Belépés
Hitelminősítés - Megerősítette az EU lehetséges legjobb osztályzatát a Moody's
... stabil kilátású "Baa3"-ra javította a szuverén magyar adósbesorolást, visszaemelve Magyarországot a befektetési ajánlású kategóriába. A "Baa3" besorolás a Moody's módszertanában a befektetésre ajánlott államadós-kategória alapszintje.
A másik két globális piacvezető hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Fitch Ratings is 2016-ban emelte vissza Magyarországot a befektetési aj...
2018-09-15 07:04:24
Moody's: az európai feltörekvő gazdaságok között a legnagyobb a stabil adósosztályzati kilátások aránya
... 68 százaléka - 69 ország - a nem befektetési ajánlású szuverén osztályzati kategóriában van, és csak 32 feltörekvő gazdaság, vagyis a teljes mezőny mintegy 32 százaléka szerepel a befektetésre ajánlott sávban.
A befektetési ajánlású csoportban van Magyarország is, amelyre a Moody's "Baa3" szintű államadós-besorolást tart érvényben. Ez azonos a másik két globális hitelminősítő...
2018-09-11 19:23:15
Lassult a gazdasági növekedés Görögországban
... devizában fennálló szuverén adósosztályzatát az államháztartási helyzet és a nemzetközi hitelezőkkel való viszony javulására hivatkozva. A "BB mínusz" adósosztályzat azonban így is befektetésre nem ajánlott kategória, és még két osztályzatjavítás kell ahhoz, hogy elérje a befektetésre ajánlott szint legalsó határát, a "BBB mínusz" szintet.
A Fitch várakozása szerint a 2018-20...
2018-09-03 14:22:03
Hitelminősítés - Megerősítette pozitív kilátással a magyar államadós-besorolásokat a Standard & Poor's
...
Az S&P - a többi hitelminősítőhöz hasonlóan - 2016-ban minősítette fel Magyarországot a befektetésre ajánlott kategóriába, és a besorolásokra éppen egy éve, tavaly augusztus óta tartja érvényben a további felminősítés távlati lehetőségére utaló pozitív kilátást.
A cég azonban az idei évre összeállított hivatalos menetrendje alapján 2018-ban már nem veszi napirendre a mag...
2018-08-18 11:57:13
Hitelminősítés - Elemzők: csalódást keltő a felminősítés elmaradása
... legutóbb 2010 decemberében volt példa - jegyezte meg.
Hangsúlyozta, összességében továbbra sem lehet rossz helyzetről beszélni, tekintettel arra, hogy Magyarország továbbra is befektetésre ajánlott kategóriában és a lehetséges felminősítés előszobájában maradt. Várhatóan a piacon sem okoz érdemi mozgást a döntés, a forint és a hozamkörnyezet most elsősorban a törökországi es...
2018-08-18 11:56:30
Hitelminősítés - Budapest adósosztályzatát sem vizsgálta a Moody's
... néhány nappal korábban a magyar államadós-besorolást is ugyanilyen mértékben, "Ba1" szintről egy fokozattal stabil kilátású "Baa3"-ra javította, visszaemelve ezzel Magyarországot a befektetésre ajánlott szuverén besorolási kategóriába.
A Moody's a magyar államadós-osztályzat idei első potenciális felülvizsgálati időpontját június 1-jére, múlt péntekre tűzte ki, de aznap éjjel...
2018-06-09 07:04:00
Megkapta az üzemeltetési engedélyeket a Wizz Air brit leányvállalata
... hogy ez a hitelminősítő a magyar szuverén adósbesorolásnál egy osztattal magasabbra sorolta a cég minősítését.
A három piacvezető nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch Ratings és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.
A Fitch és a Standard & Poo...
2018-05-03 13:11:26
ÁKK: Magyarország japán jenben bocsátott ki devizakötvényt
... mérföldkőnek nevezte az államadósság kezelésben, amely bizonyítja, hogy a magyar gazdaságpolitika iránti bizalom tovább erősödik.
A közlemény szerint miután tavaly az ország visszakerült befektetésre ajánlott kategóriába a hitelminősítőknél, megkezdődhetett újra a keleti piacépítés. A nemzetgazdasági miniszter tavaly év végén döntött újabb szamuráj-kötvény kibocsátásáról, ame...
2018-03-14 13:01:29
Brit lap: véget érhet a sikeres unortodox gazdaságpolitika
... alatti, a kormányzat mégis költségvetési többleteket halmoz fel. Emiatt is csökkent az államadósság a GDP 74 százalékára. A magyar adósbesorolás a BBB kategóriában tartózkodik, ami már a befektetésre ajánlott kategóriába tartozik.

Gazdasági sikerek

A MoneyWeek szerint Magyarország annak ellenére, hogy még nem egy nyugati gazdagságú fogyasztói társadalo...
2018-03-14 00:00:21
Hitelminősítés - A jövő héten vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings
... nem kötelezi a hitelminősítőket arra, hogy az adott napokon tényleges osztályzat-módosítási lépéseket jelentsenek be.
A három nagy nemzetközi hitelminősítő mindegyike 2016 óta a befektetésre ajánlott sávban - a Fitch és a Standard & Poor's "BBB mínusz", a Moody's ugyanennek megfelelő "Baa3" osztályzattal - tartja nyilván Magyarországot.
Tavaly a Standard & Poor's mellett...
2018-03-05 07:09:06
1 2 3 .......23 24 ....35 36 ...46 47 48 
Címkék: Wizz Air, Fitch Ratings, európai feltörekvő, stabil adósosztályzati, gazdasági növekedés, felminősítés elmaradása, üzemeltetési engedélyeket, sikeres unortodox, jövő héten, magyar adósosztályzatot, szuverén magyar, befektetési ajánlású, befektetésre ajánlott, teljes mezőny, államháztartási helyzet, nemzetközi hitelezőkkel, többi hitelminősítőhöz, besorolásokra éppen, további felminősítés, idei évre, lehetséges felminősítés, hozamkörnyezet most, fokozattal stabil, magyar szuverén, osztattal magasabbra, három piacvezető, államadósság kezelésben, magyar gazdaságpolitika, közlemény szerint, ország visszakerült, keleti piacépítés, nemzetgazdasági miniszter, kormányzat mégis, magyar adósbesorolás, nyugati gazdagságú, hitelminősítőket arra, adott napokon, három nagy, adósosztályzatát, hitelminősítőhöz, adósosztályzatot, gazdaságpolitika, hitelminősítőket, adósbesorolásnál, nemzetgazdasági, adósosztályzati, megkezdődhetett, államháztartási, felülvizsgálati, leányvállalata, magyarországot, hitelminősítés,
© 2013 TVN.HU Kft.