Belépés
Szüreti káposztás csülkös babl
... Felengedjük hideg vízzel, beletesszük a babérlevelet meg
a borsikafüvet, ízlés szerint sózzuk, és az egészet puhára főzzük. Közben egy tojásból liszttel csipetkét készítünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Az apróra vágott vöröshagymát
a zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadunk két evőkanál lisztet, és barna rántást készítünk. Simára keverjük a zúzott fokhagymával, a pirospapri...
2011-09-29 11:05:40
x
... finomliszt
Elkészítés
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd 5 deka cukrot apránként beledolgozunk.
Felforralunk 7 deci tejet, és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és szitán lecsepegtetjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, és a lisztte...
2011-09-25 20:12:25
Zöldborsó leves gazdagon...
... a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.

4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.

...
2011-09-17 06:13:36
Vasútas szelet
... tejet és a sütőporral elkevert lisztet.A masszát kettéveszem és a másik felébe belekeverem a két kanál kakaóport.Egy 30x25cm-es tepsit kivajazok és sorban a színeket váltva kanállal beleszaggatjuk a tésztát.Előmelegített sütőben 180fokon,légkeverésnél 160fokon 25 perc alatt megsütőm.Amíg sül pont annyi idő alatt elkészítem a habot a tetejére.Hab:4 tojásfehérjét felverem habnak,a c...
2011-08-21 20:59:38
Mikor jó a galuska állaga?
... tésztát.
Darabos tésztát kapunk.
Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuska szaggatót.
Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk.
Ha híg a tészta akkor nagyobb galuskákat kapunk.
Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.
Mikor elkészült, leszűrjük és egy pici vízzel átöblítjük.
Éte...
2011-08-05 02:09:37
Paprikás krumpli kolbásszal recept
... burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. Kb. 20 percig főzzük. A lisztből, to...
2011-08-03 19:36:10
Daragaluska recept
...

Elkészítés:

Felolvasztunk 5 dkg margarint, belekeverünk 10 dkg búzadarát, 1 nye...
2011-06-29 14:54:16
Nokedlis-kolbászos lecsó
... nokedlihez a lisztet elkeverjük a tojással, sóval és kevés vízzel, de nem teljesen simára, és vigyázzunk, hogy kicsit sűrűbb is legyen a szokásosnál. Kiskanállal - vagy deszkáról késsel - beleszaggatjuk a galuskákat a lecsóba, vigyázva, hogy ne tapadjanak egybe. Ha kicsit keményedett már a galuska, óvatosan megkeverjük. Kíméletesen összepároljuk 15 percig, és ha szükséges, pici vi...
2011-06-28 20:40:16
Madártej hagyományosan recept
... gőzre téve, kevergetve, krémmé főzzük. Amikor kihűlt, mély tálba öntjük. A tojások fehérjéből kemény habot v...
2011-06-27 10:51:09
*UPDATE* Tojásos galuska...
... tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy ol...
2011-06-24 12:39:30
1 2 3 .....20 21 22 23 ..31 32 ..40 41 42 
Címkék: galuska állaga, egészet puhára, tojásból liszttel, apróra vágott, zsíron üvegesre, zúzott fokhagymával, tojások fehérjéből, édes habot, galuskák mindkét, tojások sárgáját, maradék cukorral, vaníliás cukorral, gyöngyöző levesbe, picit duzzadni, sütőporral elkevert, masszát kettéveszem, másik felébe, 30x25cm-es tepsit, színeket váltva, edény fölé, galuska szaggatót, tészta akkor, pici vízzel, lisztet elkeverjük, laza tésztát, picit több, keményebbet szereti, kevesebbet használjon, felszínre jönnek, petrezselyemmel, beleszaggatjuk, lecsepegtetjük, beledolgozunk, szűrőkanállal, tojásfehérjét, előmelegített, hagyományosan, felolvasztunk, légkeverésnél, összepároljuk, mozdulatokkal, borsikafüvet, babérlevelet, fokhagymával, belekeverünk, felforralunk, megborsozzuk, vöröshagymát, belekeverem, kiskanállal, kettéveszem, megkeverjük, beletesszük, zöldségeket, evőkanállal, keményedett, kíméletesen, keményebbet, szokásosnál, daragaluska, felengedjük, átöblítjük, fehérjéből, szaggatóba, kevergetve, hozzáadunk, zöldborsót, használjon,
© 2013 TVN.HU Kft.