Regisztráció  Belépés
Zabpelyhes energiagolyó
... chia mag


Elkészítés

A banánt összeturmixoljuk a meghámozott, feldarabolt gyömbérrel, majd a tőzegáfonyával. Áttesszük egy tálba, és fakanállal beleforgatjuk a zabpelyhet.
A durvára aprított kesudiót elvegyítjük a chia maggal, és a zabpelyhes keverékbe dolgozzuk. Ha nagyon ragad, még egy kis zabpelyhet adunk hozzá. Ne legyen túl sűrű...
2018-07-18 23:27:12
Epres joghurtfagyi
... fagyasztóba tesszük 1 órára.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük ...
2018-07-17 14:10:51
BARACKOS PITE - variációk
... zsemlemorzsa, 3 evőkanál porcukor, zsiradék

Habosra keverjük a margarint a sima és vaníliás cukorral, tojásságával, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, végül óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is.

A tésztát lisztes, zsírozott tepsibe öntjük, megszórjuk a zsemlemorzsával, és magházzal lefelé ráfektetjük a félbevágott barackokat.
...
2018-07-16 10:55:00
Lecsó
... hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
Beleforgatjuk a zöldpaprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük, végül utánasózzuk.
Petrezselymes burgonyával, párolt rizzsel vagy egyszerűen friss házikenyérrel kínálhat...
2018-07-15 00:53:45
Fordított barackos túrótorta
... darabolt barackokkal kirakjuk a forma alját.
A krémhez a pudingot sűrűre főzzük a tejjel, a konzerv levével, a cukorral és a vaníliás cukorral. Kicsit hagyjuk hűlni, majd beleforgatjuk a krémtúró t is és ráöntjük a barack darabokra.
A ütőporral elvegyített liszthez hozzáadjuk a tojást, a cukrot, az étolajat és a sót és jól összekeverjük, majd ráöntjük a ...
2018-07-15 00:49:15
Olasz mandulatorta - (Emese alap tortái)
... 10 dkg ét tortabevonó
5 dkg mandulapehely
1 ek. kakaópor

Elkészítése: A mandulát durvára daráljuk. A tojássárgákat a kétféle cukorral krémesre keverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral, mandulával, citromhéjjal elvegyített lisztet. Apránként hozzáadjuk a citromlével keményre vert tojásfehérjét. Margarinnal kikent, kilisztezett 26 cm-es kapcsos formába tesszü...
2018-07-13 13:05:45
Tonhalas szélesmetélt
... felvágott chilit, a negyedelt koktélparadicsomot rátesszük úgy, hogy kikapcsoljuk a tüzet. Hozzáadunk 1 evőkanál kapribogyót. Amikor kezd a serpenyő kihűlni, visszakapcsoljuk a tüzet, beleforgatjuk a megfőtt tésztánkat. Újra kikacsoljuk a lángot, hozzáadjuk a tonhalkonzervet úgy, hogy maradjon rajta egy kis olaj. Ráfacsarunk egy kis citromlevet. Tálaláskor friss, vágott petrezsely...
2018-07-12 10:15:30
Orosz krémes
... megkenjük, egymásra helyezzük, és a tetejét is megkenjük a krémmel. A süteményt ezután néhány órára hűtőbe tesszük.
A cukrot egy serpenyőbe tesszük, felolvasztjuk, és a diót beleforgatjuk. Vajjal lekent tányérra borítjuk. Amikor kihűlt, aprítógépbe tesszük és felaprítjuk. A sütemény tetejét megszórjuk a karamelles aprított dióval, és szeletelve tálaljuk.

[k...
2018-07-10 23:54:09
Diós piskótás krémes
... visszakapcsolva belekavarjuk a 2 tojássárgáját, és 2-3 részben az olajat.
Összevegyítjük a diót, a darált babapiskótát és a sütőport, majd 2-3 részben rászórjuk a habra és óvatosan beleforgatjuk, hogy ne törjön össze .

Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben elsimítjuk a tésztát (40x28 cm) és 8-10 perc alatt megsütjük (tűpróba).
Ha kihűlt a tészta, keresztbe f...
2018-07-07 06:37:58
Túrógombóc az erdélyi nagymama szerint
... jönnek.



Közben a zsemlemorzsát cukorral és egy kis vajjal megpirítjuk.

A kifőtt gombócokat kivesszük, egyenesen a zsemlemorzsába tesszük, beleforgatjuk.

Az elkészült gombócokat, cukros vagy vaníliás cukros tejföllel tálaljuk, kis porcukorral m...
2018-07-05 23:57:20
1 2 3 ..................226 ..........339 .........451 452 
Címkék: BARACKOS PITE, erdélyi nagymama, banánt összeturmixoljuk, durvára aprított, chia maggal, zabpelyhes keverékbe, epret megmossuk, fagyos joghurtmasszát, joghurtmasszát fogyasztás, liszttel elkevert, felvert tojásfehérjét, tésztát lisztes, félbevágott barackokat, forma alját, pudingot sűrűre, konzerv levével, vaníliás cukorral, barack darabokra, ütőporral elvegyített, mandulát durvára, kétféle cukorral, citromlével keményre, serpenyő kihűlni, megfőtt tésztánkat, süteményt ezután, serpenyőbe tesszük, diót beleforgatjuk, sütemény tetejét, karamelles aprított, darált babapiskótát, zsemlemorzsát cukorral, kifőtt gombócokat, zsemlemorzsába tesszük, elkészült gombócokat, összeturmixoljuk, visszakapcsoljuk, pirospaprikával, tonhalkonzervet, zsemlemorzsával, visszakapcsolva, joghurtmasszát, összevegyítjük, tőzegáfonyával, zsemlemorzsába, tojásfehérjét, beleforgatjuk, petrezselymes, házikenyérrel, mandulapehely, zsemlemorzsát, visszatesszük, összekeverjük, tojássárgákat, tojássárgáját, felolvasztjuk, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.