Belépés
Szegedi halászlé
... félbevágott vöröshagymát sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt pirospaprikával ízesítve és fejenként egy liter vizet hozzáöntve főzzük 2-2,5 órán keresztül.
3,A halfiléket beirdaljuk, kockára daraboljuk, megszórjuk kevés sóval, és felhasználásig hűtőbe tesszük.
4,Ha az alaplevünk elkészült, akkor passzírozzuk át egy tésztaszűrőn fakanállal vagy egy húsklopfolóva...
2024-02-09 18:15:19
Bajor csirkecomb
... combokat alaposan megmossuk, majd a fűszerkeverékkel jól meghintjük
és uha vajjal és zúzott fokhagymával átkenjük őket.

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd a combokat beirdaljuk és a
szalonnával megtűzdeljük. A maradék vajjal egy tepsit kikenünk.

A hagymát kisebb kockákra vágjuk és elterítjük a tepsi alján, majd rászórjuk
a megmaradt sz...
2023-09-24 06:23:23
Az európai léptékű események mellett a Márton-nap alkalmat
... fehérbor
Elkészítés:
Bekapcsoljuk a sütőt 170 fokra.
A fűszereket jól elkeverjük az olajban.
A megtisztított és szárazra törölt combokat középen elvágjuk, óvatosan beirdaljuk.
Ezután a sós-borsos olajjal jól bemasszírozzuk a húst, és a picit megolajozott tepsibe rakjuk.
Köréjük rendezzük a megpucolt fokhagymagerezdeket, a negyedekre vágott hagymát és ...
2020-11-11 08:48:31
Márton-Napi
... Ropogósra sütjük, a zsírt leszűrjük.
A tejbe egy gerezd fokhagymát aprítunk, és májra öntjük, majd néhány órát állni hagyjuk hűtőben.
A megmosott és szárazra törölt libamellet beirdaljuk, és bedörzsöljük sóval, borssal és majorannával. Egy serpenyőben felforrósítunk egy kevés leszűrt libazsírt és elősütjük a libamelleket. Ezután tepsibe tesszük, egy kevés vizet öntünk al...
2019-11-03 12:53:47
Ropogós baconös sült krumpli
... olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olajba.
A burgonyát alaposan megtisztítjuk és éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
A bacont kisebb szeletekre vágjuk. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhely...
2018-10-22 15:57:49
Sertéscsülök pékné módra hagymaágyon sütve
... nagy nyél nélküli serpenyőt kizsírozunk, ráterítjük a krumplit. Megsózzuk, megborsozzuk, meghintjük a (sült krumplis) fűszerkeverékkel.
Rátesszük a húst, a bőrét átlósan beirdaljuk. Megszórjuk borssal és majoránnával, megkenjük a zsírral.
A hagymákat megpucoljuk, a vöröshagymát négybe vágjuk, a paradicsomokat megfelezzük. A zöldségeket a serpenyőbe tesszü...
2018-09-22 00:29:59
Rozéra sült kacsamell narancsos sárgarépalekvárral
... Hozzávalók:
- 4 db kacsamell - 1 liter zöldséglé - 200 gr polenta (puliszka) - 2 dl tej - 15 dkg szeletelt, pirított mandula - só - bors - 4 evőkanál narancsos répalekvár
A kacsamellet beirdaljuk, majd serpenyőben, a bőrével lefelé addig sütjük, míg a zsírját kiengedi. Ezután 80 fokos sütőben 20-30 perc alatt rózsaszínre sütjük. A zöldséglevet felforraljuk, beleöntjük a...
2018-09-09 16:24:55
Aszalt szilvás kacsamell
... alma

őrölt gyömbér
őrölt szerecsendió

elkészítés
Az aszalt szilvát a vörösborba áztatjuk, a zsemlét pedig a tejbe.
A kacsamellek bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
A megpuhult, kicsavart zsemlét összekeverjük a lecsepegtetett, apróra vágott szilvával. Hozzáadjuk a tojást, a durvára reszelt a...
2018-09-09 16:12:46
Kiliti kolbászleves
... főzőtejszín, 2 dl tejföl, 1 evőkanál mustár, 1 citrom leve. A galuskához: 3 evőkanál liszt, 1 tojás, csipetnyi só.
Előkészítjük a hozzávalókat. A szalonnát szeletekre vágjuk, és beirdaljuk. A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A kétféle kolbászt felkarikázzuk.
A felhevített bográcsban kakastaréjokat készítünk a szalonnából. Amikor már szép pirosra sültek, kiszed...
2018-08-08 13:01:21
Sült hekk
...2 db hekk
4 teáskanál só
150 g búzaliszt
50 g pirospaprika
2 dl olaj a sütéshez


A hekktörzsek hasát vágjuk végig.

Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként.

A törzseket kívül-belül alaposan sózzuk be. Nyugodtan adagoljuk a sót, nehéz elsózni, könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele.

Közben a l...
2018-01-29 20:18:00
1 2 3 .....17 18 ...26 27 ..34 35 
Címkék: európai léptékű, tetejére szórt, liter vizet, halfiléket beirdaljuk, alaplevünk elkészült, tésztaszűrőn fakanállal, szalonnát vékony, combokat beirdaljuk, maradék vajjal, tepsit kikenünk, hagymát kisebb, tepsi alján, sós-borsos olajjal, picit megolajozott, negyedekre vágott, zsírt leszűrjük, gerezd fokhagymát, serpenyőben felforrósítunk, kevés leszűrt, kevés vizet, tálba öntjük, fokhagymát átpréseljük, köménnyel belekeverjük, burgonyát alaposan, bacont kisebb, beirdalt krumplikat, bevagdosott részükkel, bőrét átlósan, hagymákat megpucoljuk, vöröshagymát négybe, paradicsomokat megfelezzük, serpenyőbe tesszü, kacsamellet beirdaljuk, bőrével lefelé, zsírját kiengedi, zöldséglevet felforraljuk, aszalt szilvát, vörösborba áztatjuk, zsemlét pedig, kacsamellek bőrös, durvára reszelt, szalonnát szeletekre, fokhagymát apróra, kétféle kolbászt, felhevített bográcsban, hekktörzsek hasát, törzseket kívül-belül, fűszerkeverékkel, centiméterenként, pirospaprikával, keresztirányban, lecsepegtetett, kakastaréjokat,
© 2013 TVN.HU Kft.