|
|
|
... kristálycukor,
1 egész tojás
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding
Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként anny... |
2008-01-31 00:26:39 |
|
|
|
|
|
|
... sütéshez olaj
fogyasztáshoz lekvár és porcukor
Elkészítés:
A 2 dl tejet felmelegítjük langyosra, elkeverünk benne egy evőkanál. kristálycukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk (mikor szinte barna habos lesz a tej felszíne). Egy nagy tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy evőkanál. kristálycukrot, egy evőkanál. sót és beleütjük a to... |
|
2008-01-30 18:36:24 |
|
|
|
|
|
|
... vaj,
olaj a sütéshez,
porcukor a szóráshoz,
lekvár a kínáláshoz
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük.
A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy c... |
2008-01-30 17:27:58 |
|
|
|
|
|
|
...
1 egész tojás
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding
Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos t... |
|
2008-01-16 17:16:18 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
10 dkg margarin
1 mokkáskanálnyi só
1 citrom reszelt héja
2 tojássárgája
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, majd az élesztőt belemorzsoljuk, kevés porcukrot adunk hozzá, kb. 15 percig meleg helyen pihentetjük. A lisztet érdemes mikróban meglangyosítani, egy tálba átszitálni, és a felfuttatott élesztős tejjel, tejföllel, a ma... |
|
2008-01-15 21:04:56 |
|
|
|
|
|
|
... só
a sütéshez bőven olaj
tetejére porcukor,
hozzá forró, híg barackíz (esetleg rummal ítesítve
Elkeverjük egy fél bögre langyos tejet 2 deka cukorral és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha már szépen feljött, összedolgozzuk a langyos lisszttel, a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, csipetnyi sóval, és annyi langyos tejjel, hogy közepesen kemény k... |
2008-01-14 17:28:05 |
|
|
|
|
|
|
... 1 egész tojás
Sütéshez: Olaj
A díszítéshez porcukor, lekvár, vagy puding
Elkészítés: 2 dl tejet meglangyosítunk, elkeverünk benne egy ek. kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Tálba öntjük a lisztet, ráhintünk egy ek. kristálycukrot, egy ek. sót és beleütjük a tojást. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt adagonként annyi langyos tejet ö... |
2008-01-09 06:38:50 |
|
|
|
|
|
|
... zöldségerőleves-kocka, olaj, majoránna, bazsalikom
A sárgaborsót egy éjszakán át 1 liter hideg vízbe áztatjuk. Másnap az áztatóvízben feltesszük főni, a keletkező habot leszedjük. Belemorzsoljuk a zöldségerőleves-kockát. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. A sárgarépát lekapargatjuk, durvára reszeljük és a hagymához adjuk. ... |
2008-01-04 10:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... kisebb darabokra vágjuk. A haldarabokat kevés ételízesítővel egyenletesen megszórjuk, és hűtőbe tesszük. A fazékba tett halcsontokat kb. 1 l hideg vízzel felöntjük és felforraljuk. Belemorzsoljuk a 3 db halászlékockát, s magas hőfokon kb. 30 percig főzzük. Ezután a halászlevet tésztaszűrőn átpasszírozzuk, majd visszaöntjük a fazékba, és 8-10 perc alatt belefőzzük a fűszeres haldar... |
2007-12-23 00:55:04 |
|
|
|
|
|
|
... zsír vagy margarin
3 egész tojás
2 és fél - 3 dl méz
+ ha díszítjük: egy tojásfehérje
6 evőkanál kristálycukor
A porszerű anyagokat összekeverjük, belemorzsoljuk a zsiradékot. A közepébe öntjük a mézet, beleütjük a tojásokat, és az egészet jól összegyúrjuk. (Előfordulhat, hogy a méz kicsit nehezebben veszi fel a lisztet, ezért a liszt egy kis részét ... |
2007-12-20 18:28:10 |
|
|
|
|