|
|
|
... hirtelen mindkét oldalukat átsütjük, kiemeljük, félretesszük.
A visszamaradt zsiradékban a zöldségeket kevergetve addig pirítjuk, míg enyhe pírt nem kap a szélük, majd beledinszteljük a hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, babérral, citromhéjjal fűszerezzük.
A zöldségágyra fektetjük az elősütött hússzeleteket, kb. 2 dl vizet adunk hozzá, és addig pároljuk - mindig m... |
2016-03-05 11:40:40 |
|
|
|
|
|
|
... megpuhulnak.
Közben a lisztből kb. 2 evőkanál olajjal világos zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük az aprított vöröshagymát, a kaprot (vagy petrezselymet), elkeverjük a tejföllel és kevés vízzel.
A karalábékat kivesszük, berántjuk a ... |
|
2015-07-27 01:07:31 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségeket tisztítás után kis kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon dinszteljük sűrű kevergetéssel, majd beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. Elkeverjük a liszttel és az őrölt paprikával, azonnal felengedjük kb. 1,2 l. vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
Amint felforr, beleadjuk a feld... |
2015-07-18 22:11:57 |
|
|
|
|
|
|
... kockákra, a hagymákat finomra aprítjuk.
A burgonyát feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi.
Közben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. A rántásba keverjük a tejfölt, a pirospaprikát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy kikeverve folyékony állagú legyen, majd a főzeléket berántjuk vele.... |
|
2015-04-29 22:30:10 |
|
|
|
|
|
|
... ecet vagy citromlé
Elkészítés:
A tököt kevés vízben (elég sok levet enged) tesszük fel főni sóval és kevés ecettel. Közben zsemleszínű rántást készítünk, melybe beledinszteljük a vöröshagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, vízzel elkeverjük, és ahogy felforrt a tök, beleadjuk a rántást. A tejfölt is simára keverjük kevés forró főzelékkel, és hozzákeverjük... |
|
2015-03-17 21:11:34 |
|
|
|
|
|
|
... Valamint:
3 db tojás
aprított petrezselyemzöld
pár csepp ecet
Elkészítés:
A zsiradékkal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd beledinszteljük röviden a köményt és a fokhagymát is. Meghintjük őrölt paprikával, elkeverjük, és rögtön felengedjük 1 liter vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, babérral, ízesítővel, és felforralj... |
2015-02-11 23:00:46 |
|
|
|
|
|
|
... sót. Alaposan összedolgozzuk, ameddig a mártást elkészítjük, a hűtőben pihentetjük.
Kb. 5 literes vastag aljú edénybe a lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a másik vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük kb. 0,5 l vízzel, rögtön sózzuk, hogy a letapadt liszt feloldódjon, beleöntjük a paradicsomlét. Ízesítjük cukorral, citromh... |
2014-07-02 19:17:12 |
|
|
|
|
|
|
... kb. 1 bő teáskanál durvára őrölt tarkabors
1 teáskanál liszt
kevés ételízesítő
só
Elkészítés:
A szalonnát az olajban kisütjük, beledinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Rátesszük a húst, erős hőfokon néhány percig keverjük-pirítjuk, sóval, bőven borssal, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikakrémet. Takarékra vessz... |
2014-04-08 22:17:17 |
|
|
|
|
|
|
... (szárított vagy fagyasztott)
cukor
só
kb. 4 dkg száraz aprótészta
Elkészítés:
Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a vöröshagymát. Félrehúzzuk, meghintjük pirospaprikával, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, cukorral, bazsalikommal ízesítjük.
Amint ... |
2014-02-16 19:44:02 |
|
|
|
|
|
|
... húst és a kihűlt zöldségeket, gombát kis darabokra aprítjuk.
Egy nagy tapadásmentes serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítjük, üvegesre futtatjuk benne a rizst. Beledinszteljük a kis fej finomra aprított vöröshagymát, elkeverjük benne a zöldborsót, felöntjük háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózzuk, bőven borsozzuk, lassan puhulásig pároljuk, 15-20 percig... |
2013-11-08 12:24:17 |
|
|
|
|