Belépés
Angol ringlólepény
...
Hozzávalók:
80 dkg ringló, 35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 g friss élesztő, fél dl tej, 1 tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom, kevés só.
Elkészítés:
Langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, majd összegyúrom 25 dkg liszttel, 6 dkg olvasztott vajjal, a tojással, két evőkanál cukorral és egy csipet sóval. A tésztát néhány percig dagasztom, majd egy órán át pihentetem mel...
2010-11-22 18:02:38
Fánk (egyszerűen) recept
...
4 db tojás sárgája
2 ek porcukor
1 csomag élesztő
5 cl rum

Elkészítés:

A tejből 2 decit meglangyosítok, 2 ek. porcukrot keverek bele, belemorzsolom az élesztőt és meleg, huzatmentes helyre félreteszem míg az élesztő felfut/felhabzik. A lisztet egy keverőtálba szórom, hozzáadom a 4 tojássárgáját, a megkelt élesztőt, a vajat felolvaszt...
2010-11-19 17:19:53
• Csillagos linzer
... főtt tojás sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra o...
2010-11-19 06:15:20
Sörkifli 1.
... tej, 5 dkg élesztő, 2 db krémsajt /Camping tejszínes/ 25 dkg margarin, 1 db tojás.
Elkészítés:
A tejből kiveszek kb. 1 dl mennyiséget, meglangyosítom, picit megcukrozom, és belemorzsolom az élesztőt. A lisztet az olajjal és a cukorral, sóval összedolgozom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Jól összegyúrom. Ha kemény, még egy pici tejet lehet hoz...
2010-11-18 21:20:51
Csillagos linzer
... tojás sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére
A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra ...
2010-11-18 05:52:36
Tárkonyos hagymaleves
... vastag szeletekre vágott vöröshagymát, majd megsózom és felöntöm 4 dl vízzel. 10 percig forralom, ezután turmixgépbe pépesre verem, majd annyi vízzel egészítem ki, hogy 1 liter legyen. Belemorzsolom a húsleveskockát, hozzákeverem az apróra vágott tárkonyt és behabarom a lisztes tejföllel. Felforralom, ezután ízesítem őrölt borssal és a borral. Forrón tálalom leveses csészékben. Le...
2010-11-13 20:45:37
Burgonyás zsúrkenyér
... finomliszt, 30 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya, 7 dkg vaj, 2 púpozott teáskanál só, 4 teáskanál porcukor, 4 dkg élesztő, 2 dl tej, fél dl szódavíz.
Fél dl tejet meglangyosítok, belemorzsolom az élesztőt és belekeverem a porcukrot. Hagyom, hogy felfusson, közben gyúrótáblára öntöm a lisztet. Közepébe mélyedést vájok, és belerakom a főtt, áttört burgonyát. Beleszórom a só...
2010-11-12 20:50:50
Almás pite 1.
... és üvegben tárolom - kb.1,5- 2 db 7 dl-es üvegnyi mennyiség kell belőle. Hagyom kihűlni.
Összegyúrom a tésztát: a lisztbe 1 csipet sót szórok, összekeverem a sütőporral, majd belemorzsolom a margarint. Minél jobban elmorzsolom benne, annál jobban sikerül a tészta. A tejföllel összeállítom úgy, hogy először csak az egyiket gyúrom bele, majd a másikból annyit, amennyit felvesz,...
2010-11-07 14:40:22
GorgonzolásPadlizsános gnocchi
... tejszín
bors

olívaolaj

Elkészítés:

A padlizsánt kicsi kockákra vágom. Serpenyőbe olívaolajat öntök, beleteszem a padlizsánt, kicsit megpirítom, de nem sokáig, mert akkor teljesen elfő. Felöntöm tejszínnel, belemorzsolom/vágom a gorgonzolát. Addig főzöm, amíg a gorgonzola felolvad, teszek bele egy pici borsot is, ha szükséges, sót is.
...
2010-11-06 13:06:07
TÁRKONYOS májRAGU
... majoránna, kevés só, 3 evőkanál olaj.
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt ...
2010-10-21 05:28:07
1 2 3 ...11 12 .16 17 18 19 21 22 23 
Címkék: csipet sóval, tésztát néhány, élesztő felfut, keverőtálba szórom, megkelt élesztőt, vajat felolvaszt, négy főtt, nyers tojást, citrom héját, tejből kiveszek, felfuttatott élesztőt, maradék tejet, pici tejet, apróra vágott, lisztes tejföllel, tejföllel összeállítom, egyiket gyúrom, másikból annyit, padlizsánt kicsi, gorgonzola felolvad, pici borsot, csirkemájat vékony, zúzott fokhagymát, tojásokat habosra, forrásban lévő, galuska megfőtt, húsleveskockát, meglangyosítok, mokkáskanállal, meglangyosítom, belemorzsolom, átpasszírozva, tojássárgáját, összedolgozom, gyúrótáblára, összekeverem, összeállítom, hozzákeverem, vöröshagymát, belereszelem, felfuttatott, ringlólepény, belekeverem, keverőtálba, felforralom, összegyúrom, mennyiséget, csirkemájat, lédússágtól, megcukrozom, huzatmentes, passzírozom, hagymaleves, tojássárgát, citromlével, olívaolajat, turmixgépbe, gorgonzolát, félreteszem, elmorzsolom, hozzávalók, serpenyőbe, csészékben, zsúrkenyér, beleszórom, olvasztott, gorgonzola, finomliszt, sütőporral, egyszerűen, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.