Belépés
Zöldbabfőzelék palóc módra
... kb. 15 percig főzöm, majd beleadom a burgonyát is, együtt főzöm puhulásig.

Közben az olajjal és liszttel világosbarna rántást készítek (fele teljes kiőrlésű volt), beledinsztelem a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, belekeverem a tejfölt és kb. 3 dl vízzel simára keverem (nem lesz csomós, és nem kell kétszer kikeverni), folyamatosan kevergetve a főzelékhez adom....
2018-07-17 23:55:52
Frankfurti leves pirított virslivel
... főzöm.

Közben egy kis serpenyőben a virslit pár csepp olajon kicsit körbepirítom, félreteszem.

Az olajból és a lisztből barna rántást készítek, amibe beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is rövid ideig, félrehúzom. Meghintem pirospaprikával, elkeverem benne a hideg tejfölt és annyi hideg vizet, hogy folyékony állagú legyen a rántás, a leve...
2017-01-28 22:17:02
Pásztortarhonya gazdagon
... piros arany
1 erőleves kocka

Elkészítés:

A szalonnát kevés zsiradékban kisütöm, majd benne előbb a vöröshagymát megpirítom, utána a fokhagymát is beledinsztelem. A húst hozzáadom, fehéredésig forgatom, majd megszórom pirospaprikával, beleteszem a zöldpaprikát és a paradicsomot. Sózom, borsozom, őrölt köménnyel meghintem, majd saját levében a húst ta...
2015-10-07 20:03:42
Frankfurti leves pirított virslivel
... puhulásig főzöm.

Közben egy kis serpenyőben a virslit pár csepp olajon kicsit körbepirítom, félreteszem.

Az olajból és a lisztből barna rántást készítek, amibe beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is rövid ideig, félrehúzom. Meghintem pirospaprikával, elkeverem benne a hideg tejfölt és annyi hideg vizet, hogy folyékony állagú legyen a rántás, a le...
2015-09-16 22:10:34
Egyszerű babfőzelék kímélően
... a felfújódást. Babérral, sóval ízesítem, szódabikarbónát szórok bele, puhulásig csendesen főzöm.

Közben az olajból és lisztből világos barna rántást készítek, amelybe beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát is. Meghintem pirospaprikával, beleöntöm a tejfölt, és kb. 1 dl hideg vizet. Simára keverem, hígítom még kevés vízzel, és a főzelékbe keverem (nem lesz csom...
2015-01-21 21:19:59
Melengető lebbencsleves
... Szűrőlapáttal kiveszem a megsült szalonnát, kolbászt, félreteszem, a visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) szép egyenletes világosbarnára pirítom a tésztát. Beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, hozzáadom a krumplikockákat és a kisütött szalonna- és kolbászdarabokat. Felengedem kb 1,3 liter vízzel.

Fűszer...
2014-12-27 00:59:31
Ludas kása
... hűlt húst és a kihűlt zöldségeket, gombát kis darabokra aprítom.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítem, a rizst benne üvegesre futtatom. Beledinsztelem a kis fej finomra aprított vöröshagymát, a zöldborsót elkeverem benne, felöntöm háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózom, bőven borsozom, lassan puhulásig párolom, kb. 15-20 percig (nem ...
2014-11-10 20:07:52
Ludas kása
... hűlt húst és a kihűlt zöldségeket, gombát kis darabokra aprítom.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítem, a rizst benne üvegesre futtatom. Beledinsztelem a kis fej finomra aprított vöröshagymát, a zöldborsót elkeverem benne, felöntöm háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózom, bőven borsozom, lassan puhulásig párolom, kb. 15-20 percig (nem ...
2014-11-10 19:55:51
Melengető lebbencsleves
... Szűrőlapáttal kiveszem a megsült szalonnát, kolbászt, félreteszem, a visszamaradt zsiradékban (ha soknak találjuk, vegyünk ki belőle) szép egyenletes világosbarnára pirítom a tésztát. Beledinsztelem a vöröshagymát, majd a fokhagymát, meghintem pirospaprikával, hozzáadom a krumplikockákat és a kisütött szalonna- és kolbászdarabokat. Felengedem kb 1,3 liter vízzel.

Fűszer...
2014-03-30 18:46:45
Paradicsomos káposztafőzelék fasírtgolyókkal
... hideg vízzel (a káposzta is enged vizet). Beleadom a paradicsomot, a citromhéjat és a köményt.

Amíg felforr, zsemleszínű rántást készítek az olajból és lisztből, amelybe beledinsztelem a vöröshagymát. Megszórom pirospaprikával, felengedem kb. 3 dl hideg vízzel, és a főzelékhez adom, együtt rövid idő alatt összeforralom. Közben ízlés szerint sóval és cukorral ízesítem....
2014-01-22 23:13:02
1 2 
Címkék: főzelékhez adom, lisztből barna, hideg tejfölt, szalonnát kevés, vöröshagymát megpirítom, húst hozzáadom, főzelékbe keverem, megsült szalonnát, visszamaradt zsiradékban, kisütött szalonna-, kihűlt zöldségeket, nagy tapadásmentes, levesről leszedett, rizst benne, zöldborsót elkeverem, kolbászdarabokat, krumplikockákat, pirospaprikával, fasírtgolyókkal, káposztafőzelék, pásztortarhonya, szódabikarbónát, beledinsztelem, zöldbabfőzelék, világosbarnára, szűrőlapáttal, tapadásmentes, lebbencsleves, összeforralom, visszamaradt, zöldpaprikát, vöröshagymát, paradicsomot, folyamatosan, paradicsomos, körbepirítom, világosbarna, felfújódást, zöldségeket, félreteszem, serpenyőben, zsiradékban, zsemleszínű, citromhéjat, belekeverem, háromszoros, fehéredésig, elkészítés, fokhagymát, megpirítom, egyenletes, babfőzelék, felengedem, frankfurti, főzelékhez, félrehúzom, mennyiségű, beleteszem, kevergetve, felhevítem, zöldborsót, virslivel, hozzáadom, meghintem, puhulásig, köménnyel, megszórom, darabokra, elkeverem, leszedett, melengető,
© 2013 TVN.HU Kft.