|
|
|
... kenyér
Elkészítés: A vajat lábasban fölolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel fölöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk, a szerecsendióval fűszerezzük, ha kell... |
2007-12-17 04:04:40 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, a tepsi kikenéséhez: vaj, a tészta kenéséhez: 1 tojásfehérje.
Elkészítése:
A lisztet tálba szitáljuk. Egynegyedét egy másik tálba öntjük, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 evőkanál cukrot beleszórunk, a meglangyosított tejet belecsorgatjuk, összekeverjük, és 20 percig állni hagyjuk. A nagyobb adag lisztet csipetnyi sóval, a vajjal és a maradék cukorral öss... |
|
2007-12-08 09:13:01 |
|
|
|
|
|
|
... feldarabolt pórét megfonnyasztjuk a felforrósított olajban, rádobjuk a burgonyát és a zellert, élénk tűzön 1 percig pirítjuk. Meghintjük a majoránnával, felöntjük 1,2 liter vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, és félrebillentett fedő alatt kb. 30 percig vajpuhára főzzük.
A tojássárgákat simára keverjük a tejszínnel. A puhára főtt burgonyát-zöldséget a főzőlével együtt botmix... |
2007-12-02 00:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... tej
1 k.kanál cukor
k.kanál só
Elkészítés:
A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel.
Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasz... |
|
2007-11-18 12:09:25 |
|
|
|
|
|
|
... kenyér
Elkészítés:
A vajat lábosban felolvasztjuk, a lisztet 1 perc alatt világosra pirítjuk benne. A vízzel felöntjük. Habverővel többször megkeverve nagy lángon fölforraljuk, a leveskockát belemorzsoljuk. Közben a sajtot lereszeljük, kétharmadát a levesbe szórjuk, és kevergetve 3-4 perc alatt simára főzzük. A tejszínnel dúsítjuk a szerecsendióval és a borssal fűs... |
2007-11-16 22:20:04 |
|
|
|
|
|
|
... kristálycukor
a tészta lekenésére 1 tojássárgája
a tetejére:16-18 dkg étcsokoládé
A tésztához a lisztet a vajjal elmorzsoljuk,a tejet meglangyosítjuk és az élesztőt belemorzsoljuk.Kb.10 percig így hagyjuk,ezalatt kissé felfut.Közben a rumot is meglangyosítjuk,majd a cukrot beleszórjuk, ezután az élesztős tejjel együtt a liszhez öntjük,és a tojások ... |
2007-11-12 16:24:01 |
|
|
|
|
|
|
... vízzel felöntjük, a narancslekvárral ízesítjük, és 2-3 percig forraljuk, hogy kissé besűrűsödjön. A porcukrot serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk, az előzőekhez öntjük, a vajat belemorzsoljuk. A papaját hozzáadjuk, megforrósítjuk, végül a tejszínnel dúsítjuk, kissé megsózzuk, megborsozzuk. Tálaláskor a húst, kicsit ferdén tartva a kést, fölszeleteljük, töpörtyűvel (kisütött... |
2007-10-28 14:15:39 |
|
|
|
|
|
|
... zúzott fokhagyma, 150 g túró, 1 db tojássárgája, 60 ml tejföl, 250 g füstölt főtt sonka.
1 db tojás a kenéshez, és liszt a nyújtáshoz.
Elkészítés:
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet és a puha vajat elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, majd a túróval, tojássárgájával és a tejföllel összedolgozzuk... |
2007-10-15 12:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő 50 g cukor, 5 tojássárgája, 60 g olvasztott vaj, olaj a sütéshez, porcukor, és lekvár.
Elkészítés:
A lisztet mély tálba szitáljuk. A tej felét meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, és kb. 15 percig pihentetjük. A liszt közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük az élesztős tejet, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat, egy csipet sót, és m... |
2007-10-15 12:52:44 |
|
|
|
|