Regisztráció  Belépés
Tartalmas gombaleves
... kolbászt felkarikázzuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott hagymát, és pár perc alatt megdinszteljük, majd, a gomba kivételével, beletesszük az összes többi alapanyagot, sózzuk, borsozzuk, meghintjük pirospaprikával, összekeverjük, és pár perc alatt összepároljuk (vigyázzunk, a paprika nehogy megégjen).
Felöntjük a ...
2018-07-18 23:20:37
Magyaros burgonyaleves
... pirospaprikával, az ételízesítővel, felöntjük kb. 4 dl vízzel és felforraljuk. Amikor felforrt hozzáöntjük a burgonyát levével együtt, sóval, borssal ízesítjük, és kb. még 5 percig főzzük. Beletesszük a kolbászkarikákat, és további 5 percig rotyogtatjuk. Levesszük a tűzről, és azonnal forrón tálaljuk.

...
2018-07-16 23:47:58
Hideg erdei gyümölcsleves
... szegfűszeg


Elkészítés

A magozott meggyet, a levével együtt egy nagy edénybe tesszük, majd kiegészítjük annyi vízzel hogy egy liter legyen.
Beletesszük a fűszereket , majd ízlés szerint teszünk bele cukrot, és 10 perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk az erdei gyümölkcsöket. 2 perc forralás után beleöntjük a főzőtejszínt, és addig k...
2018-07-16 18:54:43
BARACKOS PITE - variációk
... magában, majd a cukor kétharmadával habosra keverjük. A tojások sárgáját egyesével, a rumot kanalanként beledolgozzuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén a maradék cukrot is beletesszük. A liszt egyharmadát a margarinos masszába szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk. A többi lisztet és a habot még két részletben ugyan így adjuk h...
2018-07-16 10:55:00
Tárkonyos húsgombócleves
... húshoz. Hozzáütünk egy darab tojást és ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd kisebb gombócokat formázunk a masszából. Amikor a zöldségek már félig megfőttek, a gombócokat beletesszük a levesbe főni.
Mikor már majdnem készre főttek a gombócok a leveshez adjuk a mustárt és kevés ételecetet. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és hozzáadjuk a leveshe...
2018-07-15 00:33:56
Hagymás krumplileves
... Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a lisztet, a pirospaprikával színesítjük, s felengedjük 2 liter vízzel.

A burgonyát apró kockákra, a vöröshagymát karikára vágjuk. Egyszerre beletesszük a fehérrépát, a sárgarépát, a zellerzöldet, a karalábét (egészben), a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldet, a babérlevelet, majd kevés ételízesítőt.

Kb. 1 ó...
2018-07-12 23:27:09
Rakott karfiol
... szedjük, és sós vízben megfőzzük. A kockára vágott vöröshagymát egy kevés olajon megpirítjuk, majd rátesszük a bőrétől megfosztott, sütnivaló kolbász húsát. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, beletesszük a tört fokhagymát, és folyamatos keverés közben megsütjük.
A rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük 2 dl sós vízzel, és puhára főzzük. Az elkészült karfiolt ...
2018-07-11 23:49:50
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve
... az olajbogyót, apróbb kockákra a pritaminpaprikát és karikákra az újhagymát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ha elég forró,a krémsajt és a petrezselyem kivételével beletesszük az összes hozzávalót.
Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a krémsajtot, majd, amikor teljesen elolvadt,beletesszük a petrezselymet is. A petrezselyemből egy keveset meghagyunk...
2018-07-09 23:57:49
Lestyános-gombás csirkeraguleves
... addig pirítjuk ameddig a csirkemell kifehéredik, majd megfűszerezzük sóval, borssal, kurkumával. Egy fazékban közben vizet forralunk, és hozzáöntjük a zöldséges raguhoz.
Beletesszük a levesbe a lestyánlevelet, zeller zöldet, a paradicsomot, a paprikát, a leöblített szárított vargányát és egészben a hagymát, együtt főzzük 5-6 percig.
Belerakjuk a zöldbabot...
2018-07-07 00:52:10
Joghurtos gyümölcstorta, sütés nélkül!
... háromnegyedét. A zselatint az előírás szerint kevés vízben feloldjuk és a krémhez keverjük. A mascarponét a porcukorral kikeverjük, és a krémhez adjuk. Egy őzgerinc formát kibélelünk fóliával és beletesszük a babapiskótákat. A krémet belekanalazzuk és elsimítjuk. Hűtőbe tesszük legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen. Amikor már szilárd, a fóliával együtt kiemeljük a formából. ...
2018-07-04 18:00:50
1 2 3 ................600 601 ........901 902 ........1200 1201 1202 
Címkék: BARACKOS PITE, gomba kivételével, összes többi, paprika nehogy, burgonyát levével, magozott meggyet, levével együtt, nagy edénybe, liter legyen, erdei gyümölkcsöket, cukor kétharmadával, tojások sárgáját, rumot kanalanként, tojásfehérjét kemény, maradék cukrot, liszt egyharmadát, margarinos masszába, tojáshab egyharmadát, többi lisztet, darab tojást, gombócokat beletesszük, levesbe főni, leveshez adjuk, tejfölben csomómentesre, olajon megpirítjuk, pirospaprikával színesítjük, burgonyát apró, vöröshagymát karikára, kockára vágott, kevés olajon, bőrétől megfosztott, tört fokhagymát, elkészült karfiolt, serpenyőben olajat, petrezselyem kivételével, összes hozzávalót, zöldségek megpuhultak, keveset meghagyunk, csirkemell kifehéredik, fazékban közben, zöldséges raguhoz, leöblített szárított, előírás szerint, krémhez keverjük, porcukorral kikeverjük, krémhez adjuk, őzgerinc formát, krémet belekanalazzuk, krém megdermedjen, fóliával együtt, kolbászkarikákat, pritaminpaprikát, paradicsomszószt,
© 2013 TVN.HU Kft.