Belépés
sajtkrém leves
... kenyér

Elkészítés: A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell...
2007-12-17 04:04:40
Túrós buci
... liszt, a tepsi kikenéséhez: vaj, a tészta kenéséhez: 1 tojásfehérje.

Elkészítése:

A lisztet tálba szitáljuk. Egynegyedét egy másik tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 evőkanál cukrot beleszórunk, a meglangyosított tejet belecsorgatjuk, összekeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. A nagyobb adag lisztet csipetnyi sóval, a vajjal és a maradék cukorral öss...
2007-12-08 09:13:01
Burgonyakrémleves
... feldarabolt pórét megfonnyasztjuk a felforrósított olajban, rádobjuk a burgonyát és a zellert, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Meghintjük a majoránnával, felöntjük 1,2 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és félrebillentett fedő alatt kb. 30 percig vajpuhára főzzük.
A tojássárgákat simára keverjük a tejszínnel. A puhára főtt burgonyát-zöldséget a főzőlével együtt botmix...
2007-12-02 00:30:30
Ünnepi menü
... úgy, hogy a hús két oldala középen találkozzon, majd megnedvesített alufóliába csomagoljuk szorosan. Lábasba rakjuk, annyi meleg vizet öntünk alá, amennyi ellepi, és a leveskockát belemorzsoljuk. Gyöngyöző forralással 25-30 percig főzzük. Ezután a galantinokat a szakácsok így nevezik a lábasból kiemeljük, tálcára rakjuk, majd kissé lepréseljük. Legegyszerűbb a húsvágódeszkát ráten...
2007-11-23 23:16:50
Lángosok
... tej
1 k.kanál cukor
k.kanál só

Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel.
Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasz...
2007-11-18 12:09:25
Füstöltsajt - krémleves recept
... kenyér

Elkészítés:
A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel felöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk a szerecsendióval és a borssal fűs...
2007-11-16 22:20:04
Gerbeaud Emil eredeti receptje
... kristálycukor

a tészta lekenésére 1 tojássárgája

a tetejére:16-18 dkg étcsokoládé

A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk,a tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.Kb.10 percig így hagyjuk,ezalatt kissé felfut.Közben a rumot is meglangyosítjuk,majd a cukrot beleszórjuk, ezután az élesztős tejjel együtt a liszhez öntjük,és a tojások ...
2007-11-12 16:24:01
Papajás kacsamell
... vízzel felöntjük, a narancslekvárral ízesítjük, és 2-3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. A porcukrot serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, az előzőekhez öntjük, a vajat belemorzsoljuk. A papaját hozzáadjuk, megforrósítjuk, végül a tejszínnel dúsítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a húst, kicsit ferdén tartva a kést, fölszeleteljük, töpörtyűvel (kisütött...
2007-10-28 14:15:39
Sonkás pogácsa
... zúzott fokhagyma, 150 g túró, 1 db tojássárgája, 60 ml tejföl, 250 g füstölt főtt sonka.
1 db tojás a kenéshez, és liszt a nyújtáshoz.
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a túróval, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk...
2007-10-15 12:53:42
Farsangi fánk
... élesztő 50 g cukor, 5 tojássárgája, 60 g olvasztott vaj, olaj a sütéshez, porcukor, és lekvár.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és m...
2007-10-15 12:52:44
1 2 3 ...................62 63 ..........94 95 .........123 124 125 126 
Címkék: Gerbeaud Emil, vízzel fölöntjük, leveskockát belemorzsoljuk, sajtot lereszeljük, levesbe szórjuk, tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval fűszerezzük, tepsi kikenéséhez, tészta kenéséhez, lisztet tálba, másik tálba, élesztőt belemorzsoljuk, meglangyosított tejet, nagyobb adag, maradék cukorral, felforrósított olajban, tojássárgákat simára, puhára főtt, főzőlével együtt, lábasból kiemeljük, húsvágódeszkát ráten, frissen főtt, langyos liszttel, felfuttatott élesztőt, megmaradt langyos, vajat lábosban, vízzel felöntjük, tészta lekenésére, vajjal elmorzsoljuk, tejet meglangyosítjuk, cukrot beleszórjuk, élesztős tejjel, liszhez öntjük, narancslekvárral ízesítjük, porcukrot serpenyőben, előzőekhez öntjük, vajat belemorzsoljuk, papaját hozzáadjuk, langyos tejbe, puha vajat, tejföllel összedolgozzuk, lisztet mély, liszt közepébe, élesztős tejet, tojások sárgáját, narancslekvárral, tojássárgájával, meglangyosítjuk, karamellizáljuk, félrebillentett, meglangyosított, megfonnyasztjuk, meglangyosítunk,
© 2013 TVN.HU Kft.