|
|
|
... Felengedjük hideg vízzel, beletesszük a babérlevelet meg
a borsikafüvet, ízlés szerint sózzuk, és az egészet puhára főzzük. Közben egy tojásból liszttel csipetkét készítünk, és beleszaggatjuk a levesbe. Az apróra vágott vöröshagymát
a zsíron üvegesre pároljuk, hozzáadunk két evőkanál lisztet, és barna rántást készítünk. Simára keverjük a zúzott fokhagymával, a pirospapri... |
2011-09-29 11:05:40 |
|
|
|
|
|
|
... finomliszt
Elkészítés
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd 5 deka cukrot apránként beledolgozunk.
Felforralunk 7 deci tejet, és az édes habot evőkanállal apránként beleszaggatjuk. A galuskák mindkét oldalát 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, és szitán lecsepegtetjük. A tojások sárgáját a maradék cukorral, a vaníliás cukorral, és a lisztte... |
|
2011-09-25 20:12:25 |
|
|
|
|
|
|
... a zöldségeket. Amikor már majdnem puhák a zöldségek, beletesszük a zöldborsót is. Megborsozzuk a levest.
4. A tojásból, lisztből, vízből nokedli tésztát készítünk, és beleszaggatjuk a gyöngyöző levesbe. A galuskák 5 perc alatt megfőnek. Fedő alatt hagyjuk még egy picit duzzadni őket, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd forrón tálaljuk a levest.
... |
2011-09-17 06:13:36 |
|
|
|
|
|
|
... tejet és a sütőporral elkevert lisztet.A masszát kettéveszem és a másik felébe belekeverem a két kanál kakaóport.Egy 30x25cm-es tepsit kivajazok és sorban a színeket váltva kanállal beleszaggatjuk a tésztát.Előmelegített sütőben 180fokon,légkeverésnél 160fokon 25 perc alatt megsütőm.Amíg sül pont annyi idő alatt elkészítem a habot a tetejére.Hab:4 tojásfehérjét felverem habnak,a c... |
|
2011-08-21 20:59:38 |
|
|
|
|
|
|
... tésztát.
Darabos tésztát kapunk.
Ha a víz forr, az edény fölé teszünk egy galuska szaggatót.
Teszünk a szaggatóba egy kis adag tésztát és egyenletes mozdulatokkal beleszaggatjuk.
Ha híg a tészta akkor nagyobb galuskákat kapunk.
Ha sűrűbb, akkor szép egyenletes állagú galuskákat kapunk.
Mikor elkészült, leszűrjük és egy pici vízzel átöblítjük.
Éte... |
|
2011-08-05 02:09:37 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát, sózzuk, megszórjuk a paprikával és felöntjük annyi vízzel, hogy 3/4 részig ellepje. Kb. 20 percig főzzük. A lisztből, to... |
2011-08-03 19:36:10 |
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
Felolvasztunk 5 dkg margarint, belekeverünk 10 dkg búzadarát, 1 nye... |
2011-06-29 14:54:16 |
|
|
|
|
|
|
... nokedlihez a lisztet elkeverjük a tojással, sóval és kevés vízzel, de nem teljesen simára, és vigyázzunk, hogy kicsit sűrűbb is legyen a szokásosnál. Kiskanállal - vagy deszkáról késsel - beleszaggatjuk a galuskákat a lecsóba, vigyázva, hogy ne tapadjanak egybe. Ha kicsit keményedett már a galuska, óvatosan megkeverjük. Kíméletesen összepároljuk 15 percig, és ha szükséges, pici vi... |
2011-06-28 20:40:16 |
|
|
|
|
|
|
... gőzre téve, kevergetve, krémmé főzzük. Amikor kihűlt, mély tálba öntjük. A tojások fehérjéből kemény habot v... |
2011-06-27 10:51:09 |
|
|
|
|
|
|
... tálban. Aki a laza tésztát szereti, az picit több vizet adjon hozzá, aki a keményebbet szereti, az kevesebbet használjon. Egy fazékban sós vizet forralunk, és amikor gyöngyözik, beleszaggatjuk a nokedlit. Szaggatás közben mindig óvatosan meg kell keverni a nokedliket. 1-2 perc alatt megfőnek és a felszínre jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy ol... |
2011-06-24 12:39:30 |
|
|
|
|