Belépés
turbós madártej
... vaníliás cukrot és egy kevés cukrot ...
2008-07-01 09:29:41
Miért bujunk, Álarcba?
... kiforraljuk. Közben a tojássárgákat a mézzel, a maradék vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a kukoricadarát. Összedolgozzuk, majd óvatosan hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjét. Beleszaggatj...
2008-04-08 11:53:16
Recept
... válik,
majd langyosra hűtjük. Az egész tojásokat agyenként simára keverjük benne, majd a túrót is belekeverjük.
Az olajat felforrósítjuk és a kanalat belemártjuk, utána beleszaggatjuk a tésztát,szép pirosra kiszütjük.
Papírtörölközőn leitatjuk.Porcukorral meghintve,hideg mákmártással meglocsolva, a meleg párolt meggy kíséri.

Laktató és nagyon finom,könnyű...
2008-03-27 08:55:33
Hagyományos ganca
... zsemlemorzsa.

Elkészítés:
A vizet egy lábasba öntjük beletesszük a sót és a zsírt.
Ha felforrt akkor beletesszük a lisztet és megfőzük.
A zsemlemorzsát megpirítjuk egy kis zsíron és kiskanállal beleszaggatjuk a tésztát.
Forrón cukorral tálaljuk.

Tanácsok:
Én a tésztába is teszek egy kis cukrot, bár a recept nem írja, igen fino...
2008-02-16 18:21:05
Nincs Cím
... annyi hideg vízzel, hogy galuskalágyságú masszát kapjunk.

Elkeverjük a tejfölben és 1 merőkanál levesben a rizslisztet, a leveshez adjuk szelíd forrásban tartjuk. Beleszaggatjuk a galuskákat, és már csak addig főzzük tovább amíg a galuskák a leves színére jönnek ( 1-2 perc).
Utánasózzuk, borsozzuk, lehúzzuk a tüzről, hozzáadjuk a vágott petrezselymet, és a f...
2008-02-16 11:42:01
Édesszájúaknak
... doboz kefír, 20 dkg
lisz +2 tk. sütőpor

A hozzávalókat keverjük össze, majd 5 percig
hagyjuk állni.Egy serpenyőben melegítsünk olajat,
Ha forró kanállal beleszaggatjuk a fánkokat, gyorsan
megsülnek és maguktól megfordulnak.
Szalvétára szedjük ki és csepegtessük le.

Bármilyen lekvárral, pudinggal, öntettel finom.Egy
tartalmasa...
2008-02-14 13:37:03
Májgaluskaleves (4 személyre)
... és a lisztet. Annyi vizet keverünk a masszába, hogy a szokásos galuskatészta keménységű legyen. Bő egyliternyi vizet forralunk, b...
2008-02-07 11:26:18
Kukoricadödölle recept
... víz
túró

Elkészítés:
Kukoricadarából kását főzünk,tejjel vagy vízzel,ízlés szerint.Nagyon puhára kell főzni,ezért lassú tűzön,állandó keverés mellett készül.Ha kihűlt,kanállal beleszaggatjuk forrásban lévő vízbe.Ha elkészültek a nokedlik,olvasztott zsírba szedjük,beleforgatjuk.Az így elkészült réges-régi ételt túróval fogyasztjuk.

Tanácsok:
Éde...
2007-11-16 21:59:20
mai recept
... hagyjuk állni. A tésztának majdnem galuskamassza keménységűnek kell lennie. A még fagyos kukoricaszemeket is belekeverjük, majd a forró olajba mártott teáskanállal 170 fokos olajba beleszaggatjuk a masszát. Egyszerre csak keveset tegyünk az olajsütő készülékbe, mert a sülés folyamán megnő a kukoricapuffancs! A 7-8 perc alatt megsült tésztát lecsöpögtetjük, és tálra tesszük. (Ha ko...
2007-10-17 17:54:45
Tárkonyos raguleves
... majd meghintjük 2 evőkanál lisztel és feleresztjük 1,2 l víz...
2007-08-17 17:36:34
1 2 3 .....20 21 ...31 32 ..40 41 42 
Címkék: Nincs Cím, kevés cukrot, maradék vajjal, keményre vert, egész tojásokat, olajat felforrósítjuk, kanalat belemártjuk, meleg párolt, lábasba öntjük, zsemlemorzsát megpirítjuk, leveshez adjuk, leves színére, vágott petrezselymet, hozzávalókat keverjük, serpenyőben melegítsünk, szokásos galuskatészta, tésztának majdnem, forró olajba, olajsütő készülékbe, sülés folyamán, kukoricaszemeket, kukoricapuffancs, kukoricadödölle, kukoricadarából, galuskalágyságú, májgaluskaleves, papírtörölközőn, felforrósítjuk, édesszájúaknak, beleszaggatjuk, összedolgozzuk, lecsöpögtetjük, galuskamassza, keménységűnek, beleforgatjuk, tojásfehérjét, kukoricadarát, hozzákeverjük, galuskatészta, zsemlemorzsát, petrezselymet, tojássárgákat, belekeverjük, feleresztjük, mákmártással, zsemlemorzsa, hozzávalókat, beleszaggatj, megfordulnak, teáskanállal, csepegtessük, elkészültek, belemártjuk, hagyományos, megpirítjuk, utánasózzuk, kiskanállal, rizslisztet, beletesszük, serpenyőben, meglocsolva, melegítsünk, porcukorral, egyliternyi, fogyasztjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.