|
|
|
Ne féljetek a neve miatt, nem lesz tőle semmi bajotok!
Ez egy igazi hagyományos, klasszikus fánk, amit nem a kinézete miatt szeretnek.
Mindenképpen próbáljátok ki!
Hozzávalók
-
4 főre
300 ml víz
100 g vaj
2 tk porcukor
1 csipet só
200 g liszt
3 db tojás
olaj a sütéshez
A beleforgatáshoz
... |
2023-05-03 18:17:42 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
300 ml víz
100 g vaj
2 tk porcukor
1 csipet só
200 g liszt
3 db tojás
A beleforgatáshoz
2 ek porcukor
2 ek kakaópor
1 tk fahéj
Az ördögpirula nevű fánkhoz először egy égetett tésztát készítünk:
a vizet felforraljuk, belerakjuk a vajat, a cukrot, a sót, majd a lisztet,
és addig keverjük, ... |
|
2022-09-26 21:14:43 |
|
|
|
|
|
|
ALAPANYAGOK
6 db
burgonya
1 db
tojás
2 ev. kanál
liszt (púpos kanál)
150 g
tejföl
ízlés szerint só, bors
kapor vagy petrezselyemzöld
olaj
ELKÉSZÍTÉS MENETE
A burgonyát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, sózzuk és borsozzuk.
Hozzáadjuk a tejfölt és elkeverjük. Beleütjük a tojást, beleszórjuk a lisztet és eldol... |
2022-03-25 20:07:22 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók / 12 adag
8 bögre finomliszt
1.5 bögre porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
2.5 dl méz
30 dkg vaj
3 db tojás
3 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés-
Az átszitált lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a fűszereket jól összekeverjük.
A mérce egy 2.5 dl- es bögre.
A m... |
|
2021-06-27 15:21:30 |
|
|
|
|
|
|
Hogy én mennyire szeretem a brióst! Leginkább a cukorszórást a tetején, ami csak úgy ropog a fogam alatt. És bár ez egy édes péksütemény én felvágottal és sajttal jobban szeretem, mint mondjuk lekvárral.
Hozzávalók
4 adag
50 dkg liszt
6 dkg cukor
Csipetnyi só
1 db tojás
2,5 dl langyos tej
2 dkg élesztő
8 dkg vaj
1 db tojás ... |
|
2020-03-11 14:10:05 |
|
|
|
|
|
|
A brokkoli az ősz egyik legfinomabb alapanyaga, ráadásul sokat segít egészségünk megőrzésében is. Ismerjék meg közelebbről, recepteket is ajánlunk hozzá!
A brokkoli nem éppen a legkedveltebb zöldségek közé tartozik, ráadásul sokan nem is az íze, hanem harsány zöld színe miatt utasítj... |
2019-08-30 10:30:36 |
|
|
|
|
|
|
...(Die lebendige Wechselwirkung zwischen Lebenden und Toten)
Bergen, 1o. Oktober 1913.
A legszívélyesebben köszönöm az Önök képviselőjének épp az imént elhangzott kedves üdvözlését, és meg vagyok győződve arról, hogy azok a barátok, akik velem ebbe a városba eljöttek, hogy a bergeni barátokkal együtt az antropozófiai életet ápoljuk, szíves örömest csatlakoznak e... |
2019-01-17 14:31:42 |
|
|
|
|
|
|
Kapros dübbencs
Hozzávalók: 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 2 tojás, 1 dl
étolaj, 3 dl tej, aludttej, 1 nagy csokor kapor, 1 evőkanál zsír. A tetejére 1 tojás, 1
evőkanál zsír.
A lisztet tálba szitáljuk. A langyos tejbe teszünk egy evőkanál cukrot, csipetnyi sót és
belemorzsoljuk az élesztőt. A liszt közepébe fészket készítünk, b... |
2018-09-16 17:43:08 |
|
|
|
|
|
|
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
A karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli a klasszikus étel egy teljesen átgondolt változata. Eddig mindig a szokásos módon szoktam elkészíteni burgonyával, kolbásszal, tojással, néha egy kis pirított pa... |
2018-07-22 16:04:50 |
|
|
|
|
|
|
Túrókrémes palacsinta málnaszósszal
Hozzávalók
30 dkg liszt
2 db tojás
1 csipet só
4 dl tej
3 dl szóda
25 dkg túró
1/2 pohár joghurt
1/2 pohár tejföl
10 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
reszelt citromhéj
5-8 szem friss málna
30 dkg friss málna... |
2018-07-16 23:57:25 |
|
|
|
|