Belépés
ördögpirula nevű fánk
... keverni. 1-2 perc múlva, amikor már elkezdett kigőzölögni, egyesével beleütjük a tojásokat, és alaposan elkeverjük.

Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát. Oldalanként 3 percig sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük. A porcukrot, a fahéjat és a kakaóport összekeverjük, és ebbe forgatjuk a fánkokat.



...
2023-05-03 18:17:42
Ördögpirula
...
1-2 perc múlva, amikor már elkezdett kigőzölögni, egyesével beleütjük a tojásokat,
és alaposan elkeverjük.

Az olajat 170-180 fokra melegítjük, és egy evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Oldalanként 3 percig sütjük, majd egy papírtörlőn lecsepegtetjük.
A porcukrot, a fahéjat és a kakaóport összekeverjük, és ebbe forgatjuk a fánkokat.
...
2022-09-26 21:14:43
Falusi zöldborsóleves krémsajtos daragaluskával
... krémsajtot, valamint annyi búzadarát, hogy a massza lágy, de ne folyós legyen. Addig pihentetjük, míg felforr a sós víz, amelyben majd ki fogjuk főzni.

Nokedliszaggatóval beleszaggatjuk, közben fakanállal egyszer-kétszer megkeverjük, ne ragadjanak össze a szemek. Ha újra felforrt a víz, nagyon kicsi lángon még 8-10 percig főzzük.
https://videkize.hu/
...
2021-08-08 19:25:45
Betyárleves... vagy pandúrgulyás?
... csomómentesre eldolgozva behabarjuk a ragulevest. A végén hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, esetleg friss petrezselyem zöldet is. A tojásból, lisztből, kevés sóval lazára kavart galuskát, beleszaggatjuk. Mindezekkel ismét felforralva, a levesünk kész.

Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá, valamint csípős zöld paprikát.
Forrás: gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu
|...
2019-04-23 17:42:54
H.Kohut Katalin: Gulyásleves
... petrezselyemzöldjét, majd fedő alatt puhára pároljuk a zöldségeket is.

Ezt követően felöntjük annyi vízzel, amennyi levesre van szükségünk, ha kell utána sózzuk, s ha forr, beleszaggatjuk az 1 db tojásból, lisztből, csipet sóból, vízzel elkavart nokedlit. Amikor megfőtt a tészta, készen van a nagyon ízletes gulyásleves.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

|...
2018-09-27 14:57:28
Zöldséges húsgombócleves
... lisztet, adunk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet, medvehagymát, csomómentesre keverjük. Kb . 20 perc főzés után beletesszük a levesbe a brokkolirózsát és galuska szaggatóval beleszaggatjuk a zöld fűszeres galuskákat, majd hozzáadjuk a káposztalevet. Megszórjuk petrezselyem zölddel és forrón kínáljuk.

...
2018-09-27 00:56:20
Gyors joghurtos fánk
... robotgéppel kikeverjük. Ha kissé folyósnak találjuk, akkor egy kis lisztet hozzáadhatunk.
Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, majd a tésztát egy evőkanállal beleszaggatjuk, és három adagban, lassú tűzön kisütjük a fánkokat. (A fánkok első oldalát fedő alatt, a másik oldalát fedő nélkül sütjük.)
Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. ...
2018-09-22 23:55:28
Paprikás csirke galuskával
... tejet adunk hozzá, hogy nehezen elcsöppenő, egészen lágy-ragacsos masszát kapjunk. Pihentetés nélkül, kisebb adagokban lyukacsos galuskaszaggatóba szedjük, és gyors mozdulatokkal beleszaggatjuk a forrdogáló vízbe. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, szitakanállal kiszedjük, forró vízzel leöblítjük, és mélyebb tálba csúsztatjuk. A vajat/margarint felforrósítjuk, a galuskára l...
2018-09-15 23:43:44
Spárgaleves vajgaluskával
... maradjon csomós -, a paradicsomot behasítva és a paprikát hozzáadjuk, ízesítjük a fenti fűszerekkel, lassan főzzük puhulásig.

A levesben megmelegített kiskanállal beleszaggatjuk a galuskákat, elkeverjük a tejszínnel, aprított petrezselyemmel, néhány perc alatt együtt készre főzzük, és rövid pihentetés után tálaljuk.

...
2018-07-03 23:32:48
Húsleves házi májgaluskával
... hártyát levágjuk róla,majd botmixerrel pürésítjük. Hozzátesszük a tojás a zsemlemorzsát a sót és borsot. a többi hozzávalót és szépen összekeverjük.
Mikor a leves megfő, beleszaggatjuk a májgaluskákat, és 5 -10 perc alatt készre főzzük. Aprított petrezselyemmel megszórva forrón tálaljuk a levest.

...
2018-06-09 23:47:58
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: Kohut Katalin, olajat 170-180, evőkanállal beleszaggatjuk, papírtörlőn lecsepegtetjük, kakaóport összekeverjük, massza lágy, végén hozzáadjuk, apróra vágott, levesünk kész, nagyon ízletes, zöld fűszeres, mélyebb lábasban, fánkok első, másik oldalát, forrdogáló vízbe, galuskák feljönnek, paradicsomot behasítva, paprikát hozzáadjuk, fenti fűszerekkel, levesben megmelegített, többi hozzávalót, leves megfő, petrezselyemmel, beleszaggatjuk, húsgombócleves, lecsepegtetjük, zöldborsóleves, felforrósítjuk, daragaluskával, brokkolirózsát, csomómentesre, zsemlemorzsát, májgaluskával, szitakanállal, összekeverjük, vajgaluskával, megmelegített, mozdulatokkal, káposztalevet, májgaluskákat, majgaluskalev, hozzáadhatunk, petrezselyem, pandúrgulyás, medvehagymát, paradicsomot, papírtörlőre, hozzátesszük, mindezekkel, kigőzölögni, evőkanállal, gulyásleves, kiskanállal, mindmegette, zöldségeket, ördögpirula, spárgaleves, megkeverjük, fűszerekkel, oldalanként, robotgéppel, beletesszük, szaggatóval, papírtörlőn, pihentetjük, csúsztatjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.