Belépés
baranyai lepény !
... trappista sajt a tetejére

A mártáshoz:
3 dl tejföl,
1 dl víz,
só, bors,
3 gerezd fokhagyma

A tésztához a langyos tejben elkeverem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, hagyom felfutni, majd a többi hozzávalóval együtt közepesen kemény kelt tésztává dagasztom. Fél órát kelesztem meleg helyen, letakarva. Közben felkockázom a hagymát, megs...
2009-09-20 13:36:00
Nógrádi túrógombócleves !
... tojáshabot.
A maradék vajat egy lábosban megforrósítom, rászórom a lisztet, és világosra pirítom.
A tűzről lehúzva elkeverem benne a maradék kaprot, majd felöntöm 8 dl vízzel.
Belemorzsolom a húsleveskockát, megborsozom, ezután a tejfölt is beleöntve, jól elkeverem és felforralom.
A gombócmasszából nedves kézzel apró gombóckákat formálok, és a forrásban levő le...
2009-09-16 13:04:09
Fűszerecetek
... mennyiségben, 25 dkg cukor, 0,5 dkg élesztő

Elkészítése: Az összevagdosott gyümölcsöt széles szájú üvegbe teszem, 1,5 l vizet felforralok a cukorral, majd langyosra hűtve belemorzsolom az élesztőt és ráöntöm a gyümölcsre. Vászonruhával lazán lekötöm, három hétig érlelem langyos (de nem meleg) helyen. Ezután gézen vagy ritka vászonruhán átszűröm, kis üvegekbe töltöm. Jó...
2009-06-20 17:45:01
Hagyományos erdélyi kuglóf
... étcsokoládé

A megolvasztott margarint habosra keverem a tojássárgájával és a cukorral. Amint felolvadt a cukor,
hozzákavarom a mézet és a citrom levét. A langyos tejbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a vaníliás
cukrot, és kb. 5 perc alatt duplájára kelesztem. Ha megdagadt, összekeverem a tojásos-cukros masszával.
Míg pihen az élesztő, összeállítom a ...
2009-06-12 18:53:23
Csülkös receptkönyv
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta...
2009-05-19 18:45:11
Pogácsa cukrozva recept
...
1 kk köménymag

Elkészítés:

A lisztet és a margarint összedolgozom, beleteszem a sót és a cukrot. A 2 tejfölt, a 4 tojássárgájával habosra kikeverem, belemorzsolom az élesztőt, majd az egészet jól összegyúrom. Éjszakára, de legalább 5 órára a hűtőbe teszem. Kinyújtom, megkenem a felvert tojásfehérjével, reszelt sajtot szórok rá, meghintem köménnyel és ...
2009-05-15 20:58:52
Ropi házilag
... rozsliszt jól átszitálva
1 tojás
egy tojás sárgja
8 dkg kemény, zsíros sajt lereszelve
2 evőkanál szezámmag
egy nagyob csipet só

Összeöntöm a lisztet, belemorzsolom a margarint, hozzákeverem a sajtot, majd a tjásokat, ésalaposan összegyúrom. Ha túl laza lett, pici liszttel feldúsítom.

Azután 2-3 miliméter vékonyra kinyújtom deszkán, ...
2009-05-06 07:28:42
Medvehagyma !
... teáskanál cukor
25 g élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
2 evőkanál kacsazsír
1 felvert tojás
A tejet a teáskanálnyi cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt, és megvárom, míg felfut benne. A lisztet az 1 evőkanál cukorral és sóval, valamint az olvasztott kacsazsírral, az apróra vágott medvehagymával, illetve a tejben felfuttato...
2009-04-18 15:57:13
Zöldborsós muffin recept
...
20 dkg átszitált liszt
1 csipet só
1 csipet bors

Elkészítés:

A zöldborsót leöblítem és egy tálba rakom. Hozzáadom a tejszínt, a tojást, és belemorzsolom a márványsajtot, sózom, borsozom ízlés szerint - ha parmezánnal csinálom, akkor pici rozmaring is mehet bele - majd alaposan összekeverem liszttel és sütőporral. A nagyobb típusú muffin fo...
2009-04-02 14:59:42
Szalagos fánk
...
Szalagos fánk
50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 + 1 EK porcukor, 5 dkg vaj, 2 tojássárgája, 3 cl rum, késhegynyi só.
A tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt és beleteszek egy kanál cukrot, majd meleg helyen megkelesztem. Ekkor összegyúrom a liszttel, a tojássárgájával, a vajjal, a rummal és a sóval. Egy kendővel letakarva 40 percig langyos helyen ...
2009-03-05 16:40:23
1 2 3 ...11 12 .16 17 .21 22 23 
Címkék: CSÜLKÖS RECEPTEK, langyos tejben, többi hozzávalóval, maradék vajat, lábosban megforrósítom, tűzről lehúzva, maradék kaprot, gombócmasszából nedves, forrásban levő, összevagdosott gyümölcsöt, megolvasztott margarint, citrom levét, langyos tejbe, tojásos-cukros masszával, receptkönyvet ajánlanám, csülköt perzseléssel, margarint összedolgozom, hűtőbe teszem, felvert tojásfehérjével, tojás sárgja, nagyob csipet, teáskanálnyi cukorral, olvasztott kacsazsírral, apróra vágott, tejben felfuttato, zöldborsót leöblítem, tálba rakom, nagyobb típusú, tejet meglangyosítom, kanál cukrot, kendővel letakarva, gombócmasszából, túrógombócleves, tojásfehérjével, tojássárgájával, meglangyosítom, összevagdosott, húsleveskockát, medvehagymával, összedolgozom, belemorzsolom, megolvasztott, megforrósítom, vászonruhával, receptkönyvet, fűszerpaprika, márványsajtot, összeállítom, összekeverem, perzseléssel, tojássárgája, fűszerecetek, mennyiségben, megkelesztem, hozzákavarom, hozzávalóval, teáskanálnyi, kacsazsírral, hozzákeverem,
© 2013 TVN.HU Kft.