|
|
|
... keverni. 1-2 perc múlva, amikor már elkezdett kigőzölögni, egyesével beleütjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük.
Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Oldalanként 3 percig sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A porcukrot, a fahéjat és a kakaóport összekeverjük, és ebbe forgatjuk a fánkokat.
... |
2023-05-03 18:17:42 |
|
|
|
|
|
|
...
1-2 perc múlva, amikor már elkezdett kigőzölögni, egyesével beleütjük a tojásokat,
és alaposan elkeverjük.
Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Oldalanként 3 percig sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
A porcukrot, a fahéjat és a kakaóport összekeverjük, és ebbe forgatjuk a fánkokat.
... |
|
2022-09-26 21:14:43 |
|
|
|
|
|
|
... krémsajtot, valamint annyi búzadarát, hogy a massza lágy, de ne folyós legyen. Addig pihentetjük, míg felforr a sós víz, amelyben majd ki fogjuk főzni.
Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk, közben fakanállal egyszer-kétszer megkeverjük, ne ragadjanak össze a szemek. Ha újra felforrt a víz, nagyon kicsi lángon még 8-10 percig főzzük.
https://videkize.hu/
... |
2021-08-08 19:25:45 |
|
|
|
|
|
|
... csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból, lisztből, kevés sóval lazára kavart galuskát, beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét felforralva, a levesünk kész.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, valamint csípős zöld paprikát.
Forrás: gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu
|... |
|
2019-04-23 17:42:54 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyemzöldjét, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket is.
Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi levesre van szükségünk, ha kell utána sózzuk, s ha forr, beleszaggatjuk az 1 db tojásból, lisztből, csipet sóból, vízzel elkavart nokedlit. Amikor megfőtt a tészta, készen van a nagyon ízletes gulyásleves.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
|... |
|
2018-09-27 14:57:28 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet, adunk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet, medvehagymát, csomómentesre keverjük. Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsát és galuska szaggatóval beleszaggatjuk a zöld fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a káposztalevet. Megszórjuk petrezselyem zölddel és forrón kínáljuk.
... |
2018-09-27 00:56:20 |
|
|
|
|
|
|
... robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyósnak találjuk, akkor egy kis lisztet hozzáadhatunk.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, majd a tésztát egy evőkanállal beleszaggatjuk, és három adagban, lassú tűzön kisütjük a fánkokat. (A fánkok első oldalát fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.)
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. ... |
2018-09-22 23:55:28 |
|
|
|
|
|
|
... tejet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára l... |
2018-09-15 23:43:44 |
|
|
|
|
|
|
... maradjon csomós -, a paradicsomot behasítva és a paprikát hozzáadjuk, ízesítjük a fenti fűszerekkel, lassan főzzük puhulásig.
A levesben megmelegített kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat, elkeverjük a tejszínnel, aprított petrezselyemmel, néhány perc alatt együtt készre főzzük, és rövid pihentetés után tálaljuk.
... |
2018-07-03 23:32:48 |
|
|
|
|
|
|
... hártyát levágjuk róla,majd botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a tojás a zsemlemorzsát a sót és borsot. a többi hozzávalót és szépen összekeverjük.
Mikor a leves megfő, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és 5 -10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk a levest.
... |
2018-06-09 23:47:58 |
|
|
|
|