|
|
|
... 2:
... |
2008-03-20 21:58:49 |
|
|
|
|
|
|
... gyúrjuk, s tálba téve kelesztjük. Akkor kelt meg, amikor a térfogata kétszeresre nőtt. Ez után szellőztetjük a tésztát oly módon, hogy a gyúródeszkán kézzel szétnyomkodjuk, s közben belenyomkodjuk a cukrozott narancshéjat, mazsolát, diót, mogyorót, reszelt citromhéjat, újra átgyúrjuk, majd tovább kelesztjük. Amikor megkelt, négy egyenlő darabra vágjuk, kisodorjuk és összefonjuk. A... |
|
2008-03-11 11:11:10 |
|
|
|
|
|
|
... tojásokat és a hagymás gombát. Kb. 1 kk. sóval meg feleannyi borssal fűszerezzük. Egy közepes tepsit kikenünk a maradék olajjal, belesimítjuk a zsemlés massza felét, majd a combokat belenyomkodjuk. Erre kerül a többi zsemlés massza, tetejére pedig a maradék hús. Ha maradt volna a zsemlés keverékből, azt is rákenhetjük. Alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben, közepes láng... |
2008-02-17 00:35:26 |
|
|
|
|
|
|
... gesztenyemasszát áttörjük, és habosra keverjük 10 dkg puha vajjal, meg annyi meggylével, hogy lágy krémet kapjunk. Ízesítjük a rummal. A kekszmasszával bélelt formába simí... |
|
2008-02-13 20:33:07 |
|
|
|
|
|
|
... tenni. Az aroma általában kicsit felhígítja a tésztának ezt a felét, ezért szoktam hozzá még egy kis darált kekszet keverni. )Egy tepsi aljára kókuszreszeléket szórunk vékonyan, belenyomkodjuk a kakaós-kókuszos tésztát, vékonyan megkenjük baracklekvárral, rányomkodjuk a mandulás tésztát és bevonjuk tortabevonóval. Egy pár órára érdemes hűtőbe tenni, hogy a tészta kicsit keményebb ... |
|
2008-02-10 19:31:23 |
|
|
|
|
|
|
... főni a tejjel és az olvasztott margarinnal.A kakaós masszát sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a kekszet. Alufóliával kibélelt őzgerinc formába öntjük, fakanállal jól belenyomkodjuk. Néhány órára betesszük hűtőbe, hogy a keksz megpuhuljon. A formából kiforditjuk, lehúzzuk róla az alufóliát és szeleteljük.
Tipp: A masszába keverhetünk ízlés szerint mazsolát, diót... |
2008-02-04 19:39:31 |
|
|
|
|
|
|
... rumaromát, majd belekeverjük az apró darabokra tört kekszet is. 30 ... |
2008-02-04 19:12:19 |
|
|
|
|
|
|
... margarinnal a tortaformát. Ha csak kekszünk van, morzsásra összetörjük.
Elkészítés:
1. A margarint felolvasztjuk, összedolgozzuk a kekszmorzsával, egy csipet sóval, belenyomkodjuk a forma aljára, és hidegre tesszük.
2. A zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint beáztatjuk és állni hagyjuk. A barackot lecsepegtetjük, 125 ml levet felfogunk. ... |
2008-01-30 18:44:07 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor
20 dkg liszt
20 dkg kókusz
1 margarin
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Az anyagokat összegyúrjuk, kifli... |
2008-01-20 16:45:13 |
|
|
|
|
|
|
... vajat folyósra olvasztjuk a mikróban vagy a tűzhelyen, és kihűtjük. Erős turmixgépben, illetve mozsárban finomra törjük a csokis kekszet, elkeverjük a vajjal, és egyenletes rétegben belenyomkodjuk a tortaforma aljába.
2. A tejcsokit és az étcsokit apróbb darabokra tördeljük, és enyhe gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a Nutellával meg a rummal. Megvárjuk, amíg kihűl, ezala... |
2007-12-14 19:01:42 |
|
|
|
|