|
|
|
... megreszelt héjas almát. Ezután beledolgozzuk
a citromlevet és a sütőport is. A tésztának galuskamassza sûrûségûnek
kell lennie. Az almás masszát teáskanállal beleszaggatjuk a forró
olajba, és ropogósra megsütjük. Egyszerre csak keveset tegyünk az
edénybe, mert jócskán megnő a puffancsok térfogata. Az olajból
leszûrve itatóspap... |
2010-10-21 04:39:32 |
|
|
|
|
|
|
... kemény habot is
beleforgatjuk. Legutoljára óvatosan beledolgozzuk a meghámozott,
kicsumázott és lereszelt körtét. A 170 fokos forró olajba mártott
evőkanállal beleszaggatjuk a tésztát, és 2-3 perc alatt megsütjük.
Leszûrve tálpapírra vagy papírtörülközőre tesszük, illetve mindkét
oldaláról leitatjuk a fölösleges olajat. Hidegen is, melegen i... |
|
2010-10-21 04:34:14 |
|
|
|
|
|
|
... hogy ne legyen belőle nagyon sûrû galuskatészta. Ezután
beledolgozzuk a diót és a reszelt céklát. 10 percig hagyjuk pihenni,
végül teáskanál segítségével beleszaggatjuk a forró olajba. 2-3
perc alatt szép barnáspirosra megsütjük, majd papírtörülközőre téve
leitatjuk róla a felesleges olajat. Máris kínálhatjuk. Melegen
sör mellé való, va... |
2010-10-20 05:38:57 |
|
|
|
|
|
|
... tésztának majdnem
galuskamassza keménységûnek kell lennie. A még fagyos kukoricaszemeket
is belekeverjük, majd a forró olajba mártott teáskanállal 170 fokos
olajba beleszaggatjuk a masszát. Egyszerre csak keveset tegyünk az
olajsütő készülékbe, mert a sülés folyamán megnő a kukoricapuffancs!
A 7-8 perc alatt megsült tésztát lecsöpögtetjük és... |
|
2010-10-20 05:36:03 |
|
|
|
|
|
|
... finomra vágott kaprot és felengedjük vízzel. A cukkinidarabokat beletess... |
|
2010-10-19 05:28:57 |
|
|
|
|
|
|
... lisztet, kakaót, a sütőport, és a végén a kikevert tésztához adjuk a keményre vert tojás habját. Sütőpapírral vagy vajjal, liszttel kikent tepsibe tesszük a tésztát, és vizes kanállal beleszaggatjuk a pudingot. 180 fokon megsütjük. 2 pohár tejfölbe elkeverünk 4 evőkanál porcukrot és 1 csomag vaníliás cukrot, és a forrón kivett sütire öntjük szépen elkenve. Ettől lesz olyan krátere... |
2010-10-18 18:31:18 |
|
|
|
|
|
|
... lepirult, kevés vizet adunk hozzá, majd a babot.
Fedő alatt és takarékon félpuhára pároljuk.
Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, a majo... |
2010-10-15 18:13:59 |
|
|
|
|
|
|
... Tűztől levesszük, és simára keverjük. Ha már kissé kihűlt, egyenként hozzákeverünk 3 tojássárgát és 3 tojás, keményre vert habját, jól összedolgozzuk. Forró, bő olajban kanállal belesza... |
2010-10-15 05:20:55 |
|
|
|
|
|
|
... Rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Az almát félbe vágjuk, felkockázzuk. Az almát, a mazsolát és a citromhéjat a tésztába keverjük. Egy órát... |
2010-10-15 05:02:09 |
|
|
|
|