Belépés
Sütemény receptek
... reszelt héja
A töltelék hozzávalóit kikeverjük, és a kisült kettévágott tésztát megtöltjük vele.



Hókifli

25 dkg zsírt habosra kikeverünk. Belemorzsolunk 2 dkg élesztőt, 50 dkg lisztet beleszitálunk, és 1,5 dl tejföllel elkeverjük. Csipetnyi sót, és 2 evőkanál porcukrot adunk még hozzá, és jól összegyúrjuk. Egy éjszakán át hagyjuk pihenni. Má...
2018-06-11 11:43:44
Sós sütemény receptek
... sajtot szórunk.


SAJTOS FONOTT SZÁLAK
30dkg finom lisztet 1 Rámával, 12 dkg sajttal, 1 tojással, 1 dl tejföllel és 1 kávéskanál rummal összegyúrunk. Megsózzuk és belemorzsolunk 1 dkg élesztőt, alaposan kidolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Vékonyra sodorjuk, tojásfehérjével megkenjük, derelyemetszővel rudakat vágunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. A kis ruda...
2018-05-30 08:57:13
Sós sütemények
... szórunk.


SAJTOS FONOTT SZÁLAK

30dkg finom lisztet 1 Rámával, 12 dkg sajttal, 1 tojással, 1 dl tejföllel és 1 kávéskanál rummal összegyúrunk. Megsózzuk és belemorzsolunk 1 dkg élesztőt, alaposan kidolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Vékonyra sodorjuk, tojásfehérjével megkenjük, derelyemetszővel rudakat vágunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. A kis rudak...
2018-02-16 07:56:46
Szalagos fánk
...3 dl tejet meglangyosítunk, belemorzsolunk 3 dkg élesztőt és beleteszünk 1 evőkanál porcukrot. Amikor az élesztő megkel 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, 1 pohárka rummal, késhegynyi sóval és 50 dkg liszttel közepes keménységű kelt tésztát készítünk. Nagyon jól kidolgozzuk, ennek következtében elég lágy tésztát kapunk. Langyos helyen másfélszeresére kelesztjük. A kelés után nyújtóde...
2018-01-03 12:47:09
Túrós, ribizlis muffin/sütemény
... keveréket használtam) és

1 csomag vaníliás cukorral (vagy vanília kivonat/aroma), majd folytatjuk a keverést

2 tojással, majd

1.5 dl tejjel. Ezután belemorzsolunk

25 dkg túrót, majd beleszitáljuk a száraz hozzávalókat:

20 dkg lisztet és

fél csomag (6 g) (legutóbb 9-et tettem bele, nem árott neki) sütőport. Ezután óv...
2017-05-10 10:15:26
Sós sütik
... szórunk.


SAJTOS FONOTT SZÁLAK

30dkg finom lisztet 1 Rámával, 12 dkg sajttal, 1 tojással, 1 dl tejföllel és 1 kávéskanál rummal összegyúrunk. Megsózzuk és belemorzsolunk 1 dkg élesztőt, alaposan kidolgozzuk. 1 órát pihentetjük. Vékonyra sodorjuk, tojásfehérjével megkenjük, derelyemetszővel rudakat vágunk, tetejüket reszelt sajttal megszórjuk. A kis rudak...
2017-01-30 09:35:20
Burgonya krémleves póréval
... lefedve 15 percig főzzük, vagy amíg a burgonya megpuhul.

3. A megmaradt olajon megpirítjuk a póré csíkokat. A levest botmixerrel pürésítjük, és 4 db mélytányérba merjük. Belemorzsolunk egy kevés kecskesajtot, és megszórjuk a pirított póré csíkokkal. Egy kevés olívaolajjal meglocsolva és ízlés szerint frissen reszelt szerecsendióval megszórva kínálhatjuk.

...
2017-01-08 23:34:41
Káposztás burgonyás pogácsa
... Adunk hozzá egy csipet sót, 1 kanál porcukrot és 15 dkg lágy zsírt (vagy margarint). Meglangyosítunk kb. fél liter tejet. Ezután egy kisebb edénybe öntünk 2 dl langyos tejet, és belemorzsolunk 6 dkg friss élesztőt. Adunk hozzá egy kis porcukrot, és meleg helyen letakarva felfuttatjuk.

A maradék tejben elkeverünk 2 egész tojást és kettő tojássárgáját. Amikor felfutott a...
2016-09-14 07:13:18
Kapros-túrós galuska a sütőből, jó tejfölösen!
... 2 dl tejföl,
2 evőkanál kapor,
porcukor, só.

Elkészítése:

Három tojást simára habarunk másfél deci vízzel, egy csapott kávéskanál sóval, belemorzsolunk 40 dkg friss tehéntúrót, és annyi rétes-, - darás - liszttel keverjük össze, hogy galuska keménységű tészta legyen. Lobogva fövő sós vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk....
2016-07-03 23:54:02
Puncs szelet
... pudingot 2,5 dl tejjel felfőzünk. 25 dkg Rama margarint és 25 dkg porcukrot a krémmel összekeverünk. Beleteszünk 1 rumaromát, 2 kanál lekvárt, apróra vágott meggyet, és 1 piskótát is belemorzsolunk. A másik piskótát lekvárral megkenjük, rátesszük a tölteléket, majd újra lekvárt kenünk a töltelékre, végül ismét piskóta következik. A tetejére a máz kerül: 25 dkg porcukrot, 3 kanál c...
2015-06-10 22:04:01
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: SAJTOS FONOTT SZÁLAK, töltelék hozzávalóit, kisült kettévágott, élesztő megkel, kelés után, száraz hozzávalókat, burgonya megpuhul, megmaradt olajon, póré csíkokat, levest botmixerrel, kevés kecskesajtot, pirított póré, kevés olívaolajjal, kisebb edénybe, maradék tejben, csapott kávéskanál, krémmel összekeverünk, másik piskótát, derelyemetszővel, meglangyosítunk, másfélszeresére, tojásfehérjével, tojássárgájával, szerecsendióval, belemorzsolunk, tojássárgáját, összekeverünk, beleszitáljuk, következtében, beleszitálunk, összegyúrunk, összegyúrjuk, felfuttatjuk, kecskesajtot, olívaolajjal, hozzávalókat, mélytányérba, kidolgozzuk, pihentetjük, megpirítjuk, evőkanállal, botmixerrel, kínálhatjuk, meglocsolva, beleteszünk, elkészítése, kettévágott, hozzávalóit, tehéntúrót, kávéskanál, tejfölösen, pürésítjük, kikeverjük, kikeverünk, keménységű, folytatjuk, megszórjuk, következik, sütemények, szaggatunk, megtöltjük, galuskákat, késhegynyi, tölteléket, elkeverünk, töltelékre, kelesztjük, elkeverjük, használtam, káposztás, tejföllel,
© 2013 TVN.HU Kft.