Belépés
Fejedelmi pulykatál - ünnepi
... úgy, hogy a hús két oldala középen találkozzon, majd megnedvesített alufóliába csomagoljuk szorosan. Lábasba rakjuk, annyi meleg vizet öntünk alá, amennyi ellepi, és a leveskockát belemorzsoljuk. Gyöngyöző forralással 25-30 percig főzzük. Ezután a galantinokat a szakácsok így nevezik a lábasból kiemeljük, tálcára rakjuk, majd kissé lepréseljük. Legegyszerűbb a húsvágódeszkát ráten...
2011-09-17 18:14:02
Karfiolfánk
... karfiolt rózsáira szedve megmossuk, majd forró sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Leszűrve hagyjuk kihűlni. A tejet a liszttel, a tojásokkal, kevés sóval simára keverjük, a végén belemorzsoljuk az élesztőt is. Kb. 40 percig pihentetjük. A karfiol rózsákat villára tűzve megforgatjuk az élesztős masszában, és bő forró olajban kisütjük....
2011-09-16 18:23:32
Sajtos csúcs
... tejföl, pici só.
Tetejére: 12 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A lisztet a zsírral, élesztővel, tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Az élesztőt csak belemorzsoljuk, nem futtatjuk fel tejben, mint másfajta pogácsáknál, kalácsoknál. Ha így jársz el vele, akkor nem dől el! Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden máso...
2011-09-15 15:12:07
burgonyás lángos no salty-tól
... olajszag hosszan a vendégünk marad!
elkészítés

A burgonyát puhára fözzük.
A lisztet elkverjük a sóval.
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
Langyos helyen kb. fél óra alatt kétsz...
2011-09-11 10:54:13
Kalácsok
... kikenéséhez: sütőmargarin, finomliszt.

Elkészítés: A tejet a cukorral és a margarinnal addig melegítjük, míg az utóbbiak fölolvadnak benne. Ha már csak langyos, az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet - miután 1 evőkanálnyit kivettünk belőle - tálba szitáljuk, a mandulalapocskákkal, a mazsolával, a tojásokkal és az élesztős keverékkel 2-3 perc alatt összegyúrj...
2011-09-10 13:54:55
Hajdina cipócska
... dkg hajdinaliszt
2 tojás
2,5 dkg vaj
cukor
1,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl


A tejet felfőzzük, majd amikor langyos belemorzsoljuk a élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a lisztet. Sóval ízesítjük, majd belekeverjük a vajat. Pihentetjük, majd újból megkeverjük, langyos helyre tesszük, és állni hagyjuk. Utána ...
2011-09-08 16:18:09
Rácsos linzeres sütemény
... * 1 cs vaníliás cukor

elkészítés

1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk.
2. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk. A nagyobb részt 3-4 mm va...
2011-09-02 22:28:00
Vízenkullogó
... liszt, 10 tojás sárgája, 50 dkg sertészsír, 1 mokkáskanálnyi só, 2 dl tej, két evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál tejföl, 50 dkg kristálycukor.
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, a tojások sárgáját a zsírral, kevés sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a lisztet, és az egészet összedolgozzuk. Kevés tejfölt is adunk hozz...
2011-08-28 21:02:49
Paraszttorta
... mák, 7 evőkanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve 6 púpos evőkanál szikkadt szilvalekvár.
A lisztet megszitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, le...
2011-08-28 20:54:51
Füles fánk
... sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor.
A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi sóra és a porcukorra öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a fehérbort, és a zsírt. Liszttel összeállítjuk a tésztát. Rugalmas anyagot gyúrunk, amit lisztezett gyúródeszkán cipóvá formázunk. Három ...
2011-08-28 20:13:24
1 2 3 ..................61 62 63 ..........94 95 .........124 125 126 
Címkék: leveskockát belemorzsoljuk, lábasból kiemeljük, húsvágódeszkát ráten, végén belemorzsoljuk, karfiol rózsákat, élesztős masszában, sóval könnyen, élesztőt csak, vendégünk marad, burgonyát puhára, lisztet elkverjük, tejet meglangyosítjuk, főtt burgonyát, élesztős tejet, margarinnal addig, utóbbiak fölolvadnak, élesztőt belemorzsoljuk, lisztet &#8211, élesztős keverékkel, tejet felfőzzük, sütőporral elvegyítjük, egészet összegyúrva, maréknyi adagot, tésztából elveszünk, nagyobb részt, tojások sárgáját, felfutott élesztőt, egészet összedolgozzuk, lisztet megszitáljuk, lisztbe kevés, evőkanál zsírt, tojást teszünk, felfutott élesztős, tésztát Alaposan, tetejére fahéjas, csipetnyi sóra, porcukorra öntjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, összedolgozzuk, mokkáskanálnyi, húsvágódeszkát, megnedvesített, legegyszerűbb, összeállítjuk, kristálycukor, belekeverjük, összekverjük, felfuttatjuk, vízenkullogó, megforgatjuk, kiszaggatjuk, megszitáljuk, galantinokat, sütőmargarin, evőkanálnyit, gyúródeszkán, paraszttorta,
© 2013 TVN.HU Kft.