk.

Elkészítjük a diófasírtot:

A zsemléket beáztatjuk a tejbe, kinyomkodjuk.

A diót, a hagymát, a fokhagymát apróra vágjuk, beletesszük egy tálba.

Hozzáadjuk a lisztet, a kinyomkodott zsemléket, a tojást.

Megsóz...
2018-05-07 14:23:20
1 2 3 ........................79 80 .............119 120 .............158 159 160 
Címkék: babot előző, másik edényben, füstölt tarjára, tűzre tesszük, fejtett babot, cukkinit hámozatlanul, burgonyát meghámozzuk, megtisztított vöröshagymát, cukkinit megtisztítjuk, paprikákat kimagozzuk, csonthéjas öntet, órára beáztatjuk, citromok levét, héját pedig, húst előző, fokhagyma gerezdeket, füstölt húst, szemes borsot, sertésfilét vastag, póréhagymát karikára, szilvát beáztatjuk, filé zsiradékán, roppanós brokkolirózsákat, aszalt szilvát, mazsolát megmossuk, kivit meghámozzuk, többit apróra, zsemléket beáztatjuk, fokhagymát apróra, kinyomkodott zsemléket, brokkolirózsákat, kókuszreszelék, összedolgozzuk, elkészítéséhez, lecsepegtetjük, megtisztított, alapanyagokat, fűszerpaprika, belereszeljük, brokkolirózsa, gyümölcsszörp, petrezselymet, megtisztítjuk, babérlevéllel, belefacsarjuk, vöröshagymát, kertészleves, babérlevelet, diófasírttal, egészségesen, szegfűszeget, kukoricadara, borsófőzelék, kinyomkodjuk, hámozatlanul, kinyomkodott, felkockázzuk, petrezselyem, zsemlemorzsa, hínártésztát, meghámozzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.