Belépés
Marhavadas,spagatti
... hirtelen mindkét oldalukat átsütjük, kiemeljük, félretesszük.

A visszamaradt zsiradékban a zöldségeket kevergetve addig pirítjuk, míg enyhe pírt nem kap a szélük, majd beledinszteljük a hagymákat. Sózzuk, borsozzuk, babérral, citromhéjjal fűszerezzük.

A zöldségágyra fektetjük az elősütött hússzeleteket, kb. 2 dl vizet adunk hozzá, és addig pároljuk - mindig m...
2016-03-05 11:40:40
Gombás hússal töltött karalábé
... megpuhulnak.



Közben a lisztből kb. 2 evőkanál olajjal világos zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük az aprított vöröshagymát, a kaprot (vagy petrezselymet), elkeverjük a tejföllel és kevés vízzel.

A karalábékat kivesszük, berántjuk a ...
2015-07-27 01:07:31
Gombaleves szaggatott galuskával
... zöldségeket tisztítás után kis kockákra, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

Felhevített olajban a zöldségeket magas hőfokon dinszteljük sűrű kevergetéssel, majd beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. Elkeverjük a liszttel és az őrölt paprikával, azonnal felengedjük kb. 1,2 l. vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

Amint felforr, beleadjuk a feld...
2015-07-18 22:11:57
Zellerzöldes burgonyafőzelék
... kockákra, a hagymákat finomra aprítjuk.

A burgonyát feltesszük főni annyi vízben amennyi ellepi.

Közben az olajból és lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a vöröshagymát és a fokhagymát is. A rántásba keverjük a tejfölt, a pirospaprikát, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy kikeverve folyékony állagú legyen, majd a főzeléket berántjuk vele....
2015-04-29 22:30:10
Zsenge tökfőzelék kaporral
... ecet vagy citromlé

Elkészítés:

A tököt kevés vízben (elég sok levet enged) tesszük fel főni sóval és kevés ecettel. Közben zsemleszínű rántást készítünk, melybe beledinszteljük a vöröshagymát, megszórjuk kevés pirospaprikával, vízzel elkeverjük, és ahogy felforrt a tök, beleadjuk a rántást. A tejfölt is simára keverjük kevés forró főzelékkel, és hozzákeverjük...
2015-03-17 21:11:34
Bevert pikáns tojásleves
... Valamint:
3 db tojás
aprított petrezselyemzöld
pár csepp ecet

Elkészítés:

A zsiradékkal és a liszttel zsemleszínű rántást készítünk, majd beledinszteljük röviden a köményt és a fokhagymát is. Meghintjük őrölt paprikával, elkeverjük, és rögtön felengedjük 1 liter vízzel. Fűszerezzük sóval, borssal, babérral, ízesítővel, és felforralj...
2015-02-11 23:00:46
Bazsalikomos töltött paprika
... sót. Alaposan összedolgozzuk, ameddig a mártást elkészítjük, a hűtőben pihentetjük.

Kb. 5 literes vastag aljú edénybe a lisztből és olajból zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a másik vöröshagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük kb. 0,5 l vízzel, rögtön sózzuk, hogy a letapadt liszt feloldódjon, beleöntjük a paradicsomlét. Ízesítjük cukorral, citromh...
2014-07-02 19:17:12
Zöldborsós aprópecsenye
... kb. 1 bő teáskanál durvára őrölt tarkabors
1 teáskanál liszt
kevés ételízesítő


Elkészítés:

A szalonnát az olajban kisütjük, beledinszteljük a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Rátesszük a húst, erős hőfokon néhány percig keverjük-pirítjuk, sóval, bőven borssal, majoránnával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikakrémet. Takarékra vessz...
2014-04-08 22:17:17
Egyszerű téli paradicsomleves
... (szárított vagy fagyasztott)
cukor

kb. 4 dkg száraz aprótészta

Elkészítés:

Az olajból és a lisztből zsemleszínű rántást készítünk, beledinszteljük a vöröshagymát. Félrehúzzuk, meghintjük pirospaprikával, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, cukorral, bazsalikommal ízesítjük.

Amint ...
2014-02-16 19:44:02
Libás receptek nem csak Márton-napra
... húst és a kihűlt zöldségeket, gombát kis darabokra aprítjuk.

Egy nagy tapadásmentes serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítjük, üvegesre futtatjuk benne a rizst. Beledinszteljük a kis fej finomra aprított vöröshagymát, elkeverjük benne a zöldborsót, felöntjük háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózzuk, bőven borsozzuk, lassan puhulásig pároljuk, 15-20 percig...
2013-11-08 12:24:17
1 2 
Címkék: visszamaradt zsiradékban, zöldségeket kevergetve, zöldségágyra fektetjük, elősütött hússzeleteket, aprított vöröshagymát, karalábékat kivesszük, fokhagymát finomra, zöldségeket magas, őrölt paprikával, hagymákat finomra, burgonyát feltesszük, rántásba keverjük, főzeléket berántjuk, tököt kevés, liszttel zsemleszínű, mártást elkészítjük, hűtőben pihentetjük, másik vöröshagymát, letapadt liszt, olajban kisütjük, lisztből zsemleszínű, sűrített paradicsomot, kihűlt zöldségeket, nagy tapadásmentes, levesről leszedett, petrezselyemzöld, pirospaprikával, paradicsomleves, beledinszteljük, burgonyafőzelék, összedolgozzuk, receptgaleriak, paprikakrémet, petrezselymet, paradicsomlét, hozzákeverjük, bazsalikommal, tapadásmentes, hússzeleteket, kevergetéssel, pirospaprikát, vöröshagymát, majoránnával, visszamaradt, citromhéjjal, félretesszük, bazsalikomos, zellerzöldes, paradicsomot, aprópecsenye, zöldségágyra, megpuhulnak, mindmegette, félrehúzzuk, zsemleszínű, felengedjük, fűszerezzük, elkészítjük, pihentetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.