|
|
|
... elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
Krém: 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverü... |
2011-01-17 00:06:19 |
|
|
|
|
|
|
... A 3 tojássárgáját 3-4 evőkanál forróvízzel, keverőgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük, hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, és 2 percig verjük, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Elvegyítjük a lisztet, keményítőt, kakaót és a sütőport, felét a tojáskrémhez adjuk, és alacsony fokozaton belekeverjük, majd a maradékot hasonló módon dolgozzuk bele.... |
|
2011-01-16 23:29:00 |
|
|
|
|
|
|
... cukor elolvad benne. Beleszórjuk a citromhéjat és a sót. Félretesszük. A gyümölcsöt leszűrjük, ha kell, kimagozzuk és feldaraboljuk. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A piskótalapot betesszük egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntjük, és kis lángon addig keverjük, amíg folyósra nem oldódik. Ha langyosra hűlt, beleforgatjuk... |
2011-01-16 23:27:07 |
|
|
|
|
|
|
... kis lángra téve, folyamatosan, a zselatin oldódásáig kevergetjük. A már kihűlt rizsbe belekeverjük az ugyancsak kihűlt, de még nem dermedt zselatint, majd a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. A vékony piskótalapot belefektetjük, egy kapcsos tortaformába, és ráhalmozzuk a habos rizst. A tetejét egyenletesre simítjuk, majd fóliával befedve, a hűtőben megdermesztjük. Ez legalább... |
|
2011-01-16 23:25:30 |
|
|
|
|
|
|
... csomag sütőporral és 10 deka puha margarinnal habosra keverünk. Egy deci tejet, négy deci (20 dkg) lisztet meg egy evőkanál olajat dolgozunk bele, és a tojások habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Kizsírozott közepes (20-40 cm-es) tepsibe simítjuk, és megtisztított, kimagozott meggyel sűrűn megszórjuk. (Ha gazdagabban akarjuk adni, még apró kockára vágott étcsokoládét is hinthetü... |
|
2011-01-16 23:11:03 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: piskóta, csokoládéöntet, kókuszreszelék.
Téglalap alakú piskótát veszünk (vagy sütünk), kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, a darabokat híg csokoládéöntetbe mártjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Csokoládéöntet: 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot, 5 evőkanál vizet állandóan keverve felforralunk. A tűzről levéve egy diónyi vajat teszünk bele (ettől f... |
2011-01-16 22:51:57 |
|
|
|
|
|
|
... csokoládéglazúr
Elkészítés:
Összekeverjük a lisztet a sütőporral, habosra kavarjuk a cukrot a margarinnal, hozzáadju... |
2011-01-16 19:04:02 |
|
|
|
|
|
|
... íme, a kis comb!
A csontot érdemes lekapargatni, szebb lesz!
A szárny többi részét akár levesbe is főzhetjük, de ugyanígy el is készíthetjük. Enyhén besózzuk, beleforgatjuk a pácba, és legalább 12 órát érleljük.
Bepácolva figyelnek a combnak álcázott szárnyak
A római köményes mártogatóshoz a joghurtban elkeverjük a római köményt, a zúz... |
2011-01-16 18:38:28 |
|
|
|
|
|
|
... vaj,
1 evőkanál tejföl,
só,
pirospaprika,
köménymag,
h... |
2011-01-16 14:01:15 |
|
|
|
|
|
|
... mazsolaszemek
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.
Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.
Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukr... |
2011-01-16 13:30:55 |
|
|
|
|