|
|
|
... tej, 5 dkg élesztő, 2 db krémsajt /Camping tejszínes/ 25 dkg margarin, 1 db tojás.
Elkészítés:
A tejből kiveszek kb. 1 dl mennyiséget, meglangyosítom, picit megcukrozom, és belemorzsolom az élesztőt. A lisztet az olajjal és a cukorral, sóval összedolgozom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Jól összegyúrom. Ha kemény, még egy pici tejet lehet hoz... |
2010-12-18 04:41:36 |
|
|
|
|
|
|
... sárgája
* annyi kefir vagy tejföl, hogy puha, de gyúrható tésztát kapjunk
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, 15 dkg reszelt sajtot, ízlés szerint adok hozzá sót, a tojások sárgáját és annyi kefirt vagy tejfölt, hogy rugalmas, puha, de gyúrható tész... |
|
2010-12-17 08:54:54 |
|
|
|
|
|
|
... diétázóknak:
A családnak határ a csillagos ég: sonka, bacon, csirkemell, tarja, borsó, bab, hagyma, kukorica, gomba,
Elkészítés:
A tejet langyosra melegítem, belemorzsolom az élesztőt, ráöntöm a cukrot, elkeverem. Meleg helyre teszem, hogy az élesztő felfusson. Addig kimérem a lisztet, és a víz kivételével minden hozzávalót egy tálba öntök. Ha megke... |
2010-12-15 13:48:29 |
|
|
|
|
|
|
... sütőmargarin
5 dkg élesztő
pici só
annyi tej, amennyit felvesz, hogy gyúrható legyen
feltét - tetszés szerint
Elkészítés:
A lisztbe belemorzsolom az élesztőt, hozzádarabolom a margarint, sózom, és fokozatosan beleöntöm a tejet. Összegyúrom. Félrerakom addig, amíg előkészítem a feltéthez valókat. (pl. kolbász, kukorica, ... |
|
2010-12-15 13:42:40 |
|
|
|
|
|
|
... 5 dkg élesztő
50 dkg liszt
0,5 dl étolaj
2,5 dl langyos víz
pici só
pici cukor
Elkészítés:
A langyos vízbe belemorzsolom az élesztőt, majd miután elkevertem, hozzáadom az olajat és a lisztet is. Ízlés szerint mehet bele só, cukor. Összegyúrom, majd azonnal belenyújtom a tepsibe. Néhány perces elősütés után jöh... |
|
2010-12-15 13:12:23 |
|
|
|
|
|
|
... ringlólepény
Hozzávalók:
80 dkg ringló, 35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 g friss élesztő, fél dl tej, 1 tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom, kevés só.
Elkészítés:
Langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, majd összegyúrom 25 dkg liszttel, 6 dkg olvasztott vajjal, a tojással, két evőkanál cukorral és egy csipet sóval. A tésztát néhány percig dagasztom, majd egy órán át pihe... |
2010-12-14 15:20:25 |
|
|
|
|
|
|
... dkg reszelt sajt
2 tojás sárgája
kefir vagy tejföl
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba a lisztet öntöm,
belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, ízlés szerint adok hozzá
sót, a tojások sárgáját és annyi kefirt vagy tejfölt, hogy rugalmas, puha, de
gyúrható tésztát kapjak. Ezután a ... |
2010-12-13 12:57:31 |
|
|
|
|
|
|
... sárgája
annyi kefir vagy tejföl, hogy puha, de gyúrható tésztát kapjunk
Elkészítés:
Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, belemorzsolom a zsírt, beleöntöm a megkelt élesztőt, ízlés szerint adok hozzá sót, a tojások sárgáját és annyi kefirt vagy tejfölt, hogy rugalmas, puha, de gyúrható tésztát kapjak. Ezután a tés... |
2010-12-12 19:55:08 |
|
|
|
|
|
|
... olaj, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1-1 mokkáskanál sütőpor és törött fekete bors, 1 késhegynyi reszelt szerecsendió, ízlés szerint só, olaj a sütéshez.
A tejet meglangyosítom, belemorzsolom a húsleveskockát és feloldom. A gesztenyemasszát a tejjel fellazítom, majd hozzákeverem a felvert tojást, a fűszereket, és az előzőleg sütőporral elkevert lisztet. (A szokásos sűrűségű galu... |
2010-12-10 22:41:59 |
|
|
|
|
|
|
... kovászt, amelyhez 1 dl tejet kissé meglangyosítok (de nem forrósítom fel, mert az élesztőgombák "megfőnének" benne), simára keverem 3 evőkanál liszttel meg 1 evőkanál porcukorral. Belemorzsolom az élesztőt, majd sima, lágy tésztává keverem. Ezt beleteszem egy tálba, tetejét kevés liszttel meghintem, és letakarva, langyos helyen (de nem a forró tűzhely szélén!) kelesztem annyi idei... |
2010-12-08 05:56:35 |
|
|
|
|