Belépés
Vendégváró sütemény
... elvegyített lisztet, majd kemény habot verünk a 7 tojásfehérjéből, a maradék 3 evőkanál cukor hozzáadásával. Óvatosan fellazítjuk egy kis habbal a cukros-lisztes sárgáját, majd lassan beleforgatjuk az összes habot. Közepes tepsiben megsütjük, akkorában, amelyben a barna lapokat is sütöttük.
Krém: 20 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral habosra keverü...
2011-01-17 00:06:19
Sárgabarackos tejszínes torta
... A 3 tojássárgáját 3-4 evőkanál forróvízzel, keverőgéppel a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra verjük, hozzátesszük a cukrot és a vaníliás cukrot, és 2 percig verjük, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét. Elvegyítjük a lisztet, keményítőt, kakaót és a sütőport, felét a tojáskrémhez adjuk, és alacsony fokozaton belekeverjük, majd a maradékot hasonló módon dolgozzuk bele....
2011-01-16 23:29:00
Sajtos túrótorta
... cukor elolvad benne. Beleszórjuk a citromhéjat és a sót. Félretesszük. A gyümölcsöt leszűrjük, ha kell, kimagozzuk és feldaraboljuk. A tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós keverékbe. A piskótalapot betesszük egy kapcsos tortaformába. A tejet a zselatinra öntjük, és kis lángon addig keverjük, amíg folyósra nem oldódik. Ha langyosra hűlt, beleforgatjuk...
2011-01-16 23:27:07
Rizstorta 1.
... kis lángra téve, folyamatosan, a zselatin oldódásáig kevergetjük. A már kihűlt rizsbe belekeverjük az ugyancsak kihűlt, de még nem dermedt zselatint, majd a tejszínhabot is óvatosan beleforgatjuk. A vékony piskótalapot belefektetjük, egy kapcsos tortaformába, és ráhalmozzuk a habos rizst. A tetejét egyenletesre simítjuk, majd fóliával befedve, a hűtőben megdermesztjük. Ez legalább...
2011-01-16 23:25:30
Potyogtatós piskóta
... csomag sütőporral és 10 deka puha margarinnal habosra keverünk. Egy deci tejet, négy deci (20 dkg) lisztet meg egy evőkanál olajat dolgozunk bele, és a tojások habbá vert fehérjét is beleforgatjuk. Kizsírozott közepes (20-40 cm-es) tepsibe simítjuk, és megtisztított, kimagozott meggyel sűrűn megszórjuk. (Ha gazdagabban akarjuk adni, még apró kockára vágott étcsokoládét is hinthetü...
2011-01-16 23:11:03
Piskótahasábok kókuszban
Hozzávalók: piskóta, csokoládéöntet, kókuszreszelék.
Téglalap alakú piskótát veszünk (vagy sütünk), kisebb-nagyobb darabokra vágjuk, a darabokat híg csokoládéöntetbe mártjuk, majd beleforgatjuk a kókuszreszelékbe.
Csokoládéöntet: 3 evőkanál kakaót, 3 evőkanál cukrot, 5 evőkanál vizet állandóan keverve felforralunk. A tűzről levéve egy diónyi vajat teszünk bele (ettől f...
2011-01-16 22:51:57
Erzsébet királynő kedvenc süti
... csokoládéglazúr

Elkészítés:

Összekeverjük a lisztet a sütőporral, habosra kavarjuk a cukrot a margarinnal, hozzáadju...
2011-01-16 19:04:02
Csirkeszárny - szószokra hango
... íme, a kis comb!

A csontot érdemes lekapargatni, szebb lesz!

A szárny többi részét akár levesbe is főzhetjük, de ugyanígy el is készíthetjük. Enyhén besózzuk, beleforgatjuk a pácba, és legalább 12 órát érleljük.

Bepácolva figyelnek a combnak álcázott szárnyak

A római köményes mártogatóshoz a joghurtban elkeverjük a római köményt, a zúz...
2011-01-16 18:38:28
Körözött
... vaj,
1 evőkanál tejföl,
só,
pirospaprika,
köménymag,
h...
2011-01-16 14:01:15
Szombat
... mazsolaszemek

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét 8 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral nagyon kemény habbá verjük.

Egy edényben a tejet felforraljuk és 2-3 kanalanként beleforgatjuk a habgaluskát, hagyunk helyet a növekedésnek, megfordítjuk, majd szűrőre kiszedjük.

Egy tálkában a tojássárgáját a fűszerekkel, a cukr...
2011-01-16 13:30:55
1 2 3 ..................226 227 228 229 230 .........343 344 .........457 458 459 
Címkék: cukros-lisztes sárgáját, összes habot, barna lapokat, legmagasabb fokozaton, vaníliás cukrot, habbá vert, tojáskrémhez adjuk, maradékot hasonló, gyümölcsöt leszűrjük, tejszínből kemény, túrós keverékbe, piskótalapot betesszük, kapcsos tortaformába, zselatinra öntjük, zselatin oldódásáig, ugyancsak kihűlt, vékony piskótalapot, habos rizst, tetejét egyenletesre, hűtőben megdermesztjük, deci tejet, evőkanál olajat, tojások habbá, tűzről levéve, diónyi vajat, csontot érdemes, szárny többi, combnak álcázott, római köményes, joghurtban elkeverjük, római köményt, tojásokat szétválasztjuk, tejet felforraljuk, kókuszreszelékbe, csokoládéöntetbe, tojásfehérjéből, csokoládéglazúr, piskótahasábok, szétválasztjuk, megdermesztjük, csokoládéöntet, kókuszreszelék, beleforgatjuk, összekeverjük, hozzáadásával, megtisztított, sárgabarackos, mártogatóshoz, feldaraboljuk, mazsolaszemek, tojássárgáját, belefektetjük, étcsokoládét, csirkeszárny, belekeverjük, tojáskrémhez, pirospaprika, egyenletesre, piskótalapot, félretesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.