Regisztráció  Belépés
ÁKK: Magyarország japán jenben bocsátott ki devizakötvényt
... mérföldkőnek nevezte az államadósság kezelésben, amely bizonyítja, hogy a magyar gazdaságpolitika iránti bizalom tovább erősödik.
A közlemény szerint miután tavaly az ország visszakerült befektetésre ajánlott kategóriába a hitelminősítőknél, megkezdődhetett újra a keleti piacépítés. A nemzetgazdasági miniszter tavaly év végén döntött újabb szamuráj-kötvény kibocsátásáról, ame...
2018-03-14 13:01:29
Brit lap: véget érhet a sikeres unortodox gazdaságpolitika
... alatti, a kormányzat mégis költségvetési többleteket halmoz fel. Emiatt is csökkent az államadósság a GDP 74 százalékára. A magyar adósbesorolás a BBB kategóriában tartózkodik, ami már a befektetésre ajánlott kategóriába tartozik.

Gazdasági sikerek

A MoneyWeek szerint Magyarország annak ellenére, hogy még nem egy nyugati gazdagságú fogyasztói társadalo...
2018-03-14 00:00:21
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
... nem kötelezi a hitelminősítőket arra, hogy az adott napokon tényleges osztályzat-módosítási lépéseket jelentsenek be.
A három nagy nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.
Tavaly a Standard & Poor's mellett...
2018-03-05 07:09:06
Hitelminősítés - Visszaemelte a befektetői kategóriába Oroszországot a Standard & Poor's
... nyomán az osztályzat eddigi pozitív kilátása stabilra módosul.
Az S&P Global Ratings pénteki döntése nyomán a nemzetközi intézményi befektetők szempontjából Oroszország ismét befektetésre ajánlott szuverén adósnak számít. A nemzetközi gyakorlat alapján ugyanis a befektetési társaságok általában két hitelminősítő osztályzatát veszik figyelembe annak meghatározásához, hogy egy ...
2018-02-24 07:03:52
Moody's: stabil hitelképességgel kezdik 2018-at Közép- és Kelet-Európa EU-gazdaságai
... kilátás van érvényben a Moody's osztályzati listáján.
Ezek közé tartozik Magyarország is.
A magyar államadósságot a három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch Ratings és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván.
A Fitch Ratings már 2016 májusában átsorolt...
2018-01-17 12:51:03
Felminősítette Horvátországot a Fitch Ratings
... új szuverén adósosztályzatok kilátása stabil.
Horvátország államadós-besorolása a pénteki felminősítés ellenére változatlanul a magas hozamú kategóriában van, egy fokozattal a befektetésre ajánlott sáv belépőszintje alatt.
Magyarországot a három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a ...
2018-01-12 23:37:38
Hitelminősítés - Februárban kezdődik a magyar államadós-osztályzatok jövő évi hitelminősítői vizsgálatsorozata
... nem kötelezi a hitelminősítőket arra, hogy az adott napokon tényleges osztályzat-módosítási lépéseket jelentsenek be.
A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.
A Fitch Ratings már tavaly májusban á...
2017-12-24 14:12:16
Két hitelminősítő is javította Szerbia adósosztályzatát
... péntek éjjel Londonban bejelentett felminősítésekkel egy időben mindkét cég stabil kilátást adott az új besorolásokra.
Szerbia államadós-besorolása mindazonáltal továbbra is a befektetésre nem ajánlott kategóriában van: az S&P és a Fitch által pénteken megadott "BB" osztályzat két fokozattal marad el a befektetési ajánlású sáv alapszintjét jelző "BBB mínusz"-tól.
A Stand...
2017-12-16 00:02:23
A Takarékbank idén 4, jövőre 4,2 százalékos GDP-növekedést vár
... tartósan ennek a sávnak az alján maradhat. Ezt az i...
2017-12-15 14:35:16
A parlament jóváhagyta a 2016-os költségvetés felhasználását
... 1,9 százalékra teljesült és a GDP-arányos államadósság is csökkent, ami hozzájárult a külső sérülékenységünk mérséklődéséhez. Ezzel párhuzamosan tavaly mindhárom nagy hitelminősítő befektetésre ajánlott kategóriába emelte Magyarországot, ami hozzájárul az adósságfinanszírozás stabilitásához - tette hozzá a tárcavezető, aki felidézte, 2016 tavaszára az Európai Bizottság értékelése ...
2017-11-28 10:12:03
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 48 
Címkék: Fitch Ratings, Kelet-Európa EU-gazdaságai, Felminősítette Horvátországot, Global Ratings, Európai Bizottság, sikeres unortodox, jövő héten, magyar adósosztályzatot, befektetői kategóriába, parlament jóváhagyta, 2016-os költségvetés, államadósság kezelésben, magyar gazdaságpolitika, közlemény szerint, ország visszakerült, keleti piacépítés, nemzetgazdasági miniszter, kormányzat mégis, magyar adósbesorolás, befektetésre ajánlott, nyugati gazdagságú, hitelminősítőket arra, adott napokon, három nagy, osztályzat eddigi, nemzetközi intézményi, nemzetközi gyakorlat, befektetési társaságok, magyar államadósságot, három piacvezető, pénteki felminősítés, magas hozamú, időben mindkét, befektetési ajánlású, alján maradhat, külső sérülékenységünk, adósosztályzatát, hitelminősítőket, adósosztályzatok, adósosztályzatot, gazdaságpolitika, hitelképességgel, sérülékenységünk, meghatározásához, megkezdődhetett, mérséklődéséhez, nemzetgazdasági, felhasználását, felminősítette, államadósságot, horvátországot,
© 2013 TVN.HU Kft.