|
|
|
...
Hozzávalók:
80 dkg ringló, 35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 g friss élesztő, fél dl tej, 1 tojás, 10 dkg cukor, 1 citrom, kevés só.
Elkészítés:
Langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, majd összegyúrom 25 dkg liszttel, 6 dkg olvasztott vajjal, a tojással, két evőkanál cukorral és egy csipet sóval. A tésztát néhány percig dagasztom, majd egy órán át pihentetem mel... |
2010-11-22 18:02:38 |
|
|
|
|
|
|
...
4 db tojás sárgája
2 ek porcukor
1 csomag élesztő
5 cl rum
Elkészítés:
A tejből 2 decit meglangyosítok, 2 ek. porcukrot keverek bele, belemorzsolom az élesztőt és meleg, huzatmentes helyre félreteszem míg az élesztő felfut/felhabzik. A lisztet egy keverőtálba szórom, hozzáadom a 4 tojássárgáját, a megkelt élesztőt, a vajat felolvaszt... |
|
2010-11-19 17:19:53 |
|
|
|
|
|
|
... főtt tojás sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra o... |
2010-11-19 06:15:20 |
|
|
|
|
|
|
... tej, 5 dkg élesztő, 2 db krémsajt /Camping tejszínes/ 25 dkg margarin, 1 db tojás.
Elkészítés:
A tejből kiveszek kb. 1 dl mennyiséget, meglangyosítom, picit megcukrozom, és belemorzsolom az élesztőt. A lisztet az olajjal és a cukorral, sóval összedolgozom, majd hozzáadom a felfuttatott élesztőt, és a maradék tejet. Jól összegyúrom. Ha kemény, még egy pici tejet lehet hoz... |
|
2010-11-18 21:20:51 |
|
|
|
|
|
|
... tojás sárgája átpasszírozva, 3-5 citrom, nagyságtól és lédússágtól függően, durvára vágott dió v. mandula a tetejére
A lisztbe passzírozom-reszelem a négy főtt tojás sárgáját, belemorzsolom a vajat es a cukrot, hozzáadom a nyers tojást és tojássárgát. Összegyúrom, belereszelem egy citrom héját, és kifacsart citromlével összeállítom, amíg a kezemtől el nem válik. Négy cipóra ... |
|
2010-11-18 05:52:36 |
|
|
|
|
|
|
... vastag szeletekre vágott vöröshagymát, majd megsózom és felöntöm 4 dl vízzel. 10 percig forralom, ezután turmixgépbe pépesre verem, majd annyi vízzel egészítem ki, hogy 1 liter legyen. Belemorzsolom a húsleveskockát, hozzákeverem az apróra vágott tárkonyt és behabarom a lisztes tejföllel. Felforralom, ezután ízesítem őrölt borssal és a borral. Forrón tálalom leveses csészékben. Le... |
2010-11-13 20:45:37 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt, 30 dkg főtt, hámozott és áttört burgonya, 7 dkg vaj, 2 púpozott teáskanál só, 4 teáskanál porcukor, 4 dkg élesztő, 2 dl tej, fél dl szódavíz.
Fél dl tejet meglangyosítok, belemorzsolom az élesztőt és belekeverem a porcukrot. Hagyom, hogy felfusson, közben gyúrótáblára öntöm a lisztet. Közepébe mélyedést vájok, és belerakom a főtt, áttört burgonyát. Beleszórom a só... |
2010-11-12 20:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... és üvegben tárolom - kb.1,5- 2 db 7 dl-es üvegnyi mennyiség kell belőle. Hagyom kihűlni.
Összegyúrom a tésztát: a lisztbe 1 csipet sót szórok, összekeverem a sütőporral, majd belemorzsolom a margarint. Minél jobban elmorzsolom benne, annál jobban sikerül a tészta. A tejföllel összeállítom úgy, hogy először csak az egyiket gyúrom bele, majd a másikból annyit, amennyit felvesz,... |
2010-11-07 14:40:22 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
bors
só
olívaolaj
Elkészítés:
A padlizsánt kicsi kockákra vágom. Serpenyőbe olívaolajat öntök, beleteszem a padlizsánt, kicsit megpirítom, de nem sokáig, mert akkor teljesen elfő. Felöntöm tejszínnel, belemorzsolom/vágom a gorgonzolát. Addig főzöm, amíg a gorgonzola felolvad, teszek bele egy pici borsot is, ha szükséges, sót is.
... |
2010-11-06 13:06:07 |
|
|
|
|
|
|
... majoránna, kevés só, 3 evőkanál olaj.
A csirkemájat vékony metéltre vágom, forró olajon, erős tűzön hirtelen lepirítom, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntöm, belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verem és összekeverem a liszttel, majd mokkáskanállal a forrásban lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt ... |
2010-10-21 05:28:07 |
|
|
|
|