Belépés
Lángos recept
... tönköly fehéret használtunk otthon)
1 dl olaj
sütéshez bő tűzforró olaj

1. Egy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, majd az élesztőt is belemorzsoljuk.
2. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt.
3. Ha felolvadt az élesztő hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel.
4. Hozzáadjuk a lisztet és laza tészt...
2022-10-03 21:52:48
Szilvalekváros bejgli
... szilvalekvár

Elkészítés:
Egy 2 dl-es pohárba kimérjük a tejfölt és a szoba-hőmérsékletű sertés zsírt.Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel.Ne túl kemény tésztát készítsünk. 3 részre osztjuk. Kinyújtjuk a cipókat és megtöltjük a lekvárral. Feltekerjük (ne szorosra) ,lekenjük tojással,o...
2022-09-21 20:18:04
Almás kelt palacsinta
... vaníliás cukor
1 ek citromlé
2 nagy db alma
3 ek napraforgó olaj (a sütéshez)

Elkészítés

A tejet a vajjal egy edényben langyosra melegítjük.
Belemorzsoljuk az élesztőt, és feloldjuk benne.
A lisztet egy edénybe tesszük, hozzáöntjük az
élesztős tejet, hozzáadjuk a többi hozzávalót
(az alma kivételével), és sima tésztává ke...
2022-06-05 08:40:48
Mézes-mákos csavart briós recept
... méz
1 citrom héja
1 dl víz
Tetejére:

1 enyhén felvert TOJÁS

Elkészítése:

A tejet meglangyosítjuk, elkeverünk benne 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

A tészta többi hozzávalóját egy edénybe márjük, hozzáadjuk az élesztős tejet és kb 10 percig dagasztjuk. Kissé lágy tésztát kell kapnunk, ami elválik ...
2021-03-06 12:34:17
A legfinomabb sajtos rúd
... tejbe)
3 dkg friss élesztő (a tejbe)
1 db tojás (a kenéshez)
fűszerpaprika ízlés szerint (a tésztára)

elkészítés
A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk a friss élesztőt, összekavarjuk, hagyjuk felfutni.
Amíg az élesztő dolgozik, elkezdjük a tésztát. A sajtot lereszeljük egy külön tálba, a lisztet kimérjük egy nagyobb tálba...
2020-07-10 09:19:27
Békebeli ropogós kifli
... és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk annyira hogy kellemes meleg legyen, de ne forró.

A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és beleöntjük a langyos tejfölös keveréket.

Az egészet összegyúrjuk és kidagasztjuk.

A dagasztást végezhetjük kézzel, kézi robotgép csavar alakú karjával, ...
2020-03-30 10:29:44
Briós
... szóráshoz


Elkészítés

A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a sót, és a cukrot, közepébe beleütjük a tojást. 50 ml langyos tejhez adunk 1 tk cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt és 1-2 ek lisztet. Ha megkelt a többi hozzávalóval elkeverjük. Összegyúrjuk. Hozzáadjuk az olvasztott vajat. Ne ijedjünk meg, nem lesz tocsogós, a tészta beszívja a vajat a daga...
2020-03-11 14:10:05
Hosszú ideig pihe-puha mákos, diós, vagy gesztenyés kifli ah
... cukor
vagy 25 dkg darált mák, vagy dió,
néhány kanál cukor
1 citrom héja
pici tej a felfőzéshez


Az alapanyagokat összegyúrjuk a szokásos módon. Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzárakjuk a sót, szétmorzsoljuk benne a zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, és a tejföllel szépen összegyúrjuk. Ez is pihentetős tészta, mint általában a belegyúrt éle...
2019-11-27 18:40:38
Mákos -Diós bejgli / Azonnal készíthető/
... készítünk egy adagból a mák vagy a dió aránya változik,a tölteléknek megfelelően.

3, Tészta elkészítése:
Tejfölt a zsírt a tojást a cukorral és a sóval jól összekavarjuk,belemorzsoljuk az élesztőt és összegyúrjuk a liszttel,amit apránként adjunk hozzá. Ne túl kemény tésztát készítsünk. Szükséges még adhatunk lisztet hozzá vagy az is lehet, nem kell mind bele.Ez fől...
2019-11-11 18:03:07
Krumplis pogácsa
... tojás
3 tk. só
3 dkg élesztő

A kenéshez:
1 egész tojás
1 nagy csipet pirospaprika

Elkészítés:
A tejfölből kb. egy dl-nyit meglangyosítunk és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztben a vajat elmorzsoljuk, majd az összes hozzávalóval együtt egynemű tésztává dagasztjuk. 10 percet pihentetjük, majd 3 x 20 perces időközönként meghajtogatjuk ...
2019-09-04 10:32:11
1 2 3 4 ..................62 63 ..........94 95 .........124 125 126 
Címkék: legfinomabb sajtos, tálba öntjük, langyos vizet, élesztő hozzáadjuk, edényben langyosra, edénybe tesszük, többi hozzávalót, alma kivételével, tejet meglangyosítjuk, tészta többi, edénybe márjük, élesztős tejet, friss élesztőt, élesztő dolgozik, sajtot lereszeljük, külön tálba, lisztet kimérjük, nagyobb tálba, lisztbe belekeverjük, közepébe mélyedést, langyos tejfölös, egészet összegyúrjuk, dagasztást végezhetjük, lisztet átszitáljuk, többi hozzávalóval, olvasztott vajat, tészta beszívja, alapanyagokat összegyúrjuk, szokásos módon, tejföllel szépen, tölteléknek megfelelően, dl-nyit meglangyosítunk, vajat elmorzsoljuk, összes hozzávalóval, meglangyosítjuk, meglangyosítunk, belemorzsoljuk, szilvalekváros, szétmorzsoljuk, meghajtogatjuk, összekavarjuk, fűszerpaprika, alapanyagokat, hozzávalóval, összegyúrjuk, időközönként, felfuttatjuk, belekeverjük, elmorzsoljuk, kidagasztjuk, hozzávalóját, szilvalekvár, hőmérsékletű, pirospaprika, átszitáljuk, lereszeljük, kivételével, elkészítése, pihentetjük, felfőzéshez,
© 2013 TVN.HU Kft.