Belépés
Vizenkullogó 1 - 2
... tálba borítjuk, összemorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt. Jó alaposan kidolgozzuk.

Egy nagyobb konyharuhát megszórunk liszttel, beletesszük a tésztát, rákötjük egy nagyobb fakanálra, amelynek segítségével nagy fazék hideg vízbe belelógatjuk. Egy órán át állni hagyjuk. Itt megkel, és akkor az igazi, ha feljön a víz tetejére...
2023-01-31 16:48:59
Csirkemell őzgerincben
... felkockázott hús is mehet a masszába. Fogunk egy őzgerinc formát, ki vajazás után zsemlemorzsával szórjuk, szalonnával béleljük, a szélei lógjanak ki nyugodtan a formából.

A masszát beletesszük a formába, a lelógó szalonnát pedig ráhajtjuk. Szalonna csíkokat helyezünk a tetejére hosszában is. Melegítsük elő a sütőt, és nagyjából 170 °C-on szűk háromnegyed óra alatt süss...
2022-11-22 18:54:08
Körömpörkölt
...
csontszilánkos. ami ugye nagyon fontos ennél az ételnél is a későbbi ízletes
tunkolás végett.
Legjobb vaslábasban, vagy bográcsban főzni, szépen, lassan, totyogósan.
Beletesszük a lábasba a zsírt, felmelegítjük, az apróra vágott hagymát.
Mikor üvegesre párolódik, utána jöhet a köröm és csülök - csülökcsonttal
egyetemben.
Tovább pirítjuk. |...
2020-02-10 10:10:18
Ferdinánd tekercs
... akkor a langyos tejben elkavarunk 1 tk cukrot majd belemorzsoljuk az élesztőt, lefödjük és meleg helyre tesszük.
A lisztet dagasztótálba szitáljuk, közepébe fészket alakítunk ki és beletesszük a tojássárgákat, majd a felfutott élesztőt és többi hozzávalóval együtt alaposan kidagasztjuk. Tiszta konyharuhával letakarjuk és duplájára kelesztjük.

Egy 24 cm-es átmérőjű ...
2019-04-23 20:36:32
Csirkemell őzgerincben
... mehet
a masszába. Fogunk egy őzgerinc formát, ki vajazás után zsemlemorzsával
szórjuk, szalonnával béleljük, a szélei lógjanak ki nyugodtan a formából.

A masszát beletesszük a formába, a lelógó szalonnát pedig ráhajtjuk.
Szalonna csíkokat helyezünk a tetejére hosszában is. Melegítsük elő a
sütőt, és nagyjából 170 °C-on szűk háromnegyed óra alatt ...
2019-02-09 07:23:03
Szendvicskrémek Regenor Kúrához
... lében
só, bors
fél citrom leve
1 közepes lila hagyma (esetleg egy gerezd fokhagyma)
petrezselyemzöld
4 kanál házi majonéz
Elkészítés: A tonhalat lecsöpögtetjük, beletesszük egy mélyebb tálba, villával összetörjük, rácsurgatjuk a citromlevét, sózzuk borsozzuk, hozzáreszeljük a hagymát, esetleg fokhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadj...
2019-01-03 17:47:43
Szőlős finomságok
... 2 dl tej, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg mandulaforgács, 50 dkg szőlő, vaj és zsemlemorzsa a tepsihez

A vajat kikeverjük a cukorral, majd az egész tojással habosra keverjük. Beletesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat és a mandula kétharmad részét, aztán a tésztát összedolgozzuk. Kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 25x35 cm-es tepsib...
2018-10-19 16:34:30
Diós-vaníliás szelet
... lisztezett tepsibe simítjuk és 160 fokon 30-35 percig sütjük.
Krém: tejből, pudingporból és cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. A tojássárgát a porcukorral habosra keverjük, beletesszük a vaníliát és a puha Ramát, végül hozzáadjuk a langyosra hűlt pudingot és jól összekeverjük.
A krémet a kihűlt tészta tetejére kenjük és hűtőben dermesztjük. Tetejére a tojásfehér...
2018-06-28 19:14:48
Arató menü
... fokhagyma gerezdeket, néhány szem borsot, és fedő alatt puhára főzzük. a hagymát és a fokhagymát a végén kivesszük belőle.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, a leveshez adjuk, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett rizst ízlés szerint savanyítjuk, és lassú forralással addig főzzük, amíg a rizs megpuhul.
Levesszük a lábast a tűzről, és a leveshez adjuk a 2-2 evőkaná...
2018-06-26 12:51:09
Őrületes sajttekercs, a hidegtálak királynője!
... szerint





Elkészítése:

1. Egy nagyobb fazékba két-három liter vizet felteszünk forrni.

2. A sajtot egy nejlonzacskóba tesszük, amit jól bekötözünk, majd mikor a víz már forr, akkor beletesszük körülbelül húsz percre, és hagyjuk forrni.

3. Míg a...
2018-04-22 18:19:53
1 2 3 .....21 22 ..31 32 ...41 42 43 
Címkék: Szendvicskrémek Regenor Kúrához, hidegtálak királynője, felfutott élesztőt, tojások sárgáját, nagyobb konyharuhát, nagyobb fakanálra, őzgerinc formát, szélei lógjanak, masszát beletesszük, lelógó szalonnát, tetejére hosszában, későbbi ízletes, apróra vágott, langyos tejben, lisztet dagasztótálba, gerezd fokhagyma, tonhalat lecsöpögtetjük, mélyebb tálba, vajat kikeverjük, egész tojással, sütőporral elvegyített, reszelt citromhéjat, mandula kétharmad, tésztát összedolgozzuk, porcukorral habosra, puha Ramát, langyosra hűlt, kihűlt tészta, végén kivesszük, tejfölt simára, leveshez adjuk, rizs megpuhul, nagyobb fazékba, nejlonzacskóba tesszük, petrezselyemzöld, zsemlemorzsával, szendvicskrémek, összemorzsoljuk, lecsepegtetett, nejlonzacskóba, hozzáreszeljük, mandulaforgács, csülökcsonttal, lecsöpögtetjük, belemorzsoljuk, csontszilánkos, összedolgozzuk, felmelegítjük, rupanerkonyha, konyharuhával, dagasztótálba, összekeverjük, tojássárgákat, rácsurgatjuk, körömpörkölt, kidagasztjuk, vizenkullogó, zsemlemorzsa,
© 2013 TVN.HU Kft.