Regisztráció  Belépés
Bárd Miklós: A mély útban.
... kellék,
Mert aki vén, nem váltja lelkét,
Hát nem leszünk se kinn, se benn.

De jaj, nem így a fiatalja !
Ez könnyen vált, ha kedve tartja ,
A proletárkas befogadja,
Ha tavaszban kirajzanék.
Én nemzetem, ezt védve védjed,
Mert jaj, ha a mély útba téved,
Ezt elnyeli a szakadék.

(Budapest, 1932.

Budapesti Szemle....
2018-03-22 07:34:20
Aranyosi Ervin: Eső (avagy az élet körforgása)
... utcán,
némelyik gödörben,
másik homokbuckán.

Tudja, megérkezett,
sose tér már vissza,
hűs vízét a szomjas,
fáradt föld beissza,
magába öleli,
lassan befogadja,
rövid életének
örök végét adja...

Ez lenne hát minden
esőcsepp halála?
Ennyi volt az élet?
Nincsen benne hála?
Az eső csak esik,...
2018-03-17 12:54:21
Halálból élet
... megtapasztalhatod az Úr szeretetének végtelen mélységét. Melanchton Fülöp, a nagy reformátor így énekelt: "Emelj magadhoz, bennem élj!" Te is kiálts a mélységből szüntelen ahhoz, aki befogadja az elveszettet. Ne a halált válaszd, hanem Jézust követve járj az élet világosságában!

MA IS SZABADÍTÓ * Egy alkalommal, amikor több százan hallgatták Stewart Jakab angol evangeli...
2018-03-15 12:08:12
Idézetek képpel.
... neki még mit kellene megtanulni, elsajátítani, birtokolni. A gazdagodás valaminek a befogadása által akarjuk elérni. Így gondolta ez az evangéliumi gazdag ifjú is. Mit kell ég tegyek, befogadjak, birtokoljak? Ezt kérdi Jézust. És Jézus válasza nagyon meglepő: A tökéletességhez nem több minden kell, hanem kevesebb minden. "menj, add el mindenedet, és az árát oszd szét a szegények k...
2018-03-03 10:21:06
Tallóztam
Őrült egy világban élünk fiam.
Itt mindenkinek joga van!
A gyereknek jogai vannak, ezért az óvodába azt csinál, amit akar.
Így, ha a családjából olyan szokásokat visz magával, amit nehezen lehet tolerálni, akkor az óvónőnek, mivel neki is vannak jogai.
Joga van vagy felmondani, vagy megőrülni.
Iskola: a gyermeknek itt is jogai vannak, tehát joga van elkülde...
2018-03-02 03:21:04
Megbocsátás
... hogy most azonnal meg kellene neki bocsátania?
Ugyanazt a szeretetet, mellyel Isten szereti magát Krisztus Jézusban, kitölti a szívébe az ő Lelke által. Ha megnyitja a szívét, hogy befogadja, akkor az ő szeretete a maga szeretete lesz, az ő megbocsátása pedig a maga megbocsátása.
A beszélgetés során végig azért imádkoztam, hogy a keserűség lelke ne győzzön abban a konfli...
2018-03-01 19:16:47
Felmérés: a magyar lakosság szereti a kutyákat
...
Mint írják, a magyar lakosság háromnegyede nagy problémának érzékeli, hogy sok a kóbor kutya Magyarországon és a menhelyeknek nincs elég kapacitásuk arra, hogy mindet befogadják.
Ugyan 10-ből csak egy kutya kerül menhelyről a gazdájához, mégis van egy erős szándék a potenciális kutyatartók többségében, 60 százalékában a menhelyről való befogadásra. A magyarok a kutyatart...
2018-03-01 17:53:00
Őrült egy világban élünk
Őrült egy világban élünk fiam.
Itt mindenkinek joga van!
A gyereknek jogai vannak, ezért az óvodába azt csinál, amit akar.
Így, ha a családjából olyan szokásokat visz magával, amit nehezen lehet tolerálni, akkor az óvónőnek, mivel neki is vannak jogai.
Joga van vagy felmondani, vagy megőrülni.
Iskola: a gyermeknek itt is jogai vannak, tehát joga van elkülde...
2018-02-28 12:00:46
Menhely Alapítvány: 90 százalékos volt az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága
... fekhelyen aludt valaki.
Hozzátette, a segítő szervezetek ha kell, pótágyakon vagy plusz matracokon helyezik el a rászorulókat. Az ellátórendszer mindent megtesz annak érdekében, hogy befogadja azokat, akik kénytelenek éjszakájukat az éjjeli menedékhelyeken tölteni - hangsúlyozta.
Közölte azt is, a diszpécserszolgálat a 24 órában működő a krízisautót, az utcai szolgálato...
2018-02-26 08:31:24
Nem lehet kedves Isten előtt, aki felebarátját ....02.23
Mert mondom nektek: ha a ti igaz voltotok nem múlja felül az írástudókét és farizeusokét, semmiképp sem mentek be a mennyek országába.
Hallottátok, hogy ezt mondták a régieknek: ,,Ne ölj; aki pedig öl, méltó az ítéletre". Én viszont azt mondom nektek, hogy mindenki, aki haragszik testvérére, méltó az ítéletre. Ha valaki azt mondja a testvérének: ,,Oktalan”...
2018-02-23 08:28:39
1 2 3 ...................118 119 ..........177 178 .........235 236 237 
Címkék: Bárd Miklós, Aranyosi Ervin, Menhely Alapítvány, Budapesti Szemle, Melanchton Fülöp, Stewart Jakab, Krisztus Jézusban, mély útban, élet körforgása, magyar lakosság, világban élünk, éjjeli menedékhelyek, proletárkas befogadja, mély útba, nagy reformátor, mélységből szüntelen, halált válaszd, élet világosságában, gazdagodás valaminek, befogadása által, evangéliumi gazdag, árát oszd, gyereknek jogai, családjából olyan, maga szeretete, maga megbocsátása, beszélgetés során, keserűség lelke, kóbor kutya, menhelyeknek nincs, kutya kerül, erős szándék, potenciális kutyatartók, menhelyről való, segítő szervezetek, ellátórendszer mindent, éjjeli menedékhelyeken, utcai szolgálato, mennyek országába, menedékhelyeken, tökéletességhez, kihasználtsága, ellátórendszer, világosságában, magyarországon, menedékhelyek, megbocsátása, felebarátját, rászorulókat, menhelyeknek, elsajátítani, farizeusokét, éjszakájukat, háromnegyede, szeretetének, hangsúlyozta, százalékában, birtokoljak, megbocsátás, kapacitásuk, elveszettet, proletárkas,
© 2013 TVN.HU Kft.