Belépés
Márton-Napi
... zsiradékon sütjük meg a kicsutkázott és gerezdekre vágott almákat.

A sült almákat kivesszük, majd a zsiradékot felengedjük a borral, ízesítjük a petrezselyemzölddel, és jól beforraljuk.

Meleg tálra helyezzük a pirosra sütött májszeleteket, díszítjük a sült almával, meglocsoljuk kevés mártással, majd tálaljuk.

...
2019-11-06 11:33:01
Paprikás csirke galuskával
... puhára pároljuk - ha netán elfőné a levét, nagyon kevés vízzel pótoljuk, mert akkor az igazi, ha a csirke a saját levében fő meg. Eltávolítjuk az ételből a zöldpaprikát, és rövid lére beforraljuk. Hozzáadjuk a tejföl t (nem kevergetjük, csak rázogatjuk a lábast, nehogy összetörjön a hús!), és 4-5 percig lassú tűzön forraljuk, melegen tartjuk. A galuskához felforralunk 3 liter vize...
2018-09-15 23:43:44
Töltött pecsenye
... megpirítjuk a kockákra vágott zöldségeket és a vöröshagymát, majd visszahelyezzü...
2018-09-09 16:46:32
Roston pulyka, sajtmártás, sült zöldségek
... rajta. Ezután hozzáadjuk a négyféle sajtot (én ezeket: pannónia, gelej sajt, kéksajt, füstölt parenyica), egy tojássárgáját, és kevés tejfölt. Hagyjuk hogy a sajtok elolvadjanak, és beforraljuk az egészet.

Közben a pulykaszeleteket alaposan beízesítem sóval, fűszerezem steak borssal, illetve zöldfűszerekkel (majoránna, kakukkfű), majd megsütöm rácsozott rostsütőn, olíva...
2018-09-09 16:37:12
Sült sajt borsos eperrel
... balzsamkrémhez a cukrot karamellizáljuk, félrehúzzuk, és 1 percig állni hagyjuk. Felöntjük a szőlőlével, és lassan melegítjük, amíg a karamell feloldódik. Hozzáöntjük az ecetet, és felére beforraljuk (kb. 15 perc). Végül a keményítőt elkeverjük 1 evőkanál vízzel, a lébe öntjük, és még egyet forralunk rajta.
Ha kihűlt, üvegbe töltjük, és hűtőben tároljuk. Bőségesen lesz belőle...
2018-07-02 10:00:15
Epres tiramisu
... eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni). A keményítőt egy kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszük hűlni.

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák se...
2018-06-10 10:35:45
Padlizsános-cukkinis tészta (riagatoni)
... kivételével megfuttatjuk rajta az előkészített hozzávalókat. Belekeverjük a paradicsompürét, felöntjük az alaplével és összeforgatjuk. A zöldfűszerekkel és sóval ízesítjük, majd gyenge tűzön beforraljuk a felére kb. 15 perc alatt.
A tésztát forrásban levő sós vízben a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük. Közben a megmosott, lerázott bazsalikomot finomra a...
2018-05-02 23:39:08
Paradicsomos gnocchi sütőben sütve
... körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig.
A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lábasba öntjük. Hozzáadunk 5 db bazsalikomlevelet, megsózzuk, megborsozzuk, és beforraljuk 15-20 perc alatt.
Közben a gnocchit a szokásos módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük. 10 dkg mozzarellát apróra darabolunk vagy durvára reszelünk.
A hagy...
2018-04-12 23:40:52
Fehérboros csiperkekrémleves
... fokhagymát apróra kockázzuk.
A vajat fazékban felhevítjük. Beletesszük a barna csiperkét a hagymákkal, valamint a kakukkfűvel együtt, és megpirítjuk. Felöntjük a borral, és beforraljuk a felére. Hozzáadjuk az alaplét, beleöntünk 2,5 dl tejszínt, és megsózzuk, megborsozzuk. Mérsékelt tűzön forraljuk kb. 15 percig, majd a kakukkfű kiszedése után botmixerrel összeturmixo...
2018-04-03 23:50:33
Serpenyős szűzszeletek sült körtével
... megpirult, színt kapott, akkor cukorral is megszórjuk. Balzsamecettel megöntözzük.

Felöntjük a vörösbor megmaradt részével, és hozzáadjuk a hús levét is, leszűrve persze. Beforraljuk és a tejszínt meg a vajat is hozzáadjuk. Így félretesszük.

A húst meleg serpenyőben besózva megsütjük, és sült burgonyával tálaljuk.

Jó étvágyat kívánunk!

[...
2018-01-22 15:26:34
1 2 3 ....16 17 ..24 25 ..32 33 34 
Címkék: sült almákat, zsiradékot felengedjük, pirosra sütött, sült almával, saját levében, galuskához felforralunk, kockákra vágott, négyféle sajtot, sajtok elolvadjanak, pulykaszeleteket alaposan, cukrot karamellizáljuk, karamell feloldódik, keményítőt elkeverjük, lébe öntjük, levéből félreteszünk, babapiskótákat mártogatni, kevés vízzel, babapiskótát kettétörünk, félretett eperszószba, pohár aljára, előkészített hozzávalókat, tésztát forrásban, csomagolásán olvasható, tüzet mérsékeljük, passzírozott paradicsomot, lábasba öntjük, szokásos módon, vajat fazékban, barna csiperkét, kakukkfűvel együtt, kakukkfű kiszedése, vörösbor megmaradt, húst meleg, pulykaszeleteket, belemártogatjuk, zöldfűszerekkel, karamellizáljuk, paradicsompürét, balzsamecettel, lecsepegtetjük, balzsamkrémhez, összeforgatjuk, visszahelyezzü, babapiskótákat, májszeleteket, tojássárgáját, körbeforgatva, meglocsoljuk, hozzávalókat, belekeverjük, megborsozzuk, félreteszünk, felforralunk, összeturmixo, elolvadjanak, félretesszük, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.