|
|
|
... zsiradékon sütjük meg a kicsutkázott és gerezdekre vágott almákat.
A sült almákat kivesszük, majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.
Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májszeleteket, díszítjük a sült almával, meglocsoljuk kevés mártással, majd tálaljuk.
... |
2019-11-06 11:33:01 |
|
|
|
|
|
|
... puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejföl t (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vize... |
|
2018-09-15 23:43:44 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzü... |
2018-09-09 16:46:32 |
|
|
|
|
|
|
... rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, és kevés tejfölt. Hagyjuk hogy a sajtok elolvadjanak, és beforraljuk az egészet.
Közben a pulykaszeleteket alaposan beízesítem sóval, fűszerezem steak borssal, illetve zöldfűszerekkel (majoránna, kakukkfű), majd megsütöm rácsozott rostsütőn, olíva... |
|
2018-09-09 16:37:12 |
|
|
|
|
|
|
... balzsamkrémhez a cukrot karamellizáljuk, félrehúzzuk, és 1 percig állni hagyjuk. Felöntjük a szőlőlével, és lassan melegítjük, amíg a karamell feloldódik. Hozzáöntjük az ecetet, és felére beforraljuk (kb. 15 perc). Végül a keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, a lébe öntjük, és még egyet forralunk rajta.
Ha kihűlt, üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Bőségesen lesz belőle... |
|
2018-07-02 10:00:15 |
|
|
|
|
|
|
... eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszük hűlni.
Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák se... |
2018-06-10 10:35:45 |
|
|
|
|
|
|
... kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöldfűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra a... |
2018-05-02 23:39:08 |
|
|
|
|
|
|
... körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig.
A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.
Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
A hagy... |
2018-04-12 23:40:52 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát apróra kockázzuk.
A vajat fazékban felhevítjük. Beletesszük a barna csiperkét a hagymákkal, valamint a kakukkfűvel együtt, és megpirítjuk. Felöntjük a borral, és beforraljuk a felére. Hozzáadjuk az alaplét, beleöntünk 2,5 dl tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön forraljuk kb. 15 percig, majd a kakukkfű kiszedése után botmixerrel összeturmixo... |
2018-04-03 23:50:33 |
|
|
|
|
|
|
... megpirult, színt kapott, akkor cukorral is megszórjuk. Balzsamecettel megöntözzük.
Felöntjük a vörösbor megmaradt részével, és hozzáadjuk a hús levét is, leszűrve persze. Beforraljuk és a tejszínt meg a vajat is hozzáadjuk. Így félretesszük.
A húst meleg serpenyőben besózva megsütjük, és sült burgonyával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
[... |
2018-01-22 15:26:34 |
|
|
|
|