|
|
|
... úgy, hogy a hús két oldala középen találkozzon, majd megnedvesített alufóliába csomagoljuk szorosan. Lábasba rakjuk, annyi meleg vizet öntünk alá, amennyi ellepi, és a leveskockát belemorzsoljuk. Gyöngyöző forralással 25-30 percig főzzük. Ezután a galantinokat a szakácsok így nevezik a lábasból kiemeljük, tálcára rakjuk, majd kissé lepréseljük. Legegyszerűbb a húsvágódeszkát ráten... |
2011-09-17 18:14:02 |
|
|
|
|
|
|
... karfiolt rózsáira szedve megmossuk, majd forró sós vízben nem teljesen puhára főzzük. Leszűrve hagyjuk kihűlni. A tejet a liszttel, a tojásokkal, kevés sóval simára keverjük, a végén belemorzsoljuk az élesztőt is. Kb. 40 percig pihentetjük. A karfiol rózsákat villára tűzve megforgatjuk az élesztős masszában, és bő forró olajban kisütjük.... |
|
2011-09-16 18:23:32 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl, pici só.
Tetejére: 12 dkg reszelt sajt.
Elkészítés:
A lisztet a zsírral, élesztővel, tejföllel és a sóval könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Az élesztőt csak belemorzsoljuk, nem futtatjuk fel tejben, mint másfajta pogácsáknál, kalácsoknál. Ha így jársz el vele, akkor nem dől el! Kinyújtjuk kb. 4 mm vastagra, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, majd minden máso... |
2011-09-15 15:12:07 |
|
|
|
|
|
|
... olajszag hosszan a vendégünk marad!
elkészítés
A burgonyát puhára fözzük.
A lisztet elkverjük a sóval.
A tejet meglangyosítjuk, feloldjuk benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A főtt burgonyát összetörjük és összekverjük a liszttel, hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.
Langyos helyen kb. fél óra alatt kétsz... |
|
2011-09-11 10:54:13 |
|
|
|
|
|
|
... kikenéséhez: sütőmargarin, finomliszt.
Elkészítés: A tejet a cukorral és a margarinnal addig melegítjük, míg az utóbbiak fölolvadnak benne. Ha már csak langyos, az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet - miután 1 evőkanálnyit kivettünk belőle - tálba szitáljuk, a mandulalapocskákkal, a mazsolával, a tojásokkal és az élesztős keverékkel 2-3 perc alatt összegyúrj... |
|
2011-09-10 13:54:55 |
|
|
|
|
|
|
... dkg hajdinaliszt
2 tojás
2,5 dkg vaj
cukor
1,5 dkg élesztő
1,5 dl tej
1,5 dl tejföl
só
A tejet felfőzzük, majd amikor langyos belemorzsoljuk a élesztőt, és hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a lisztet. Sóval ízesítjük, majd belekeverjük a vajat. Pihentetjük, majd újból megkeverjük, langyos helyre tesszük, és állni hagyjuk. Utána ... |
2011-09-08 16:18:09 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 cs vaníliás cukor
elkészítés
1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, tojást és annyi tejfölt, hogy az egészet összegyúrva könnyű tésztát kapjunk.
2. Egy maréknyi adagot a tésztából elveszünk. A nagyobb részt 3-4 mm va... |
2011-09-02 22:28:00 |
|
|
|
|
|
|
... liszt, 10 tojás sárgája, 50 dkg sertészsír, 1 mokkáskanálnyi só, 2 dl tej, két evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 2 evőkanál tejföl, 50 dkg kristálycukor.
A langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt. Amíg megkel, a tojások sárgáját a zsírral, kevés sóval habosra keverjük. Hozzáöntjük a felfutott élesztőt, a lisztet, és az egészet összedolgozzuk. Kevés tejfölt is adunk hozz... |
2011-08-28 21:02:49 |
|
|
|
|
|
|
... mák, 7 evőkanál porcukor, 1 citrom reszelt héja, fél citrom leve 6 púpos evőkanál szikkadt szilvalekvár.
A lisztet megszitáljuk. A tejet meglangyosítjuk, adunk hozzá cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Pihenni hagyjuk, míg megkel.
A lisztbe kevés sót, egy evőkanál zsírt, egy tojást teszünk, és a felfutott élesztős tejjel bedagasztjuk a tésztát Alaposan kidolgozzuk, le... |
2011-08-28 20:54:51 |
|
|
|
|
|
|
... sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor.
A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi sóra és a porcukorra öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a fehérbort, és a zsírt. Liszttel összeállítjuk a tésztát. Rugalmas anyagot gyúrunk, amit lisztezett gyúródeszkán cipóvá formázunk. Három ... |
2011-08-28 20:13:24 |
|
|
|
|